Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost întrebat vineri dacă va fi organizat un referendum pentru redefinirea familiei în Constituție.
„Da, cât de repede. Nu mai vreau sa dau termene - pentru că am primit tot felul de piedici - și am spus cât de repede. Ne apucăm să eliminăm piedicile pentru că la acel referendum trebuie sa ajungem", a declarat, potrivit Hotnews, Liviu Dragnea la Parlament.
Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane semnături pentru susținerea unei inițiative cetățenești de modificare a definiției familiei în Constituție, astfel încât aceasta să nu mai fie bazată pe căsătoria între „soți”, ci neapărat pe cea dintre „un bărbat și o femeie”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
In Irlanda, in adunarile cetatenesti, problema asta s-a dezbatut timp de 3 ani, total transparent, toate discutiile fiind transmise live.
Nu credeti ca, poate, ar fi mai interesant si mai oportun sa incepem cu inceputul si sa se puna in discutie forma noastra de organizare statala, ca unii spun ca nu prea este in ordine, ca nimeni n-a ales-o prin referendum..... Dar si asta doar dupa dezbateri transparente la care sa participe si cetateni, nu doar 'lideri de opinie". Poate asa nu vom mai fi atat de dezbinati si de inversunati si noi toti ne vom intelege mai bine responsabilitatile.
Daca fii-miu ar lua un barbat, sau fii-mea o femeie as zice c-au inebunit. Sa spun acum ca daca fiecare ar lua de sot/sotie un om de acelasi sex e normal ?
Eu zic ca nu ! Nu e normal ! Normal ar fi ca fiecare sa-mi faca nepoti. Prin cai naturale. Ce votam aici , normalitatea , sau drepturile anormalilor ?
Cum sa-mi mai educ copilul in ideea heterosexualitatii daca eu sint de acord cu timpenia asta ? Mai am vreo credibilitate ?
Se gindesc cei care cer lucrul asta ca ei sint minoritari si NU reprezinta decit o minoritate anormala din punct de vedere al moralitatii ? Daca da, se gindesc, de ce le trebuie o confirmare a anormalitatii lor ? Poate imi spune cineva de ce e NORMAL sa fii homosexual !
Consider ca si prostii ar trebui sa ceara recunoasterea statutului lor. Sa aiba si ei dreptul sa nu fie facuti prosti de aia mai destepti !
Poate imi spune si mie cineva de ce e normal sa fii prost !
Vezi ce simplu e ?
Si prostul considera ca e destept. Vezi ce simplu e ?
Daca un violator considera ca e gresit ce face si ne da noua , astora normali, care nu violam, dreptate, crezi ca e ok ?
Daca eu fur si nu acuz pe cei care nu fura crezi ca avem aceleasi drepturi ? Adica daca ei, homosexualii, ne inteleg pe noi, trebuie sa-i intelegem si noi pe ei ? Asta vrei sa spui ?
MORÁLĂ, (3) morale, s. f. 1. Ansamblul convingerilor, atitudinilor, deprinderilor reflectate și fixate în principii, norme, reguli, determinate istoric și social, care reglementează comportarea și raporturile indivizilor între ei, precum și dintre aceștia și colectivitate și a căror respectare se întemeiază pe conștiință și pe opinia publică; etică.
Observi aici, in definitia asta din DEX, chestia asta "a caror respectare se intemeiaza pe constiinta SI pe opinia publica "
ce argumenta mai poti aduce ? Opinia publica considera imorala homosexualitatea ! E ceva rau aici ?
Desi cred ca sint mai multe si mai puternice argumentele impotriva acordarii de drepturi suplimentare homosexualilor, nu e cazul unui referendum.
Daca ma gindesc mai bine la pregatirea si informarea publicului imi aduc aminte ca nici macar alegerile nu sint indicate in situatia de fata. Insa astea sint , din pacate, obligatorii. Referendumul e optional.
Spre deosebire de personele cu handicap ce sint discriminate pozitiv, homosexualitatea nu reprezinta un handicap, ci o alegere voluntara ce nu are nevoie de discrimanare pozitiva, nici de drepturi suplimentare, ea trebuie sa fie descurajata, fara a fi discriminata negativ. Asa cum descurajam comportamentul imoral, fara a discrima pe cei care il folosesc, tot asa si cu homosexulalitatea.
Foarte putina lume poate intelege homosexualitatea , asta fiind si motivul pentru care un vot ar fi dat doar din motive subiective, nu obiective.
Rezultatul votului este extrem de previzibil in favoarea familiei traditionale , insa rezultatul n-ar reprezenta vointa educata a cuiva, ci doar o stare de spirit momentana. Aceasta stare de spirit se cunoaste cu precizie. Ce rost ar avea s-o confirmam printr-un referendum ? Cind opinia publica va fi aproximativ 50%-50% impartita intre a considera homosexualitatea un comportament moral, sau nu, atunci ar putea avea rost un referendum pe acest subiect, insa tot in conditii de informare a publicului, nu in necunostinta de cauza , ca azi.
Nu e bun un referendum pe aceasta tema !
Zici: "homosexualitatea ...[este] .. o alegere voluntara". Asta este o eroare gravă.
În mod repetat organizațiile profesionale din domeniul medicinii (mai ales din psihiatrie) și psihologiei au accentuat că homosexualitatea nu este o alegere. Până și majoritatea homofobilor din aceste discipline - care pretind înșelător că tratează homosexualitatea - acceptă tacit acest adevăr pentru că este un nonsens să tratezi ceea ce este alegere. Mai mult, începând cu NARTH, vârful de lance al homofobilor care pretind că tratează homosexualitatea au renunțat la a mai susține că schimbă orientarea sexuală (ce simte o persoană) și acum pretind că operează asupra identității sexuale (cum se autoapreciază și ce spune o persoană despre sexualitatea sa). (N.B. Homosexualitatea prin definiție este o orientare sexuală.)