Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

În plin scandal privind legile Justiției, Liviu Dragnea scoate asul din mânecă: anunță că vrea să facă referendumul pentru redefinirea familiei „cât mai repede”

Dragnea, Firea și copiii

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost întrebat vineri dacă va fi organizat un referendum pentru redefinirea familiei în Constituție. 

„Da, cât de repede. Nu mai vreau sa dau termene - pentru că am primit tot felul de piedici - și am spus cât de repede. Ne apucăm să eliminăm piedicile pentru că la acel referendum trebuie sa ajungem", a declarat, potrivit Hotnews, Liviu Dragnea la Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane semnături pentru susținerea unei inițiative cetățenești de modificare a definiției familiei în Constituție, astfel încât aceasta să nu mai fie bazată pe căsătoria între „soți”, ci neapărat pe cea dintre „un bărbat și o femeie”. 

Dragnea și Firea cu copii
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Indiferent de cauza refendumului sau rezultatul lui, acesta e un excercitiu bun pentru toti romanii care acum regreta ca n-au fost la vot sa-si exprime vederea.... Imaginea PSD-ului ar suferi o lovitura puternica daca referendumul ar cadea.
  • Like 0
 • Dragnea, mereu Dragnea. Sunt curios pe ce cate îi vin ordinele de a juca într-un fel sau altul. Oare poate crede cineva că într-adevăr îl interesează statutul familiei când el a distrus și continuă să distrugă familia lărgită numită poporul român ? Orice cu care se poate distrage atenția de la adevăratele probleme grave ale societății românești el pune în aplicare. Dar pe noi acum ne interesează dacă familia poate fi din doi soți de sex diferit sau, din două soții sau, doi soți bărbați ? Ca o paranteză, cum vor face să ne convingă care dintre ei este soțul și care...soția ? Probabil este și o diversiune împotriva referendumului pe care dorește să-l convoace Președintele Johannis.
  • Like 0
 • Imi este rușine ca sunt roman si ca am aceeași cetățenie cu oameni ca el sau oameni care cad în capcana asta asa ușor şi mai ales în cei care susțin asa ceva. La ce trecut are România la ce sa ne așteptăm?
  • Like 0
 • Are Dragnea ceva cu familia noastra trafitionala.El si-a lasat nevasta cu care a avut si un copil!Acum nu stim exact ce orientari are ca nu s-a mai insurat!Ce penibil!Nu mai avem nevoie de nimic ,familia traditionala sa traiasca!Tara nimanui,fac PSD-isti ce vor cu un popor care ii accepta ?
  • Like 0
 • E doar manipulare. Cine sa se pronunte pe problema? Au romanii toate informatiile necesare sau le au doar pe cele ce li se baga pe gat?
  In Irlanda, in adunarile cetatenesti, problema asta s-a dezbatut timp de 3 ani, total transparent, toate discutiile fiind transmise live.
  Nu credeti ca, poate, ar fi mai interesant si mai oportun sa incepem cu inceputul si sa se puna in discutie forma noastra de organizare statala, ca unii spun ca nu prea este in ordine, ca nimeni n-a ales-o prin referendum..... Dar si asta doar dupa dezbateri transparente la care sa participe si cetateni, nu doar 'lideri de opinie". Poate asa nu vom mai fi atat de dezbinati si de inversunati si noi toti ne vom intelege mai bine responsabilitatile.
  • Like 0
 • Tara arde si baba se piaptana.... doar ca de data asta pieptanatura este o diversiune stupida si daunatoare de distragere a atentiei de la lucrurile importante. Insa cum prostii sunt multi, iar mama lor este mereu gravida, rezultatul referendumului este previzibil, iar Dragnea & Co isi vor trece fara prea mari dureri de cap toate legile pentru imunitatea hotilor si salvarea coruptilor.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Ramasese fara alte diversiuni? As zice ca o tactica de genul e atat de stupid de simpla si de evidenta incat e aproape insultatoare. Cu toate astea, s-ar putea sa mearga.
  • Like 0
 • Mie mi se pare corect ca fii-miu sa se casatoreasca cu o femeie, iar fii-mea cu un barbat.
  Daca fii-miu ar lua un barbat, sau fii-mea o femeie as zice c-au inebunit. Sa spun acum ca daca fiecare ar lua de sot/sotie un om de acelasi sex e normal ?
  Eu zic ca nu ! Nu e normal ! Normal ar fi ca fiecare sa-mi faca nepoti. Prin cai naturale. Ce votam aici , normalitatea , sau drepturile anormalilor ?
  Cum sa-mi mai educ copilul in ideea heterosexualitatii daca eu sint de acord cu timpenia asta ? Mai am vreo credibilitate ?
  Se gindesc cei care cer lucrul asta ca ei sint minoritari si NU reprezinta decit o minoritate anormala din punct de vedere al moralitatii ? Daca da, se gindesc, de ce le trebuie o confirmare a anormalitatii lor ? Poate imi spune cineva de ce e NORMAL sa fii homosexual !
  Consider ca si prostii ar trebui sa ceara recunoasterea statutului lor. Sa aiba si ei dreptul sa nu fie facuti prosti de aia mai destepti !
  Poate imi spune si mie cineva de ce e normal sa fii prost !
  • Like 0
  • @ Iulian Neagu
   TomHere check icon
   E simplu .. pentru ca si homosexualul considera heterosexualul ....normal !
   • Like 2
  • @ TomHere
   Si violatorul considera femeia un bun de larg consum !
   Vezi ce simplu e ?
   Si prostul considera ca e destept. Vezi ce simplu e ?
   Daca un violator considera ca e gresit ce face si ne da noua , astora normali, care nu violam, dreptate, crezi ca e ok ?
   Daca eu fur si nu acuz pe cei care nu fura crezi ca avem aceleasi drepturi ? Adica daca ei, homosexualii, ne inteleg pe noi, trebuie sa-i intelegem si noi pe ei ? Asta vrei sa spui ?
   MORÁLĂ, (3) morale, s. f. 1. Ansamblul convingerilor, atitudinilor, deprinderilor reflectate și fixate în principii, norme, reguli, determinate istoric și social, care reglementează comportarea și raporturile indivizilor între ei, precum și dintre aceștia și colectivitate și a căror respectare se întemeiază pe conștiință și pe opinia publică; etică.
   Observi aici, in definitia asta din DEX, chestia asta "a caror respectare se intemeiaza pe constiinta SI pe opinia publica "
   ce argumenta mai poti aduce ? Opinia publica considera imorala homosexualitatea ! E ceva rau aici ?
   • Like 0
  • @ Iulian Neagu
   TomHere check icon
   Sa inteleg ca doresti si un referendum la care sa fie puse in discutie drepturile prostilor ?
   • Like 1
  • @ TomHere
   Nu. Nu este indicat acum un referendum. Publicul nu este pregatit si informat pentru a lua o decizie in ceea ce priveste drepturile homosexualilor.
   Desi cred ca sint mai multe si mai puternice argumentele impotriva acordarii de drepturi suplimentare homosexualilor, nu e cazul unui referendum.
   Daca ma gindesc mai bine la pregatirea si informarea publicului imi aduc aminte ca nici macar alegerile nu sint indicate in situatia de fata. Insa astea sint , din pacate, obligatorii. Referendumul e optional.
   Spre deosebire de personele cu handicap ce sint discriminate pozitiv, homosexualitatea nu reprezinta un handicap, ci o alegere voluntara ce nu are nevoie de discrimanare pozitiva, nici de drepturi suplimentare, ea trebuie sa fie descurajata, fara a fi discriminata negativ. Asa cum descurajam comportamentul imoral, fara a discrima pe cei care il folosesc, tot asa si cu homosexulalitatea.
   Foarte putina lume poate intelege homosexualitatea , asta fiind si motivul pentru care un vot ar fi dat doar din motive subiective, nu obiective.
   Rezultatul votului este extrem de previzibil in favoarea familiei traditionale , insa rezultatul n-ar reprezenta vointa educata a cuiva, ci doar o stare de spirit momentana. Aceasta stare de spirit se cunoaste cu precizie. Ce rost ar avea s-o confirmam printr-un referendum ? Cind opinia publica va fi aproximativ 50%-50% impartita intre a considera homosexualitatea un comportament moral, sau nu, atunci ar putea avea rost un referendum pe acest subiect, insa tot in conditii de informare a publicului, nu in necunostinta de cauza , ca azi.
   Nu e bun un referendum pe aceasta tema !
   • Like 0
  • @ Iulian Neagu
   @Iulian Neagu
   Zici: "homosexualitatea ...[este] .. o alegere voluntara". Asta este o eroare gravă.

   În mod repetat organizațiile profesionale din domeniul medicinii (mai ales din psihiatrie) și psihologiei au accentuat că homosexualitatea nu este o alegere. Până și majoritatea homofobilor din aceste discipline - care pretind înșelător că tratează homosexualitatea - acceptă tacit acest adevăr pentru că este un nonsens să tratezi ceea ce este alegere. Mai mult, începând cu NARTH, vârful de lance al homofobilor care pretind că tratează homosexualitatea au renunțat la a mai susține că schimbă orientarea sexuală (ce simte o persoană) și acum pretind că operează asupra identității sexuale (cum se autoapreciază și ce spune o persoană despre sexualitatea sa). (N.B. Homosexualitatea prin definiție este o orientare sexuală.)   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult