Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Guvernul va declara azi starea de alertă, iar premierul spune că măsurile anunțate vor fi obligatorii

Ludovic Orban - sedinta de Guvern - gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că azi încetează starea de urgență și va fi declarată starea de alertă. Măsurile care vor fi instituite vor avea caracter de obligativitate.

„Azi Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocate de epidemia de coronavirus. Tot azi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate, ele vor fi stabilite în baza ordonanței 21 ce reglementează situatiile de urgență si starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face față în continuare provocării generate de această epidemie”, a spus premierul Orban. 

Toate măsurile necesare pentru starea de alertă vor fi adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

„Solicit tuturor miniștrilor să emiteți, împreună cu Institutul de Sănătate Publică, cu colaborarea Consilului de suport tehnico-științific, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitatea muncii ce trebuie respectate în toate activitățile. Atât pentru activitățile pentru care nu au existat restricții până acum și unde e necesară impunerea acestor norme, cât și în domeniile pentru care se ridică restricțiile”, a declarat azi premierul Orban la începutul ședinței de guvern. 

Prim-ministrul le-a transmis cetățenilor să fie responsabili, să respecte toate măsurile instituite de autorități, pentru că au menirea de a-i feri de pericol.

„Azi va trebui să adoptăm ordonanța de urgență prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea la starea de alertă, în special facilități ce vor fi prelungite, drepturi ale cetățenilor, în domeniul sănătății, educației – ca să putem face față provocărilor importante în ce privește organizarea examenelor”, a mai spus Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am citit despre starea de alerta si am o nedumerire mare; ce are a face Covidul 19 cu demolarile,inundarile ,etc.Este o afirmatie la lit .s si s unde sunt amenzi, nu de neglijat pentru cei care se opun acestor decizii (de demolare,inundare,etc) iar deciziile date de ce si de cine?pentru ce si pentru cine?.Suna a ascunde viitoare abuzuri ale autoritatilor indreptate asupra cetatenilor acestor tari.
    • Like 0
  • Este ceva foarte putred aici, parlamentul abia a votat legea prin care se stabilește cine și cum declară starea de alertă, și anume parlamentul, dar legea trebuie să mai aștepte procedural câteva zile până să intre în vigoare. Până atunci, guvernul declară stare de alertă prin OUG, în contradicție cu prevederile legii. Desigur, e un OUG nelegal, dar până să se constate nelegalitatea sa, intră în vigoare legea. Un fel de șmechereală legală. În mod normal, toate efectele acestui OUG ar trebui să fie contestabile.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult