Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gheorghe Hagi: „O să fiu cel mai fericit bătrân. Am 300 de copii, doi legitimi. Bogăția unui om nu stă în bani, ci în profesie, să știi să faci ceva”

Gică Hagi

Cea mai bună investiție pe care a făcut-o după ce s-a lăsat de fotbal a fost în cei 300 de tineri pe care îi are la academia de fotbal, spune Gheorghe Hagi, proaspăt câştigător al campionatului intern de fotbal cu propria sa echipă, FC Viitorul. 

„Cea mai bună investiție pe care am făcut-o după ce m-am lăsat de fotbal a fost să fac această academie, să investesc în tineri. O să fiu cel mai fericit bătrân. Am 300 de copii, doi legitimi. Când vezi copii în jurul tău uiți de toate. Am făcut un lucru extraordinar cu orice risc, pentru că bogăția unui om nu stă în bani, ci în profesie, să știi să faci ceva. Când știi să faci ceva profesional, atunci nu ești sărac, întotdeauna vei găsi un serviciu, așa că n-o să mori de foame”, a declarat Gheorghe Hagi la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu. 

Copiilor care vor să facă performanță Hagi le spune că totul depinde de ei.

„Totul în viață depinde doar de tine, noi doar te sprijinim. E lucrul pe care l-am făcut cel mai bine de când m-am lăsat de fotbal. Investiția cea mai frumoasă a mea e aceasta (...). Am investit în tineri și mereu am spus că noi nu facem fotbaliști, noi doar vă sprijinim dacă voi vreți și puteți”, a mai spus Gheorghe Hagi. 

Cât de devreme începe performanța?

Gheorghe Hagi are sute de copii la Academia Hagi. Peste 60 dintre ei stau tot anul, Academia le pune la dispoziție un hotel, masă și școală. Antrenamentul este în primul rând o formă de educație, spune Gheorghe Hagi. „Depinde de ei. Eu le creez principii și reguli - și ele sunt reguli de performanță. „Cine pedalează cum zic eu și e dispus sacrificiului și are plăcerea să facă asta” rămâne mai departe, explică fostul mare fotbalist. Tinerii fotbaliști care după al treilea avertisment continuă să nu respecte regulile și principiile pleacă. „Nu mai lucrăm împreună și nu are rost să ne certăm”.

Pentru a face Academia, Hagi spune că a venit acum 8 ani „cu bani de acasă”, dar de doi ani se autofinanțează. „Academia are un buget de 8 ori mai mare decât orice club din Romania cred...1 milion de euro pe an”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca ROMANIA datoreaza DOMNULUI HAGI mai MULT in postura sa de patron al Academiei de Fotbal, decat in postura sa de urias fotbalist. Daca nu ar fi fost ACADEMIA HAGI, la aceasta data fotbalul romanesc ar fi fost o gluma. MULTUMIM, GHEORGHE HAGI !!!!!!
    • Like 0
  • Dar in afara de fotbal , poate ne spune despre cum fura el afacerile sau terenurile altora cum ar fi terasa aia din fața hotelului sau din Mamaia..... stii Hagi?: terasa aia pe care lai pus pe cumnatul tau sa smenuiasca actele.... ptr care sinteti chemati in judecata de peste 15 ani.... Judecata aia pe care o tot taraganati.... Ce zici ,,king”?
    • Like 0
  • Ma gîndesc că ministrul sportului ar trebui să ia exemplu lui Hagi și sa l folosească în sportul românesc. Faptul că un antrenor face echipa, nu impresarul, duce la rezultate. Felicitări Hagi. Ai reaprins speranța fotbalului românesc.
    • Like 0
  • Bravo, ce poți sa mai spui când vezi ce rezultate obține școală de fotbal Hagi....
    Asta înseamnă să construiești ceva de la zero, sa pui banii tăi, sa faci performanta și rezultatele se văd...
    Față de toți asa zișii impresari și investitori din fotbalul romanesc este diferența mare.
    Bravo Hagi, nu ne lași sa te uităm.
    • Like 0
  • Respect Hagi ! Prin propozitia ,, Eu am 300 de copii dintre care 2 legitimi " ai aratat un caracter extraordinar. Ma bucur ca am crezut constant in tine inca de cand erai fotbalist !
    • Like 0
  • check icon
    Hagi se bucura acum de momentul lui de glorie. Si toti il ridica in slavi. Sa nu uitam totusi ca pana acum a fost un antrenor mediocru peste tot, iar acesta e primul lui rezultat notabil. Ni nu mai e prea tinerel. Asa ca hai sa vedem confirmarea in anii viitori. Si, mai ales, hai sa vedem ce face viitorul in fata unor echipe de fotbal, nu de bambilici.
    • Like 0
  • OmuNegru check icon
    Ce face Hagi este absolut incredibil si total atipic pentru Romania. Si ne da la toti o lectie, sau o palma... pentru cine pricepe. Raspunsul lui la toate injuraturile pe care le-a primit. Inainte ne dadea raspunsul in teren, acum o face la un nivel mai mare.
    • Like 1
  • respect pentru regele fotbalului românesc si mult succes în continuare...!!!
    • Like 0
  • Felicitari, Hagi! Cand totul este pus pe butuci in tara noastra el e omul care a construit ceva. Nu fara efort, nu fara sacrificii, dar a aratat inca o data ca are stofa de mare campion.
    • Like 1
  • Unul dintre mult prea putinii oameni de valoare din amarata populatie a Romaniei. Gheorghe Hagi. Valoare, simplitate, profesionalism si bun simt pe deasupra. Asta din punctul meu de vedere, al unuia pe care il lasa absolut rece fotbalul.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon