Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

George Simion, stropit cu cerneală pe față la Iași: „Vedeți scuipatul boierului, au aruncat cu niște albastru de metil probabil, sau cu ceva, în mine”

George Simion - cerneala

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

George Simion, copreședintele AUR, a fost stropit pe față cu cerneală, luni, în Iași, la evenimentul organizat de formațiunea politică, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În imaginile publicate de BZI se observă că Simion nu a schițat niciun gest în momentul în care a fost stropit.

„Sunt mii de oameni în Piața Unirii, am reușit. Vedeți scuipatul boierului, au aruncat cu niște albastru de metil probabil, sau cu ceva, în mine. Nu ne temem decât de bunul Dumnezeu. Orice instigator ar veni, să vină! Eu v-am zis, s-ar putea să trimită ăștia pe unii să ne omoare. Nu ne temem, ne temem doar de bunul Dumnezeu”, a spus George Simion în filmarea postată pe contul său de Facebook.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

„Unii zic să mă șterg pe față, eu rămân așa, în rândul oamenilor, în rândul poporului”, adaugă Simion.

Tânărul care a aruncat cu cerneală a fost reținut de jandarmi și a fost dus la audieri la Poliția din Iași, scrie G4Media. George Simion le ceruse polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr.

Ultimul politician stropit cu cerneală în România a fost președintele Emil Constantinescu, la ieșire din secția de vot de la Liceul Jean Monnet. În anul 2000, Faur Isaia a trecut de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns lângă fostului președinte Emil Constantinescu și i-a aruncat acestuia cerneală pe față.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un golănete lătrău,acest G.Simion!
  • Like 2
 • Paine si circ! Ma intreb daca nu si-a inscenat dl G.Simion toata tarasenia! Nu de alta dar are doar de castigat
  • Like 3
 • mRNA check icon
  Cand nu faci educatie maselor atunci masele iti vor arata drumul.
  30 de ani si-au batut joc oamenii educati de educatia oamenilor simpli. Acum acestia din urma isi aleg conducatorii.
  Romania este o natiune terminata. Fara directie. In fapt Europa insasi e terminata intelectual si moral. Digitalizarea a tampit oamenii. Oamenii aduna informatii dar nu le pot asocia si folosi in viata reala in mod util, moral si sanatos. Traim intoarcerea la Evul Mediu.
  Violentele doar asteapta sa izbucneasca.
  • Like 2
  • @ mRNA
   Gandalf check icon
   Oamenii educati nu si-au batut joc de nimic. Cei care s-au ocupat de educatie au avut doar diplome :D
   • Like 1
 • Dorin check icon
  Să fie mulțumit că a fost doar cerneală, dacă era benzină ?( Când sfiidezi mereu o grămadă de români raționali se găsește unul să io tragă , așa cum bine merită)
  • Like 1
  • @ Dorin
   Sau mai rău decât benzină. acid sulfuric.
   Eh, cred că mesajul este că oricum acest Simion, după cât de derbedeu este, în mod clar "și-a băut cerneala". Nu școala a fost punctul său forte. Și nici al susținătorilor săi.
   • Like 2
 • Marius check icon
  "Scuipatul boierului"...... Si te pomenesti ca=l asteapta pe Cuza sa-l pupe..... CA deocamdata il cam pupa in dos statul roman prin inactiunea la adresa lui. Un descreierat cu veleitati de "politician". Sper sa-i arunce si cu un cofraj de oua in cap si sa-l huiduie peste tot pe unde se duce!
  Un descreierat urmat de alti ...... analfabeti functionali!
  • Like 4
  • @ Marius
   Gandalf check icon
   Marius draga, rog sa precizezi: cofrag DE oua sau cofrag CU oua, chiar de 30 de bucati, cu termen de garantie depasit de mult, tinut in camara, vara, cu geamul deschis. Merge asa?
   • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult