La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
GALERIE FOTO. Cum am văzut Delta noastră arzând: bilanțul de a doua zi - 20.000 de metri pătrați din Delta Văcărești au fost făcuți scrum
Foto: Dan Mihai Bălănescu
Zeci de pompieri de la ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit la un incendiu izbucnit în Delta Văcăreşti, focul manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, scrie News.ro. Vântul intens influenţa direcţia de propagare a flăcărilor şi intensifica arderea. Incendiul a fost stins de pompieri în cursul serii.
@ toti avintatii "sulfurati" de "nepasarea autoritatilor" care au permis "dezastrul la delta noastra":
Daca macar UNUL dintre voi ati fi fost acolo, timp de o saptamana, zi de zi, sa fi anuntat "autoritatile" despre gunoaie, homeless-i si mai-stiu-eu-cate alte "grozavii", daca macar UNUL dintre ONG-urile cu trompeta mare si buzunarele deschise la bani-de-pomana (de provenienta guvernamentala sau nu) ar fi fost acolo in ianuarie-februarie a.c., macar sa "monitorizeze" "nepretuita" zona, as achiesa. Dar mai lasati-ne.
Like 1
Delta voastră din București ???!! :))))) Prietene, trebuie să te dezamăgesc, e o simplă mlaștină; citeste putina geografie despre formele de relief inainte sa scrii articole cu asemenea enormități....
Like 2
ISU si Asociatia care se ocupa de acea "delta" au spus ca au ars 20 de hectare ceea ce inseamna 200000 mp , nu 20000 care inseamna 2 ha.
Like 1
Piromanii trebuie prinși și executați.
Like 0
Ma intristeaza si ma zguduie dezastrul ecologic de la Vacaresti. Dar reactia mea este provocata de incapatanarea de a se folosi impropriu termenul de DELTA cu sensul de " depresiune naturala de terene fara scurgere, pe care se aduna si stagneaza apa provenita fie din precipitatii, fie din apa de suprafata, fie din apa subterana" - definitie Dex pentru MLASTINA. Ca sa vedeti diferenta semantica dintre cele doua notiuni va las sa cautati in Dex . Pe dv si pe cei care cu incapatanare si din lipsa de cultura o folositi in ciuda reactiilor lingvistilor . Suna mai bine delta decat mlastina, nu? Cum sa avem o mlastina in mijlocul orasului!!! Asta arata ca habar nu aveti de istoria Bucurestiului : Cismigiul este tot o fosta mlastina, Herastraul este o mlastina asanata de Dimitrie Gusti prin anii '30 , cand s-a regularizat si cursul raului Colentina transformand-ul in salba de lacuri din nordul capitalei. Ceea ce se intampla si cu Vacarestiul, care balteste in apele ce se ridica din panza freatica a Dambovitei care curge la doi pasi. Ma revolta de fiecare data cand vad cum perpetueaza atata lipsa de culura si lipsa de interes in a cunoaste cel putin limba romana.
Like 3
@ Cristiana Terenche
Foarte tare mesaj! Într-adevăr, despre o mlaștină e vorba.
Like 1
@ Cristiana Terenche
haideti sa lasam dezbaterile semantice si geometrice deoparte si sa ne axam pe cele ecologice si de speculatii imobiliare mai degraba ! mmmhh, ce spuneti ? indiferent cum vreti sa numiti zona aceea si cat masoara ea, problema este ca aceasta zona umida cu fauna si flore specifice vor fi inlocuite cu beton, bitum, parcari si gaze de esapament. "dezvoltatorii" sau mai degraba poluatorii nu traiesc in Bucuresti in apartamente de 45m patrati luati cu credit pe 30 de ani ci in vile si palate undeva la munte, la aer fresh si isi numara linistiti banii murdari castigati pe sanatatea bucurestenilor.
Like 2
@ AlexisZ
O numim așa cum o numește GEOGRAFIA : MLASTINA
Like 0
"Delta" Văcărești e o tâmpenie în sine și o rușine urbanistică - cel mai bun lucru ar fi să fie distrusă și înlocuită cu un parc.
Iată încă o temă reală de campanie pentru București.
Like 3
@ Vlad Slavoiu
Și ce, pentru asta trebuie dat foc? Animalelor! Revin la ideea inițială: piromanii trebuie împușcați.
Like 0
Vă hotărîți dacă-s 20000 m.p. sau ha? Că vă faceți de haha.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Daca macar UNUL dintre voi ati fi fost acolo, timp de o saptamana, zi de zi, sa fi anuntat "autoritatile" despre gunoaie, homeless-i si mai-stiu-eu-cate alte "grozavii", daca macar UNUL dintre ONG-urile cu trompeta mare si buzunarele deschise la bani-de-pomana (de provenienta guvernamentala sau nu) ar fi fost acolo in ianuarie-februarie a.c., macar sa "monitorizeze" "nepretuita" zona, as achiesa. Dar mai lasati-ne.
Iată încă o temă reală de campanie pentru București.