Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În timp ce noi ne uităm hipnotizați în telefon, copiii cad în gol

Femeie smartphone parc

Foto: Getty Images

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. O prezență salvatoare a anticipat și împiedicat tragedia ce ar fi urmat, dat fiind gardul metalic înspre care s-ar fi îndreptat biata copilă în cădere. 

Citiți continuarea articolului pe Viața Medicală.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mhm check icon
    Rugăciunea alcoolicilor anonimi poate fi parafrazată: God grant me the serenity to accept technology I need, Courage not to use the one I don't need, and Wisdom to know the difference.
    • Like 0
  • Extraordinar text. Foarte adevarat. Am lucrat la o companie importanta cativa ani si eram nemultumita de ceea ce faceam. Era o aplicatie gen facebook dar specializata pe security, deci, destinata utilizatorilor experimentati ai calculatoarelor, care sa-si transmita intre ei semnalizari si informatii utile legate de detectarea virusulor si a software-ului malitios, rauintentionat...mi se parea ca lumea devine un iad in care armate de softisti sunt sacrificate preocuparii de a contracara alte armate de softisti, cei rauvoutori, care patrund cu programe distrugatoare retelele de calculatoare tintite pentru a fi puse pe butuci...Deci spre asta ne indreptam? Spre o lume launtrica a razboaielor inteligente? E cumplit. Cata risipa! Cata absurditate!!!
    • Like 1
  • check icon
    Blamarea aiurea a tehnologiei e deja mainstream.
    Care ar fi diferența dacă în loc să se uite în telefon, mama respectivă ar fi împletit la un ciorap?
    • Like 1
  • Pasolini check icon
    Greu de spus cum va fi viitorul peste cativa zeci de ani, dar sper ca se va inventa si masina timpului cu care sa "calatoresti" in ce vremuri vrei. Iar la cum arata lumea acum mai ca as pleca deja.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult