Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În Teleorman raportul dintre pensionari și salariați este de 17 la 10. În Capitală, sunt 5 pensionari la 10 angajați

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților prezintă variații semnificative la nivel național, de la 5 pensionari la 10 salariați în București, la 17 pensionari la 10 salariați în județul Teleorman, potrivit datelor INS făcute publice marți.

În anul 2016 numărul mediu de pensionari a fost de 5.257 mii de persoane, în scădere cu 49 mii de persoane, față de anul precedent. Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 9 la 10.

Pensia medie lunară a fost în 2016 de 948 de lei, mai mare cu 6,3% față de anul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost anul trecut de 931 de lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit și fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) și câștigul salarial mediu net a fost de 53,3% (comparativ cu 57,8% în anul precedent), mai arată datele INS.

Indicele pensiei medii reale faţă de anul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 107,5%.

   

(Sursa INS/ clic pe imagine pentru a mări)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai trist decat raportul dintre pensionari si angajati in Teleorman ,esti faptul ca in Bucuresti desi potrivit statisticilor numarul pensionarilor este mic, Gabriela Firea a castigat alegerile.
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult