Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În Teleorman raportul dintre pensionari și salariați este de 17 la 10. În Capitală, sunt 5 pensionari la 10 angajați

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților prezintă variații semnificative la nivel național, de la 5 pensionari la 10 salariați în București, la 17 pensionari la 10 salariați în județul Teleorman, potrivit datelor INS făcute publice marți.

În anul 2016 numărul mediu de pensionari a fost de 5.257 mii de persoane, în scădere cu 49 mii de persoane, față de anul precedent. Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 9 la 10.

Pensia medie lunară a fost în 2016 de 948 de lei, mai mare cu 6,3% față de anul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost anul trecut de 931 de lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit și fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) și câștigul salarial mediu net a fost de 53,3% (comparativ cu 57,8% în anul precedent), mai arată datele INS.

Indicele pensiei medii reale faţă de anul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 107,5%.

   

(Sursa INS/ clic pe imagine pentru a mări)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai trist decat raportul dintre pensionari si angajati in Teleorman ,esti faptul ca in Bucuresti desi potrivit statisticilor numarul pensionarilor este mic, Gabriela Firea a castigat alegerile.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult