Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

În timp ce noi ne uităm hipnotizați în telefon, copiii cad în gol

Femeie smartphone parc

Foto: Getty Images

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. O prezență salvatoare a anticipat și împiedicat tragedia ce ar fi urmat, dat fiind gardul metalic înspre care s-ar fi îndreptat biata copilă în cădere. 

Citiți continuarea articolului pe Viața Medicală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mhm check icon
  Rugăciunea alcoolicilor anonimi poate fi parafrazată: God grant me the serenity to accept technology I need, Courage not to use the one I don't need, and Wisdom to know the difference.
  • Like 0
 • Extraordinar text. Foarte adevarat. Am lucrat la o companie importanta cativa ani si eram nemultumita de ceea ce faceam. Era o aplicatie gen facebook dar specializata pe security, deci, destinata utilizatorilor experimentati ai calculatoarelor, care sa-si transmita intre ei semnalizari si informatii utile legate de detectarea virusulor si a software-ului malitios, rauintentionat...mi se parea ca lumea devine un iad in care armate de softisti sunt sacrificate preocuparii de a contracara alte armate de softisti, cei rauvoutori, care patrund cu programe distrugatoare retelele de calculatoare tintite pentru a fi puse pe butuci...Deci spre asta ne indreptam? Spre o lume launtrica a razboaielor inteligente? E cumplit. Cata risipa! Cata absurditate!!!
  • Like 1
 • check icon
  Blamarea aiurea a tehnologiei e deja mainstream.
  Care ar fi diferența dacă în loc să se uite în telefon, mama respectivă ar fi împletit la un ciorap?
  • Like 1
 • Pasolini check icon
  Greu de spus cum va fi viitorul peste cativa zeci de ani, dar sper ca se va inventa si masina timpului cu care sa "calatoresti" in ce vremuri vrei. Iar la cum arata lumea acum mai ca as pleca deja.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult