Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Guvernul blochează angajările în administrația publică. Dragnea: „S-a scăpat robinetul la angajări în administrația publică și nu e în regulă”

„Se pare că s-a scăpat robinetul la angajări în administrația publică centrală și nu e în regulă”, a motivat joi jurnaliștilor liderul PSD, Liviu Dragnea, apariția unui proiect de ordonanță de urgență care va stopa angajările la stat până la final de an.

Proiectul de ordonanță a intrat joi în dezbatere publică, fiind postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Sevil Shhaideh.

„De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanțare a acestora”, se arată la articolul 7 din proiectul de ordonanță. Sunt și excepții, astfel că angajări vor putea fi făcute în continuare în acest an în posturile de înalţi funcţionari publici, pe posturile vacante din instituţiile publice nou-înfiinţate, precum și la cele care se ocupă gestionarea fondurilor europene. 

De asemenea, vor putea continua angajările de personal pentru Programul Național de Cadastru, pe „posturile unice”, ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice, pe cele diplomatice de la MAE, în sistemul judiciar și la cancelaria prefectului.

Nota de fundamentare a proiectului de act normativ face referire la Programul de Guvernare 2017-2020 care prevede „necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017”.

Proiectul de ordonanță se va afla în dezbatere publică timp de 10 zile.

În prezent în administrația publică lucrează aproximativ 1,2 milioane de persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult