Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fundația Vodafone a sponsorizat achiziția unei mașini de testare și a 5.000 de teste Covid-19 și a cumpărat 100 de inhalatoare pentru „Marie Curie”. Sprijin pentru „Cumpărături la ușa ta”

teste covid

Foto Guliver/Getty Images

Fundația Vodafone România contribuie la sprijinirea societății românești prin mai multe inițiative în parteneriat cu Guvernul și alte autorități, precum și cu organizații non-guvernamentale.

Astfel, Fundația a sponsorizat achiziția unei mașini de testare și a 5,000 de teste pentru centrul de triaj din Arad, care vor fi folosite de Spitalul Județean Arad, DSP (Direcția de Sănătate Publică) și ISJU (Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență) pentru a testa oamenii care vin în România prin punctul de frontieră Nădlac.

Aflați și:

De asemenea, Fundația Vodafone România a cumpărat echipament medical pentru Spitalul Marie Curie, constând în 100 de inhalatoare individuale pentru secția de neonatologie, 50 pompe de aer, 5 purificatoare de aer pentru suprafețe mari și 5 mini-inhalatoare.

Copiii și profesorii din zonele rurale pot continua activitățile educaționale online, într-un mod eficient și interactiv, prin intermediul platformei educaționale digitale, oferite de Fundația Vodafone România în cadrul programului Școala din valiză. De asemenea, Fundația Vodafone România a încheiat parteneriate cu CISCO, IBM, și World Vision pentru a oferi licențe Webex gratuite profesorilor timp de 180 de zile. Cu ajutorul acestei platforme, profesorii pot susține cursuri în timp real, prin video-conferință, cu toți elevii prezenți, chiar dacă sunt la distanță. În plus, pe 23 martie, profesorii care doresc să învețe cum să își țină cursurile online pot participa la un webinar gratuit, în care profesorii înscriși deja în programul Școala din valiză își vor împărtăși cunoștințele.

Fundația Vodafone România susține, de asemenea inițiativa Cumparaturi la usa ta (Shopping at Your Door), dezvoltată de Asociația Geeks for Democracy, prin care voluntarii pot ajuta persoanele în vârstă și alte persoane aflate în carantină, aducându-le alimente și medicamente. Fundația a contribuit prin furnizarea unui mini Call Center, precum și a telefoanelor și serviciilor de comunicații care permit voluntarilor să preia apeluri.

Împreună cu ING Bank și Fundația Româno-Americană, Fundația Vodafone România sprijină 6 noi soluții digitale dezvoltate de Code4Romania și derulate în parteneriat cu Guvernul României și cu Autoritatea pentru Agenda Digitală a României (AADR). Prima este website-ul stirioficiale.ro, o platformă menită să adune într-un singur loc toate informațiile oficiale emise de autoritățile române despre criza COVID-19. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult