Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

George Simion, stropit cu cerneală pe față la Iași: „Vedeți scuipatul boierului, au aruncat cu niște albastru de metil probabil, sau cu ceva, în mine”

George Simion - cerneala

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

George Simion, copreședintele AUR, a fost stropit pe față cu cerneală, luni, în Iași, la evenimentul organizat de formațiunea politică, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În imaginile publicate de BZI se observă că Simion nu a schițat niciun gest în momentul în care a fost stropit.

„Sunt mii de oameni în Piața Unirii, am reușit. Vedeți scuipatul boierului, au aruncat cu niște albastru de metil probabil, sau cu ceva, în mine. Nu ne temem decât de bunul Dumnezeu. Orice instigator ar veni, să vină! Eu v-am zis, s-ar putea să trimită ăștia pe unii să ne omoare. Nu ne temem, ne temem doar de bunul Dumnezeu”, a spus George Simion în filmarea postată pe contul său de Facebook.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

„Unii zic să mă șterg pe față, eu rămân așa, în rândul oamenilor, în rândul poporului”, adaugă Simion.

Tânărul care a aruncat cu cerneală a fost reținut de jandarmi și a fost dus la audieri la Poliția din Iași, scrie G4Media. George Simion le ceruse polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr.

Ultimul politician stropit cu cerneală în România a fost președintele Emil Constantinescu, la ieșire din secția de vot de la Liceul Jean Monnet. În anul 2000, Faur Isaia a trecut de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns lângă fostului președinte Emil Constantinescu și i-a aruncat acestuia cerneală pe față.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un golănete lătrău,acest G.Simion!
  • Like 2
 • Paine si circ! Ma intreb daca nu si-a inscenat dl G.Simion toata tarasenia! Nu de alta dar are doar de castigat
  • Like 3
 • mRNA check icon
  Cand nu faci educatie maselor atunci masele iti vor arata drumul.
  30 de ani si-au batut joc oamenii educati de educatia oamenilor simpli. Acum acestia din urma isi aleg conducatorii.
  Romania este o natiune terminata. Fara directie. In fapt Europa insasi e terminata intelectual si moral. Digitalizarea a tampit oamenii. Oamenii aduna informatii dar nu le pot asocia si folosi in viata reala in mod util, moral si sanatos. Traim intoarcerea la Evul Mediu.
  Violentele doar asteapta sa izbucneasca.
  • Like 2
  • @ mRNA
   Gandalf check icon
   Oamenii educati nu si-au batut joc de nimic. Cei care s-au ocupat de educatie au avut doar diplome :D
   • Like 1
 • Dorin check icon
  Să fie mulțumit că a fost doar cerneală, dacă era benzină ?( Când sfiidezi mereu o grămadă de români raționali se găsește unul să io tragă , așa cum bine merită)
  • Like 1
  • @ Dorin
   Sau mai rău decât benzină. acid sulfuric.
   Eh, cred că mesajul este că oricum acest Simion, după cât de derbedeu este, în mod clar "și-a băut cerneala". Nu școala a fost punctul său forte. Și nici al susținătorilor săi.
   • Like 2
 • Marius check icon
  "Scuipatul boierului"...... Si te pomenesti ca=l asteapta pe Cuza sa-l pupe..... CA deocamdata il cam pupa in dos statul roman prin inactiunea la adresa lui. Un descreierat cu veleitati de "politician". Sper sa-i arunce si cu un cofraj de oua in cap si sa-l huiduie peste tot pe unde se duce!
  Un descreierat urmat de alti ...... analfabeti functionali!
  • Like 4
  • @ Marius
   Gandalf check icon
   Marius draga, rog sa precizezi: cofrag DE oua sau cofrag CU oua, chiar de 30 de bucati, cu termen de garantie depasit de mult, tinut in camara, vara, cu geamul deschis. Merge asa?
   • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult