Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cetățenii care se bucură de găinușele, iepurașii și ouăle gigant ale lui Firea: „Felicitări pentru tot frumosul dăruit bucureștenilor!”

Zeci de persoane i-au adresat felicitări pe Facebook primarului Capitalei Gabriela Firea pentru cum arată Târgul de Paște din Piața Constituției.

Edilul Capitalei a postat în ultimele zile mai multe imagini de la evenimentul prin care Municipalitatea spune că vrea să promoveze „cultura și valorile autentice românești” în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale. 

Toate mesajele postate de prietenii virtuali ai primarului sunt pozitive, deși au fost și mai multe persoane care au apăsat pe butonul „angry”. 

„Felicitări celei mai inimoase primărițe ce se gândește să aducă un strop de bucurie și speranță bucureștenilor în apropierea sărbătorilor Pascale. Fără dăruire și implicare toate acestea nu ar fi fost posibile”, se arată într-un mesaj postat de un utilizator de Facebook care locuiește în Ontario, Canada, potrivit paginii sale de pe rețeaua de socializare.

Utilizatorul de Facebook „So Bo”, care are pe pagina sa doar un desen la poza de profil, îi scrie: „Nu v-am simpatizat pana sa fiti primar, aveam alte preferinte politice. Trebuie sa recunosc insa ca ma uimeste si bucura in aceeasi masura implicarea pe care o aveti si toate lucrurile bune pe care le faceti, acesta fiind doar unul dintre ele. Multumim!” . 

Redăm mai jos alte câteva comentarii, cărora le-am respectat atât spiritul, cât și ortografia:  

„Felicitări pentru inițiativele dumneavoastră, Doamna Primar General. Aduce-ți de Sărbatori, bucurii în sufletele noastre. Sărbatori le pascale sa va aduca sanatate, bucurii si multa fericire!!! ”, scrie altă persoană sub imaginile postate de primarul general.

„Felicitari Dna Firea, pentru ce faceti pentru Bucuresti!! PSD si Primarul Capitalei, sunt cei mai buni.Mult succes pe mai departe”, se arată în alt mesaj.

„Nu pot sa spun de at un lucru plin de certitudini , sunteti cel mai bun Primar al capitalei , succes in continuare , va doresc din tot sufletul .....”, 

„SI MUZICA CU CINTARETI DE MARCA SI NU NUMAI PE CIND. ?????????????”, vrea să afle un alt utilizator al rețelei de socializare.

„Respect Gaby , Pt tot ce faci! Sa fi sănătoasă și fericita, alături de familia ta frumoasa! Bucurestiul, poate arata așa de sărbători? Sunt fericiți, cu un primar ca tine !!!! Cu drag!”, se arată în altă postare.

„Bravo D. Primar va felicit pt. tot cea ce faceti”, scrie altcineva.

O altă persoană care o felicită pe Gabriela Firea a postat pe contul său de Facebook un film făcut la târg în care intervievatorul vrea să afle de la cei prezenți „cum li se par amenajările”, ouăle și iepurașii.

Reprezentanții Municipalității au reacționat duminică, printr-un comunicat, în care precizează că toate „comentariile negative” la adresa Târgului de Paște organizat în Piața Constituției „fac parte din corul declarațiilor politicianiste” al opoziției și reprezintă o încercare de a prejudicia imaginea primarului general și a instituției pe care Gabriela Firea o conduce.

Primăria a precizat că butaforia reprezentând un iepure tras într-un car gigantic de o găină din Târgul de Paște de la Piața Constituției a fost creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, iar întregul decor al evenimentului, „care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase”, este realizat de Dragoș Buhagiar, un alt scenograf de renume internațional.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Postaci plătiți din banii contribuabililor ! Bine ca n-au găsit și vreun extraterestru sa laude ce frumos se văd din spațiu : iepurași , gainusele și ouăle uriașe ale tovărășiei prim secretar firea !
  • Like 1
 • Anon check icon
  Zeci de comentarii? Asa multe? Aa, gata, deci iepurii uriasi au fost un succes extraordinar si cui nu-i plac e un basist sorosist care ne vinde tara si sa faca bine sa idi nahui! Pardon, sa plece. Poop dulce Gaby, muah!
  • Like 0
 • In zilele astea orasul arata ca un imens bazar: orientalism, gratareala, chinezarii si beculete inestetice agatate nepotrivit, kitsch-uri stridente, iepuri pandemonici, comercianti ambulanti agresivi peste tot. Daca unii se bucura de fabulosul targ pakistanez, altii inhaleaza noxele si isi distrug masinile prin gropi. Acest primar nu si-a indeplinit nicio promisiune electorala, nici aia cel mai accesibil de realizat cu benzile unice pentru RATB. Cu toate acestea unii cetateni par destul de multumiti, excluzand copiii, cei mai multi adulti din clipul de mai sus vorbeau de haleala ieftina, cafea turceasca, oua mari si mici. Probabil toti daca ar fi fost intrebati s-ar fi declarat "crestini", ma intreb si eu, cum se potriveste o sarbatoare ce tine de alimentatie austera, tihna, aducere aminte, autoevaluarea a faptelor si sacrificiu cu tot ceea ce se intampla in orasul asta? Acest fel de manifestare nu este unul crestinesc, ci de tipul unui pelerinaj islamic. Allahu Akbar, bucuresteni!
  • Like 3


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult