Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul ia în calcul ca începerea școlii să fie amânată cu o săptămână, până pe 16 septembrie

Școală de stat

Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism, potrivit surselor Edupedu.ro.

Potrivit unor surse din Ministerul Educației, conducerea instituției nu ar fi de acord cu modificarea, spunând că ar exista efecte negative asupra eficienței actului didactic. Structura anului școlar 2019-2020 prevede cel mai scurt semestru întâi de până acum. Vacanța de iarnă a devenit vacanță intersemestrială, iar începerea școlii cu o săptămână mai târziu decât este stabilit acum ar diminua și mai mult primul semestru.

Andronescu a stabilit recent, prin ordin de ministru, că școala începe în data de 9 septembrie 2019.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ei, cresc si semestrele asa cum creste si economia, doar semnul minus din fata deranjeaza pe cei care au facut semestrele adevarate, pentru ceilalti, facuti doctori inca de pe la gradinitele de cartier, nu conteaza!
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Pentru cineva care a fost într-o vacanta prelungita toată școala, este o măsură firească, nu? Asa educație, asa decizie. Este greu sa înțelegi ca pentru studiu trebuie o planificare atenta, alternat cu vacante de recuperare și nu vacante lungi și perioade lungi de studiu. Pariez ca orice elev studios ar fi mai bun decat acești miniștri.
  • Like 2
  • @ Gecaba
   Cel putin mintea ei este inca in vacanta.
   • Like 0
 • Turism se face pe tot parcursul anului așadar șmecherii din turism pot cere mărirea vacanței până la 52 de săptămâni pe an. Dacă Andronescu cedează presiunilor dobitoacei de Dăncilă va fi asemenea ei. Ne-am săturat să se modifice deciziile în mod arbitrar, fără o motivație solidă de forță majoră!
  • Like 2
 • storo check icon
  Ce atita scoala, ia sa facem turism ! Dar de ce nu o vacanta perpetua, pe viata .?
  Cita imbecilitate si inconstienta...!!!! zici ca e procreata la betie dancila asta, altfel nu-mi imaginez cum poate scoate pe gura timpenii atit de mari....
  • Like 2
  • @ storo
   IC Tosca IC Tosca check icon
   Parafrazandu-l pe Emil Brumaru....De dragoste animaliera guvernamentala -
   ..O vaca, se crede prim-ministru. Boul care a facut-o sa creada asa ceva, e la puscarie...
   • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult