Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În Teleorman raportul dintre pensionari și salariați este de 17 la 10. În Capitală, sunt 5 pensionari la 10 angajați

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților prezintă variații semnificative la nivel național, de la 5 pensionari la 10 salariați în București, la 17 pensionari la 10 salariați în județul Teleorman, potrivit datelor INS făcute publice marți.

În anul 2016 numărul mediu de pensionari a fost de 5.257 mii de persoane, în scădere cu 49 mii de persoane, față de anul precedent. Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 9 la 10.

Pensia medie lunară a fost în 2016 de 948 de lei, mai mare cu 6,3% față de anul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost anul trecut de 931 de lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit și fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) și câștigul salarial mediu net a fost de 53,3% (comparativ cu 57,8% în anul precedent), mai arată datele INS.

Indicele pensiei medii reale faţă de anul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 107,5%.

   

(Sursa INS/ clic pe imagine pentru a mări)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai trist decat raportul dintre pensionari si angajati in Teleorman ,esti faptul ca in Bucuresti desi potrivit statisticilor numarul pensionarilor este mic, Gabriela Firea a castigat alegerile.
    • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult