Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În 2015, lui Liviu Dragnea imunitatea parlamentară îi făcea „rău fizic”. Între timp, s-a vindecat

Liviu Dragnea

Marți, PSD și ALDE au făcut scut în fața Rovanei Plumb și au respins cererea procurorilor de a începe urmărirea penală a acesteia în dosarul Belina. În urmă cu mai puțin de doi ani, însă, la sfârșitul lui 2015, șeful PSD se declara clar în favoarea eliminării imunității parlamentare. 

„Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo”, spunea Dragnea la Pro TV. Discuția avea loc în contextul în care senatorii trebuiau să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, considerat omul lui Victor Ponta, în dosarul CET Govora, dar și pentru reţinerea şi arestarea preventivă a doi deputaţi liberali, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Liviu Dragnea: „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător”

Liderul PSD a declarat atunci că partidul său va susține cererile procurorilor. „Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - parlamentarii trebuie să facă legi, poate în '90 s-au gândit, atunci erau vremuri tulburi, pentru protecţie, să nu apară o putere abuzivă care să ia cu duba parlamentarii; nu cred că mai e România în situaţia respectivă, suntem în UE, suntem membrii NATO, avem parteneriate serioase, statul de drept funcţionează, nu ne mai putem gândi vreodată că aici poate să apară o dictatură”, a spus atunci Dragnea.

Marți, după ce deputații au protejat-o de urmărirea penală, Rovana Plumb le-a mulțumit pentru că au apărat statul de drept: „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că au apărat astăzi principiile fundamentale ale statului de drept, și mă refer la separația puterilor în stat”, a spus ea după anunțarea rezultatului votului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gion check icon
    Bai, nene orice iese pe gura unui pesedeu privind respectarea legilor e clar minciuna din start. De ce? Fiindca un om cu bun simt, cinstit nu se duce sa faca politica in pesede. Cand alegi pesede e clar ca vrei sa fii partas la impartirea "feliei". La fel ca si votacul pesede care urmareste doar pomana si mica ciordeala.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult