Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Imaginea solidarității. Medicii și asistenții medicali care au fost voluntari în Lombardia s-au întors acasă, aducând cu ei echipamentele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava

La capătul a 18 zile în care au tratat pacienți italieni infectați cu coronavirus, medicii și asistenții români care au fost voluntari în Lombardia s-au întors acasă. cu un avion militar. Aceeași a adus și ventilatoarele și materialele sanitare pe care Papa Francisc le-a donat, „ca o îmbrățișare pentru România”, spitalului Județean din Suceava.

Foto: Digi 24

„Revenim după 18 zile de activitate în sprijinul colegilor italieni. Toată echipa medicală a făcut față misiunii cu succes și a reușit să transmită un mesaj de încredere atât cetățenilor României, cât și celorlalți cetățeni europeni”, a spus unul din cadrele medicale care au participat la misiune.

Premierul Ludovic Orban le-a mulțumit medicilor români pentru gestul lor, dar și Suveranului Pontif. 

Papa Francis, născut Jorge Mario Bergoglio, și-a anunțat donația, constând în 5 ventilatoare pulmonare, dar și în costume și măști de protecșie, de Sf. Gheorghe, de ziua sa onomastică. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stau si ma mir cum poate exista atata ura in unii oameni.Papa a donat ceva premierul îi multumeste si imediat sar unii sa-i injure si pe unul si pe celalant. Chiar Duminica.Ziua Domnului.
  • Like 0
  • @ Cornel Cancel
   Delia MC Delia MC check icon
   Poate a orbului...
   • Like 0
 • Toata stima pentru Papa Francisc!
  Un mare MULTUMESC si un respect etern!
  Cu asa conducator al bisericii, multi din cei care si-au pierdut increderea in biserica ar reveni la cele sfinte!
  BOR? - Reject and out forever!
  • Like 3
  • @ Leonard Sirbu
   check icon
   Si BOR si Biserica Catolica trebuie sa primeasca reject. Biserica Catolica cu atat mai mult, pentru ca se lafaie in si mai multe bogatii, terenuri, putere.
   • Like 1
  • @
   Inainte de a scrie raspunsul, era bine daca ati fi comparat bogatiile, terenurile, puterea si influenta BOR in Romania, comparativ cu ce are Biserica Catolica, binenteles tot in Romania.
   Nu sunt catolic, ca sa fie clar. Insa gestul Papei Francisc l-as fi asteptat de la BOR, IN PRIMUL RAND si CU MULT INAINTE de reactia Papei Francisc!
   Din pacate, din partea BOR nu am vazut decat actiuni subversive pe toata perioada de criza COVID-19, incalcari grotesti ale ordonantelor militare si instigarea populatiei la nerespectarea regulilor sociale si de bun simt. Asadar, ramane "BOR-rejected forever!"
   • Like 6
  • @ Leonard Sirbu
   check icon
   Nu are rost sa comparam bogatiile Bisericii Catolice in Romania pentru ca Romania nu este o tara majoritar catolica. In orice tara a prins este evident ca Biserica Catolica a fost mereu mai materialista, mai pompoasa, mai influenta(sa amintesc doar DRUMUL LA CANOSA), mai dornica de ars pe rug, cruciade, etc. Aceste adevaruri nu pot fi negate.

   BOR instigari la nerespectarea regulilor sociale ? Ceva dovezi ? Bisericile au transmis online si pe tv, nu au chemat oamenii la slujba. Eu vad doar acuzatii nefondate izvorate dintr-o gandire plina de ura irationala fata de ortodoxie.
   • Like 0
  • @
   In privinta instigarilor, de orice fel, voalate sau nu si nu doar cele referitoare la regulile sociale in plina criza de coronavirus, v-as indica sa vedeti toate situatiile in care au fost implicati preotii, de toate gradele, de la mic la mare, prin gesturile, actiunile si declaratiile lor si care au fost pe toate canalele de stiri, inclusiv situatii inregistrate si redate in mediul virtual, atat de persoane fizice oripilate de gesturile acestor "slujitori ai Domnului" (deci nu ai oamenilor, PRO MEMORIA!), cat si de diferite autoritati fortate sa ia atitudine impotriva acelorasi "slujitori".
   Daca nu ati aflat nici macar una din aceste situatii, inseamna ca ori nu v-a interesat, ori ati inchis ochii in mod constient la ele, refuzand voit sa le acceptati, fapt ce demonstreaza ca, dintre noi doi, d-voastra sunteti cel habotnic,
   Ura irationala fata de ortodoxie?... Ma faceti sa rad. In primul rand, faceti o enorma greseala si va aflati intr-o mare eroare: ati incurcat "slujitorii Domnului" cu ortodoxia. Daca credeti ca este unul si acelasi lucru, va inselati amarnic. Oricum, dupa o astfel de afirmatie, cand nu cunoasteti deloc partenerul de discutie, dar va permiteti sa aruncati cu vorbe neargumentate obiectiv, in mod sigur n-are rost sa mai continui o astfel de discutie (aici v-as indica pasajul din Biblie referitor la "...cine arunca primul piatra").
   Vedeti-va d-voastra de pravoslavnicia imaculata si neprihanita si lasati-ma in ateismul meu "irational". :))))

   P.S. N-ar strica sa reflectati putin si asupra urmatoarelor maxime si cugetari ale unor oameni celebri:
   - “Toţi oamenii care gândesc sunt atei.” - Ernest Hemingway;
   - “Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva.” - Stendhal (acum chiar nu-mi aduc aminte prenumele lui);
   - “Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată.” - Isaac Asimov;
   - “Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii.” - Benjamin Franklin;
   “Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim.” - Galileo Galilei;
   - “Credinţa: să nu vrei să ştii ce este adevărat.” - Friedrich Wilhelm Nietzsche;
   - “Religia este excelentă pentru a controla oamenii obişnuiţi.” - Napoleon Bonaparte
   etc.
   • Like 3
  • @ Leonard Sirbu
   check icon
   În primul rând, în primul comentariu ați comparat mere cu pere, adică pe Francisc cu BOR, nu cu Daniel. Apoi. pentru o simplă donație mulțumiți hiperbolic "respect etern" în timp ce în cazul BOR mă îndemnați să analizez exhaustiv presa în căutarea celui mai mic semn de "habotnicie". Comentariul despre cunoașterea partenerului m-a amuzat teribil, eu abandonând creștinismul la 12 ani, după cititul Bibliei, și devenind ulterior ateu. Vă înțeleg însă, exagerarea relelor religiei este o etapă prin care majoritatea ateilor trec inițial, însă cei care rămân blocați într-un anti-teism radical mi se par puerili. Eu doar îmi exprim părerea că atunci când vine vorba de judecată BOR vs Biserica Catolică sunteți probabil victima fenomenului prin care un ateu critică mai dur religia culturii în care a crescut (de ex ateii din țări musulmane se concentrează pe Islam), sau a stereotipului "occidentul cel bun, harnic, corect, etc vs orientul habotnic, neadaptat, leneș, etc" care vă asigur că este discutabil oricât de real pare în mintea unora.

   Ps: citatele sunt frumoase dar pe mine nu m-a convins să fiu ateu retorica goală din ele, ci argumente filozofice solide
   • Like 0
 • Cu această ocazie, de neratat pentru un politician de talie ... joasă, omul cu maimuța s-a dat iar în petic, a transmis gratitudinea guvernului : „Transmit gratitudinea noastră ... ”. Donația nu este pentru guvernul român este pentru poporul român, iar donații pentru poporul român au făcut și bisericile din România, inclusiv Daniel și Pimen, și acelora trebuie să le mulțumească. În mintea de primate a politicienilor este sigur faptul că dacă se „bagă în seamă” cu ceva homo sapiens mai răsăriți au trecut și ei gardul în grădina rațiunii !
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   check icon
   Link or didn't happen!
   • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult