Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Generalul Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA din Europa: „Obiectivele militare ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă «deimperializarea» Rusiei”

Ben Hodges

Foto: Markiyan Lyseiko / Zuma Press / Profimedia

Generalul Ben Hodges, fostul șef al trupelor americane din Europa, vorbește, într-o postare pe Twitter, de „deimperializarea” Rusiei și „începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată astăzi”, adăugând că lumea nu a fost pregătită pentru sfârșitul URSS.

„Cred că obiectivele militare ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă «deimperializarea» Rusiei. Mi se pare că vedem începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată aceasta astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta…nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS”, a scris generalul Ben Hodges.

Oficialul american a răspuns astfel la o declarație a lui Kurt Volker, fost ambasador SUA la NATO, care a afirmat că „războaiele imperialiste” ale Rusiei împotriva vecinilor săi nu au început în Ucraina, ci „s-au întâmplat” în Georgia. iar „noi nu putem să uităm că Rusia este încă în Georgia”. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult