Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul ia în calcul ca începerea școlii să fie amânată cu o săptămână, până pe 16 septembrie

Școală de stat

Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism, potrivit surselor Edupedu.ro.

Potrivit unor surse din Ministerul Educației, conducerea instituției nu ar fi de acord cu modificarea, spunând că ar exista efecte negative asupra eficienței actului didactic. Structura anului școlar 2019-2020 prevede cel mai scurt semestru întâi de până acum. Vacanța de iarnă a devenit vacanță intersemestrială, iar începerea școlii cu o săptămână mai târziu decât este stabilit acum ar diminua și mai mult primul semestru.

Andronescu a stabilit recent, prin ordin de ministru, că școala începe în data de 9 septembrie 2019.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ei, cresc si semestrele asa cum creste si economia, doar semnul minus din fata deranjeaza pe cei care au facut semestrele adevarate, pentru ceilalti, facuti doctori inca de pe la gradinitele de cartier, nu conteaza!
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Pentru cineva care a fost într-o vacanta prelungita toată școala, este o măsură firească, nu? Asa educație, asa decizie. Este greu sa înțelegi ca pentru studiu trebuie o planificare atenta, alternat cu vacante de recuperare și nu vacante lungi și perioade lungi de studiu. Pariez ca orice elev studios ar fi mai bun decat acești miniștri.
  • Like 2
  • @ Gecaba
   Cel putin mintea ei este inca in vacanta.
   • Like 0
 • Turism se face pe tot parcursul anului așadar șmecherii din turism pot cere mărirea vacanței până la 52 de săptămâni pe an. Dacă Andronescu cedează presiunilor dobitoacei de Dăncilă va fi asemenea ei. Ne-am săturat să se modifice deciziile în mod arbitrar, fără o motivație solidă de forță majoră!
  • Like 2
 • storo check icon
  Ce atita scoala, ia sa facem turism ! Dar de ce nu o vacanta perpetua, pe viata .?
  Cita imbecilitate si inconstienta...!!!! zici ca e procreata la betie dancila asta, altfel nu-mi imaginez cum poate scoate pe gura timpenii atit de mari....
  • Like 2
  • @ storo
   IC Tosca IC Tosca check icon
   Parafrazandu-l pe Emil Brumaru....De dragoste animaliera guvernamentala -
   ..O vaca, se crede prim-ministru. Boul care a facut-o sa creada asa ceva, e la puscarie...
   • Like 5


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult