Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Generalul Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA din Europa: „Obiectivele militare ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă «deimperializarea» Rusiei”

Ben Hodges

Foto: Markiyan Lyseiko / Zuma Press / Profimedia

Generalul Ben Hodges, fostul șef al trupelor americane din Europa, vorbește, într-o postare pe Twitter, de „deimperializarea” Rusiei și „începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată astăzi”, adăugând că lumea nu a fost pregătită pentru sfârșitul URSS.

„Cred că obiectivele militare ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă «deimperializarea» Rusiei. Mi se pare că vedem începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată aceasta astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta…nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS”, a scris generalul Ben Hodges.

Oficialul american a răspuns astfel la o declarație a lui Kurt Volker, fost ambasador SUA la NATO, care a afirmat că „războaiele imperialiste” ale Rusiei împotriva vecinilor săi nu au început în Ucraina, ci „s-au întâmplat” în Georgia. iar „noi nu putem să uităm că Rusia este încă în Georgia”. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult