Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În 2015, lui Liviu Dragnea imunitatea parlamentară îi făcea „rău fizic”. Între timp, s-a vindecat

Liviu Dragnea

Marți, PSD și ALDE au făcut scut în fața Rovanei Plumb și au respins cererea procurorilor de a începe urmărirea penală a acesteia în dosarul Belina. În urmă cu mai puțin de doi ani, însă, la sfârșitul lui 2015, șeful PSD se declara clar în favoarea eliminării imunității parlamentare. 

„Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo”, spunea Dragnea la Pro TV. Discuția avea loc în contextul în care senatorii trebuiau să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, considerat omul lui Victor Ponta, în dosarul CET Govora, dar și pentru reţinerea şi arestarea preventivă a doi deputaţi liberali, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Liviu Dragnea: „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător”

Liderul PSD a declarat atunci că partidul său va susține cererile procurorilor. „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - parlamentarii trebuie să facă legi, poate în '90 s-au gândit, atunci erau vremuri tulburi, pentru protecţie, să nu apară o putere abuzivă care să ia cu duba parlamentarii; nu cred că mai e România în situaţia respectivă, suntem în UE, suntem membrii NATO, avem parteneriate serioase, statul de drept funcţionează, nu ne mai putem gândi vreodată că aici poate să apară o dictatură”, a spus atunci Dragnea.

Marți, după ce deputații au protejat-o de urmărirea penală, Rovana Plumb le-a mulțumit pentru că au apărat statul de drept: „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că au apărat astăzi principiile fundamentale ale statului de drept, și mă refer la separația puterilor în stat”, a spus ea după anunțarea rezultatului votului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gion check icon
    Bai, nene orice iese pe gura unui pesedeu privind respectarea legilor e clar minciuna din start. De ce? Fiindca un om cu bun simt, cinstit nu se duce sa faca politica in pesede. Cand alegi pesede e clar ca vrei sa fii partas la impartirea "feliei". La fel ca si votacul pesede care urmareste doar pomana si mica ciordeala.
    • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult