Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

În facultate, am fost la un interviu de angajare, iar intervievatorul m-a întrebat, din senin, dacă aș vrea o carieră în SRI

În timpul facultății, că aveam sau nu aveam treabă, îmi făcusem un obicei să merg la interviuri de angajare. Poate că era stupid, dar mă amuzam gândindu-mă că am găsit o formă gratis de a-mi testa cunoștințele.

Cu toate că nu-mi mai aduc aminte toate interviurile la care am fost, unul dintre acestea a fost un moment memorabil. În timpul discuției, aparent întâmplător, intervievatorul m-a întrebat dacă sunt de acord să particip la un test de cultura generală, sub pretextul că se gândește la un job mai deosebit pentru mine. Am fost de acord și am dat testul, iar apoi am așteptat rezultatul, cuminte, într-o altă încăpere. După ceva timp a apărut și domnul respectiv, care mi-a spus că am obținut un punctaj bun și că mă potrivesc profilului angajatului căutat de Serviciul Român de Informații. A continuat munca de lămurire, spunându-mi că trebuie să mai dau niște teste, în cazul în care îmi doresc să urmez un astfel de drum profesional.

Recunosc că am fost încântat, poate și pentru că aveam 20 de ani și mi se părea că sunt destinat să fac lucruri mărețe. După o perioadă de timp în care am adunat tot felul de hârtii și caracterizări de la foști profesori, m-au programat pentru o altă testare, care a avut loc într-o vilă din zona 1 Mai. 

Nu știu dacă era una dintre vilele SRI - K2, K4 sau T14, unde mai târziu, peste ani de zile vor avea loc întâlnirile lui Sebastian Ghiță, dar finalul poveștii este că nu m-a sunat nimeni, nici până în ziua de astăzi, să-mi spună dacă am trecut sau nu testul cu pricina. Probabil că firea mea rebelă mi-a jucat feste și nu am corespuns exigențelor Serviciului, răspunsurile mele nefiind cele căutate de experții acestuia.

Deși uneori în viață ne spunem că strugurii sunt acri, văzând ce se întâmplă în această perioadă de dezvăluiri telenovelistice, mi-am zis că a fost mai bine că nu m-am angajat la SRI.

Până la urmă chiar și Serviciul Român de Informații este o instituție cu un mod de lucru cu nimic mai diferit de ceea ce se întâmplă în administrația publică din România: profesionalizarea este o floare rară, promovările în funcții sunt făcute de multe ori în mod discreționar și posturile sunt transmise ca „un fel de moștenire” din generație în generație.

Dar cum se simt oare lucrătorii de bună credință din cadrul acestei instituții văzând că într-o clipă credibilitatea SRI riscă să se ducă pe apa sâmbetei? 

Până unde se poate ajunge cu obediența față de șefi?

Actorul Sebi Ghiță, devenit cunoscut marelui public după episoadele în care a apărut la RomâniaTv în sitcomul „La casa de nebuni", a făcut țăndări imaginea acestei instituții. Pare că știe atât de multe lucruri, încât nu te poți opri să te întrebi dacă este angajatul sau colaboratorul Serviciului Român de Informații? O fi fost și el invitat în timpul facultății la un interviu de angajare la SRI? Sau poate că acest serviciu secret a renunțat la firmele proprii de headhunting și angajează interlopi la recomandarea foștilor securiști, fără să-și mai piardă timpul cu teste și verificări inutile?

Pentru sănătatea statului de drept și pentru un minim respect pentru cetățenii acestei țări, SRI are obligația morală și legală să dea oficial explicații și asta cât mai repede cu putință.

Gunoiul a fost băgat sub preș prea multă vreme, iar acum mirosul pestilențial al intrigii se simte până în insulele Seychelles. Poate că avem așteptări prea mari de la o instituție esențială pentru securitatea națională și am face bine să mai coborâm stacheta, până la urmă și generalii cu patru stele sunt oameni.

Râdem, glumim, dar realitatea este că SRI a devenit un pericol pentru siguranța României prin el însuși, prin lipsa unui control civil autentic, prin metodele folosite și prin obsesia maladivă de a ne ține pe toți ca în Ferma animalelor sub control. Să nu cumva să scăpăm din grajdul democrației românești și să ne vină idei că am putea fi liberi să facem tot ce ne trece prin cap.

Misiunea SRI este generoasă și dă bine pe site-ul propriu: „protejarea valorilor democratice și promovarea intereselor naționale ale României și ale aliaților săi pentru realizarea securității naționale, asigurarea respectării drepturilor și libertăților cetățenești și apărarea statului de drept”.

Așa este și în realitate? Sau Serviciul Român de Informații este mult prea ocupat să controleze prin intermediul ofițerilor acoperiți și sistemelor informatice tot ce mișcă în țara asta: administrația statului cu toate instituțiile și funcționarii publici, fondurile europene, politicienii, presa, economia, vremea de afară etc.

Până la urmă ziua are doar 24 de ore și pentru generali; când să mai aibă timp să le facă pe toate? Și concedii în Seychelles, și control absolut asupra României, și protejarea valorilor democratice?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca nu a existat niciunde in lume "comunism"....se stie , regimuri totalitare au fost in toate vremurile si continua ....si daca vreti exemplu de supraveghere , control si dirijare al maselor , va sugerez USA .(United States of America)
    • Like 0
  • Asta cu controlatul tot ce misca in Romania este reflexul institutiilor statului de pe vremea comunismului si se pare ca va mai continua o vreme atat cat nu ai o societate civila puternica si activa .Felicitari pentru articol!
    • Like 0
  • Trebuie,sustituti oameni care au facut ceva..., guvernul Ciolos alaturi de presentarle Iohanis
    Nuuu,psd
    Noi trebuie sa luptam
    Cu mic cu mare
    Nu putem astepta schimbari
    Daca nici macar nu mergi la vot cotización.
    • Like 0
  • Mi-a placut faza cu actorul Sebi Ghita in sitcomul ,,La casa de nebuni"! Radem, glumim, dar nu e in regula, ne tot facem de ras, oare cand ne vom opri?!
    • Like 0
  • check icon
    la acest articol interesante sunt comentariile :) ele indica nivelul de intelegere a lumii noi, a comuntatii globale, fara granite nationale si resentimente comunitare. romanul normal mai are de invatat despre aceste chestiunii in urmatorii 500 de ani :) daca mai apuca :)
    • Like 1
    • @
      check icon
      Vorbești ca un spălat pe creier de "elitele" neo-liberale globaliste.
      Știi când se va face un "sat global", fără granițe și fără naționalități? Când pe pământ se va vorbi o singură limbă și lumea va avea un singur sistem de educație și o singură cultură și o singură religie (sau nici una). Și nici atunci.
      Lasă românii în pace, până la români, uită-te la puteri. Vezi China, India, Japonia, Coreea. Le vezi pe astea fără granițe, fără naționalitate, prinse într-un sat global?
      Mai nou uită-te la Rusia și de ce nu la SUA și Marea Britanie. Își dezolvă ele granițele și guvernele și națiunile? Renunță ele la ideea de țară, de patrie?
      faptul că zeci de năimiți, "maeștrii cuvintelor", împart prin media și în presă tot felul de concepte abstracte idealiste, care se rostogolesc bine în gură și prind bine la mințile netede, nu înseamnă că sunt valabile și fezabile în realitate. Sunt SF. Noi știm acum cum evoluează sistemele formate și conduse de "ideologi".
      "Omul nou", "Lumea nouă" the same shit.
      Mă faci să-mi fie milă de intelectul tău.
      • Like 2
    • @
      check icon
      ca in toate postarile dvoastra si in acesta spuneti AIURELI, DE TOT RASUL :) dvoastra confundati partidul-stat totalitar rus in care traiti cu realitatatile lumii moderne :
      - "lumea va avea un singur sistem de educație", uitati-va la germania, lasati statele unite sau uk, cate sisteme/variante de invatamant ofera copiilor, finlanda este campioana.
      https://www.youtube.com/watch?v=AtlutyteSr4
      https://www.youtube.com/watch?v=qtx4tTzD0-k
      - "o singură cultură", uitati-va tot la germania sau franta la cate "culturi" accepta, si asta pornind de la constitutie.
      totusi sa analizam sistemele culturale moderne :
      + High Culture and Sophisticated Taste
      + Foreign Culture
      + Popular Culture
      + Culture of Diversity
      + Corporate Culture
      - "o singură religie (sau nici una)" *, pai aici faceti referire clara, fara echivoc la urss si rusia de astazi care se chinuie sa interzica ortodoxismul, de restul credintelor nu mai dicutam, au reusit elominarea pana la 90%, mai rezista islamul, caci este practicat pe ascuns :)
      https://www.youtube.com/watch?v=AvFl6UBZLv4
      - "Mă faci să-mi fie milă de intelectul tău." - nu va fie mila, caci mie nu am de ce sa-mi fie mila, dumneavostra nu detineti "intelect" ** :)
      * asa, numai de chestie :) iata cateva religii practicate in statele unite : Dianic, Wicca, Rastafari, Episcopal, Puritans, Jainism, Presbyterian, Caodaism, Thelema, Santería, Kemetism, Religio Romana, Kaldanism, Zoroastrianism, Vodou, Pastafarianism, Quaker, Swedenborgianism, and Moravian :) si mai exista si Unitarian Universalism, o religie nascuta in transilvania ... ca roman care va dati a fii, stiati ca exista acesta religie neaosa romaneasca ?
      ** multa lume zice ca eu jignesc in postarile mele. poate chiar in aceasta :) si sincer ... asta a fost si intentia mea :)
      dar ... pot eu sa va jignesc mai mult decat o faceti dvoastra cu dvoastra, postand ideile pe care le postati ?
      • Like 1
    • @
      check icon
      Aiurelile de tot râsul pe care le scriu eu pe aicea sunt bazate pe fapte concrete și pe cifre acolo unde este cazul. Dacă vă fac să râdeți, e treaba dvs.. Fiecare râde și el de ce poate.
      Poate nu înțelegeți ce se întâmplă în lume acum.
      Este un război al intereselor economice și în special financiare, purtat mai mult sau mai puțin subtil, dar cu utilizarea propagandei, aproape la fel de intens ca în anii 50'.
      Epoca globalizării financiare (că asta s-a vrut) începută în 1989, dar pusă la cale mai devreme, a început să intre într-o zonă incertă, iar după părerea mea ciorba asta a globalizării, așa cum a fost ea plănuită, a început să se cam răcească. Trump, Brexit sunt simptome că sistemul occidental s-a cam gripat, pentru că a început să se termine prosteala.
      Manevrele propagandistice țin la țările cu albi, acolo unde agenții propagandei pot să se infiltreze prin mimetism cultural.
      Acolo unde infiltrarea nu funcționează din diferite considerente, se acționează cu presiuni din exterior (sancțiuni, manevre de scădere al ratingului etc.).
      Globalizarea însă a ajuns cam la limită și anume la limita Chinei. Acolo "maeștrii cuvintelor" nu pot să se infiltreze ca să facă propagandă și nici nu au cum să-i mai strângă financiar sau economic de coaie, ba din contră, așa că se prefigurează un conflict.
      Schema Ponzi occidentală se cam apropie de final, lucru semnalat chiar din interior, iar sistemul financiar din China nu va fi subordonat "intereselor" globaliste, de aici toată buba.
      Occidentul a crezuit că-i prinde în sistem, că-i exploatează și-i sărăcesc și pe chinezi (așa cum a mai făcut în trecut). Fail total. După 38 de ani "ciuma roșie" (așa încearcă să ne bage propaganda în cap) este pe cale să devină prima economie mondială.
      Pentru globaliști, inamicul No. 1 este China, nu Rusia așa cum pare la prima vedere din cauza propagandei, lucru pe care-l găsești în orice studiu strategic american.
      Dacă-mi spui cum vezi tu că va funcționa propaganda cu "drepturile" (omului, ale tot felului de minorități etc.) și "multiculturalismul", cum crezi că se pot inflitra "maeștrii cuvintelor", ce ONG-uri pot înfința în China, care are o cultură de 3500 de ani și propriul sistem de valori, și ce discurs ar putea avea, ca să aibă priză la chinezi, ești invitatul meu să dezvolți, dar cu argumente.
      Uite ce scrie un laureat al premiului Nobel pentru economie.
      https://www.cato.org/policy-report/januaryfebruary-2013/how-china-became-capitalist
      • Like 0
    • @
      check icon
      dvoastra puneti in discutie chestiuni pe care nu le stapaniti, desi "ignis" este un cuvant antic cu origine indo-iranian cu similitudini hittite - akniš si sanscrite - agní :
      - "China, care are o cultură de 3500 de ani și propriul sistem de valori" - china traieste astazi si nu in trecut, si astazi este la putere in china cine ofera salarii, paine, lapte, carne, oua si chiloti :), chinezii sunt satui de propaganda. numai poporul rus se hraneste cu iluzii, tocmai ca nu au o istorie de 3500 de ani :)
      - "Schema Ponzi occidentală se cam apropie de final" in rusia, si nu pt ca nu mai "tine" - ci pt ca rusia trece printro foamete neagra, putin va porni in curand cu palaria in mana prin capitatele europei sa cerseasca imprumuturi garantand cu zacamintele siberiei.
      - "Trump, Brexit sunt simptome că sistemul occidental s-a cam gripat, pentru că a început să se termine prosteala." - si matale ne spui ca filozofia rosie este mai infloritoare in mintea omenirii ca nicicand :) se vede aici necunoasterea modului in care a fost construita si functioneaza america si cine este imperiul uk ... dar n-am sa insir aici aceste lucruri ... pt ca nu ai ajuns cu intelectul acolo :)
      - "Aiurelile de tot râsul pe care le scriu eu pe aicea sunt bazate pe fapte concrete și pe cifre acolo unde este cazul" - deci, ori esti internat la balamuc, ori esti condamnat, ori esti platit la greu sa faci pe idiotul. si cu asta am incheiat ...
      • Like 0
  • check icon
    Am intrat pe site-ul SRI la cariere.
    De acolo am luat următoarele:

    1. Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii, să îndeplineşti anumite condiţii, printre care să ai:
    - cetăţenie română şi domiciliul în ţară;
    - cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent - în limba română;
    - pregătire profesională în domeniul solicitat;
    - stare de sănătate bună;
    - cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea - ca ofiţer;
    - conduită civică şi morală corespunzătoare;
    - respect faţă de valorile şi legislaţia naţională;
    - loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept.

    Adică loialitatea față de țară este pe ultimul loc și e băgată acolo cu "valorile bla bla bla"!?

    Trecând la rubrica verifică-ți aptitudinile avem o întrebare:

    Care sunt cei mai importanţi 2 factori care v-ar motiva să lucraţi în SRI?
    1. Un salariu bun
    2. Recunoaştere în societate
    3. Apartenenţa la o instituţie de elită
    4. Un loc de muncă stabil
    5. Oportunităţi de carieră
    6. Un mediu de lucru profesionist
    7. Posibilitatea de a învăţa şi a face lucruri speciale

    Pe bune!?!!?

    Unde-s răspunsurile de bază "vreau să-mi apăr patria!", "vreau să mă pun în slujba poporului chiar cu prețul vieții!", "vreau să ajut la promovarea și la apărarea intereselor României acasă și în lume".

    După "factorii motivanți importanți" ca motiv de angajare puși pe siteul SRI, se poate vedea ce fel de angajați au și de ce SRI funcționează așa cum funcționează.

    Acum răspunsul la "testul de aptitudini" de pe site-ul SRI.

    "Felicitări!
    Felicitări. Studiile absolvite, pregătirea profesională, precum şi trăsăturile de personalitate relevate de răspunsurile dumneavoastră v-ar putea recomanda pentru o carieră de ofiţer specialist în SRI.

    Organizaţia noastră se sprijină pe specialişti din cele mai variate domenii, de la cercetare tehnologică la analişti de intelligence, de la matematicieni la cunoscători de limbi străine rare."

    Vai de capul vostru! Cine dracu vine la voi de bună voie? De ce? Ca să intre în șerpărie?
    Ar trebui să vă numiți Serviciul Românesc de Învârteli, Fitileli și Șmecherii Acoperite!
    Nu că ați fi avut în ochii mei un statut de vârf, dar ați scăzut zece clase.

    Unde a fost SRI când s-a devalizat România? Ce dracu util a făcut SRI pentru România, ca serviciu de informații, în afară de a sta capră și a deveni o anexă a serviciilor străine? Pe cine slujește SRI?

    Șergeți de pe siglă "Patria a priori", vânduților! Pentru că asta e imaginea pe care mi-ați creat-o. De vânduți. Vânduți intereselor de orice fel mai puțin ale poporului și patriei. Sunteți sclavii puterii, banilor și interesele străine României și poporului român.
    Dacă totuși există oameni intregri și patrioți în SRI ar trebui să unească și să-i eliminine pe "compromiși". Respectați ce scrie pe insigna voastră!
    • Like 3
    • @
      criterii gen "loialitate faţă de ţară" chiar sunt bla-bla, pentru că nu-s lucruri care să poată fi testate și cuantificate în mod obiectiv.
      iar ca factori motivaționali, și eu aș căuta profesioniști capabili fața de naționaliștii.
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      check icon
      Poate nu înțelegi, sau poate n-ai avut de a face în viața cu ta un securist/sri-st.

      Profilul ideal este un om amoral, cu o memorie fenomenală și cu pregătire multidisciplinară (cultura aia "vastă", făcută pe baza memoriei, dar nefiltrată prin gândire). Adică un fel de unealtă, ce trebuie să slujească unui scop, scop ce este indus de alții.

      Fără scopul primordial, rațiunea de a exista acestui serviciu, de apăra patria și interesele poporului, acești oameni sunt exact ca celulele imunitare defecte, care încep să atace organsimul și să se atace între ele.
      Că așa se întâmplă acum este evident, atât prin comportamentul "sri-știlor" cât și prin rezultatele ce se văd în societate.
      Țara asta este bolnavă la propriu și la figurat, din cauză că "serviciile" sunt "defecte" și nu funcționează cum ar trebui să funcționeze.

      Ca să funcționeze optim, o persoană amorală trebuie să fie "condiționată" și îndoctrinată.
      Tu cum preferi să fie îndoctrinat un ofițer de informații, cu loialitate față de patrie (Patria a priori) sau lăsat de capul lui lucrând pentru bani sau putere?

      Care dintre ei e mai probabil să devină "compromis"?

      Iar "loialitatea față de țară bla ala" este prinsă în jurământul militar pe care-l efectuează.
      În alte timpuri, încălcarea jurământului mai ales în acest serviciu era plătit uneori cu viața.
      Faptul că România este așa cum e, este din cauza lipsei patriotismului, ce a fost aruncat împreună cu Ceaușescu, ca și cum a fi patriot ar fi un lucru rău.
      Tocmai pentru că nu mai există patriotism autentic, suntem în mocirla asta în care ne afundăm pe zi ce trece.

      Bla-bla-uri sunt balivernele cu multiculturalismul, drepturile deviaților și alte tâmpenii, care nu au nici un folos real pentru societate, chestii propagandistice, care văd că încă țin la mințile netede.

      Oricum lucrurile sunt ciclice. Văd că treaba se îngroașă, iar noi românii o să ne trezim ultimii. Om trăi și om vedea.
      • Like 1
    • @
      Ca sa te fac sa intelegi: sa zicem ca SRI are nevoie sa angajeze niste IT-isti... treaba lor pentru ce, sa sparga niste siteme, sa securizeze niste sisteme, sa studieze criptografie, nu conteaza. Pentru asta e nevoie de niste specialisti bine pregatiti, de genul celor care s-ar angaja la Google, care au vazut lumea, care sunt destupati la cap, care isi dau seama ca Romania e o tara de rahat. Si care n-o sa fie dispusi niciodata sa moara pentru o tara de rahat. Daca nu li se ofera conditii bune, pot pleca oricand oriunde.
      Daca angajeaza unii care se declara "dispusi sa moara pentru Romania", se vor trezi cu oameni slab pregatiti profesional, care nu vor putea face fata rivalilor lor din Rusia, SUA, China etc. Ca sa nu mai vorbim ca declaratia lor de patriotism poate sa fie falsa. Sau sa fie sincera dar gresit indreptata, catre un set de valori care pentru ei inseamna Romania, dar care nu e acelasi cu al meu sau al tau. Probabil si Ceausescu credea ca el iubeste sincer Romania.
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      check icon
      Te contrazici logic în argumente. Dacă se găsești IT-iști, capabili, "de genul celor care s-ar angaja la Google, care au vazut lumea, care sunt destupati la cap, care isi dau seama ca Romania e o tara de rahat.", atunci se angajează la Google nu la SRI.
      După cum vorbești, cred că n-ai efectuat serviciu militar.
      SRI, dacă nu aveai habar, este o organizație militară. Trebuie să depui jurământ militar. Ăla cu "jur să-mi servesc patria și să-mi apăr poporul".
      La SRI dai teste, apoi te angajezi dacă ai un anumit profil, apoi ești "condiționat".
      SRI nu are "contractori" ca Snowden. Tu ai văzut prea multe filme americane și extrapolezi la ce crezi că știi tu despre SRI. În SRI intri, apoi ieși doar cu picioarele înainte. Vei fi tot timpul "la dispoziție" sau "în rezervă".
      Ideea este că mulți secu/sri-știi au depus jurământul ăla cam degeaba și nu l-au respectat.
      Va veni și vremea lor să stea după băncuțe.

      UPDATE pentru toți ășta care o dau cu "specialiștii" ce consideră România o țară de rahat, care ar trebui să lucreze la SRI numai pentru că ei sunt "specialiști de Google".

      Luați de aici din declarația generalului Coldea:
      "Mi-am servit țara cu demnitate și patriotism. Onoarea unui militar cu idealuri mult mai înalte decât beneficii meschine nu poate fi pătată cu 'realități confecționate' și elemente scoase din context".

      "A fost un privilegiu să pot contribui la îndeplinirea celei mai însemnate misiuni strategice: pe durata mandatului meu, România a fost o țară sigură, stabilă și a fost cu succes apărată de riscurile și amenințările de securitate cu care s-a confruntat permanent. Servesc Patria! Așa să ne ajute Dumnezeu!".

      Întrebarea e de ce nu sunt trecute aceste lucruri pe site-ul SRI la angajare?
      Că trebuie să fii patriot și că trebuie să servești Patria?
      Să știe și "specialistu'" în ce se bagă.
      • Like 3
  • check icon
    O schimbare este necesară și obligatorie și în serviciile secrete și în sistemul de justiție. În paralel cu ceea ce pare că se întâmplă - sper să nu mă înșel - în noua strategie de guvernare care tocmai s-a instalat. Altminteri, flăcăii ăștia tineri și isteți care au confiscat aceste instituții, după cum se constată, plictisiți de slaba concurență a restului ce alcătuiesc plebea, patrupezii, după perlele de gândire ale unei doamne cu un nume predestinat, vor reuși pe deplin să predea cârmele și destinele nației pe mâna deștepților lumii. Cărora unii, cred că nu fără temei, le spun Illuminati. Și sunt atât de iluminați aceștia (unii dintre ei au tot ieșit la dezvăluiri publice) încât deja au pus la cale un viitor al lumii mai curățat de populațiile consumatoare de bunuri și de resurse, dar fără eficiență în producerea și exploatarea acestora. Ai noștri tineri și isteți aleși pe sprânceană în sistemul de forță al coloniei numită încă România, ai zice - după coincidențele dintre fapte și scenariile conspiraționiste, care nu prea par să le infirme pe ultimele, ai zice că încearcă să-și facă loc în detașamentele de manevră ale colonialiștilor. Împreună cu cei cărora li se fac utili, se pare că nu mai au răbdare să pună la cale etapele mai umane de monitorizare a sporului de populație și sunt foarte dornici să contribuie la eliminarea unor etape.
    • Like 0
  • Ce firmă era aceea?
    Ok, nu mai știți numele, dar obiectul de activitate? Nu de alta, dar cred că aceste firme afectează concurența, beneficiind pe de o parte de informații confidențiale, pe de altă parte, de resurse financiare oculte.
    • Like 0
  • Crabu check icon
    Imi pare rau, dar articolul si in concluzie citirea lui pentru mine s-a terminat in momentul in care ai dezvaluit finalul povestii angajarii la SRI. Deci, de la jumatatea lui nu am citit, s-a rupt filmul!
    • Like 1
  • check icon
    „Până la urmă chiar și Serviciul Român de Informații este o instituție cu un mod de lucru cu nimic mai diferit de ceea ce se întâmplă în administrația publică din România: profesionalizarea este o floare rară, promovările în funcții sunt făcute de multe ori în mod discreționar și posturile sunt transmise ca „un fel de moștenire” din generație în generație.”

    Exact așa am și eu impresia: SRI este doar o altă instituție DE STAT: anchilozată, unde competența și promovarea se realizează într-un mod asemănător celorlalte instituții de stat.
    Iar faptul că SRI s-a băgat încă din 1989 (oamenii îi avea deja infiltrați dinainte de '89) ca să controleze tot ce mișcă în România, este... un fapt, îl poate constata oricine! România a fost de fapt condusă de un singur partid: Partidul Acoperiților. Și așa o bună treabă a făcut acest partid pentru proștii care l-au votat, că rezultatele au fost minunate, mărețe, dar... acoperite → nu le vede nimeni...
    • Like 7


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult