Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Guvernul ia în calcul ca începerea școlii să fie amânată cu o săptămână, până pe 16 septembrie

Școală de stat

Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism, potrivit surselor Edupedu.ro.

Potrivit unor surse din Ministerul Educației, conducerea instituției nu ar fi de acord cu modificarea, spunând că ar exista efecte negative asupra eficienței actului didactic. Structura anului școlar 2019-2020 prevede cel mai scurt semestru întâi de până acum. Vacanța de iarnă a devenit vacanță intersemestrială, iar începerea școlii cu o săptămână mai târziu decât este stabilit acum ar diminua și mai mult primul semestru.

Andronescu a stabilit recent, prin ordin de ministru, că școala începe în data de 9 septembrie 2019.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ei, cresc si semestrele asa cum creste si economia, doar semnul minus din fata deranjeaza pe cei care au facut semestrele adevarate, pentru ceilalti, facuti doctori inca de pe la gradinitele de cartier, nu conteaza!
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Pentru cineva care a fost într-o vacanta prelungita toată școala, este o măsură firească, nu? Asa educație, asa decizie. Este greu sa înțelegi ca pentru studiu trebuie o planificare atenta, alternat cu vacante de recuperare și nu vacante lungi și perioade lungi de studiu. Pariez ca orice elev studios ar fi mai bun decat acești miniștri.
  • Like 2
  • @ Gecaba
   Cel putin mintea ei este inca in vacanta.
   • Like 0
 • Turism se face pe tot parcursul anului așadar șmecherii din turism pot cere mărirea vacanței până la 52 de săptămâni pe an. Dacă Andronescu cedează presiunilor dobitoacei de Dăncilă va fi asemenea ei. Ne-am săturat să se modifice deciziile în mod arbitrar, fără o motivație solidă de forță majoră!
  • Like 2
 • storo check icon
  Ce atita scoala, ia sa facem turism ! Dar de ce nu o vacanta perpetua, pe viata .?
  Cita imbecilitate si inconstienta...!!!! zici ca e procreata la betie dancila asta, altfel nu-mi imaginez cum poate scoate pe gura timpenii atit de mari....
  • Like 2
  • @ storo
   IC Tosca IC Tosca check icon
   Parafrazandu-l pe Emil Brumaru....De dragoste animaliera guvernamentala -
   ..O vaca, se crede prim-ministru. Boul care a facut-o sa creada asa ceva, e la puscarie...
   • Like 5


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult