Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

În 2015, lui Liviu Dragnea imunitatea parlamentară îi făcea „rău fizic”. Între timp, s-a vindecat

Liviu Dragnea

Marți, PSD și ALDE au făcut scut în fața Rovanei Plumb și au respins cererea procurorilor de a începe urmărirea penală a acesteia în dosarul Belina. În urmă cu mai puțin de doi ani, însă, la sfârșitul lui 2015, șeful PSD se declara clar în favoarea eliminării imunității parlamentare. 

„Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo”, spunea Dragnea la Pro TV. Discuția avea loc în contextul în care senatorii trebuiau să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, considerat omul lui Victor Ponta, în dosarul CET Govora, dar și pentru reţinerea şi arestarea preventivă a doi deputaţi liberali, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Liviu Dragnea: „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător”

Liderul PSD a declarat atunci că partidul său va susține cererile procurorilor. „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - parlamentarii trebuie să facă legi, poate în '90 s-au gândit, atunci erau vremuri tulburi, pentru protecţie, să nu apară o putere abuzivă care să ia cu duba parlamentarii; nu cred că mai e România în situaţia respectivă, suntem în UE, suntem membrii NATO, avem parteneriate serioase, statul de drept funcţionează, nu ne mai putem gândi vreodată că aici poate să apară o dictatură”, a spus atunci Dragnea.

Marți, după ce deputații au protejat-o de urmărirea penală, Rovana Plumb le-a mulțumit pentru că au apărat statul de drept: „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că au apărat astăzi principiile fundamentale ale statului de drept, și mă refer la separația puterilor în stat”, a spus ea după anunțarea rezultatului votului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gion check icon
    Bai, nene orice iese pe gura unui pesedeu privind respectarea legilor e clar minciuna din start. De ce? Fiindca un om cu bun simt, cinstit nu se duce sa faca politica in pesede. Cand alegi pesede e clar ca vrei sa fii partas la impartirea "feliei". La fel ca si votacul pesede care urmareste doar pomana si mica ciordeala.
    • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult