Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În 2015, lui Liviu Dragnea imunitatea parlamentară îi făcea „rău fizic”. Între timp, s-a vindecat

Liviu Dragnea

Marți, PSD și ALDE au făcut scut în fața Rovanei Plumb și au respins cererea procurorilor de a începe urmărirea penală a acesteia în dosarul Belina. În urmă cu mai puțin de doi ani, însă, la sfârșitul lui 2015, șeful PSD se declara clar în favoarea eliminării imunității parlamentare. 

„Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo”, spunea Dragnea la Pro TV. Discuția avea loc în contextul în care senatorii trebuiau să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, considerat omul lui Victor Ponta, în dosarul CET Govora, dar și pentru reţinerea şi arestarea preventivă a doi deputaţi liberali, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Liviu Dragnea: „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător”

Liderul PSD a declarat atunci că partidul său va susține cererile procurorilor. „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - parlamentarii trebuie să facă legi, poate în '90 s-au gândit, atunci erau vremuri tulburi, pentru protecţie, să nu apară o putere abuzivă care să ia cu duba parlamentarii; nu cred că mai e România în situaţia respectivă, suntem în UE, suntem membrii NATO, avem parteneriate serioase, statul de drept funcţionează, nu ne mai putem gândi vreodată că aici poate să apară o dictatură”, a spus atunci Dragnea.

Marți, după ce deputații au protejat-o de urmărirea penală, Rovana Plumb le-a mulțumit pentru că au apărat statul de drept: „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că au apărat astăzi principiile fundamentale ale statului de drept, și mă refer la separația puterilor în stat”, a spus ea după anunțarea rezultatului votului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gion check icon
    Bai, nene orice iese pe gura unui pesedeu privind respectarea legilor e clar minciuna din start. De ce? Fiindca un om cu bun simt, cinstit nu se duce sa faca politica in pesede. Cand alegi pesede e clar ca vrei sa fii partas la impartirea "feliei". La fel ca si votacul pesede care urmareste doar pomana si mica ciordeala.
    • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult