Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

În timp ce noi ne uităm hipnotizați în telefon, copiii cad în gol

Femeie smartphone parc

Foto: Getty Images

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. O prezență salvatoare a anticipat și împiedicat tragedia ce ar fi urmat, dat fiind gardul metalic înspre care s-ar fi îndreptat biata copilă în cădere. 

Citiți continuarea articolului pe Viața Medicală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mhm check icon
  Rugăciunea alcoolicilor anonimi poate fi parafrazată: God grant me the serenity to accept technology I need, Courage not to use the one I don't need, and Wisdom to know the difference.
  • Like 0
 • Extraordinar text. Foarte adevarat. Am lucrat la o companie importanta cativa ani si eram nemultumita de ceea ce faceam. Era o aplicatie gen facebook dar specializata pe security, deci, destinata utilizatorilor experimentati ai calculatoarelor, care sa-si transmita intre ei semnalizari si informatii utile legate de detectarea virusulor si a software-ului malitios, rauintentionat...mi se parea ca lumea devine un iad in care armate de softisti sunt sacrificate preocuparii de a contracara alte armate de softisti, cei rauvoutori, care patrund cu programe distrugatoare retelele de calculatoare tintite pentru a fi puse pe butuci...Deci spre asta ne indreptam? Spre o lume launtrica a razboaielor inteligente? E cumplit. Cata risipa! Cata absurditate!!!
  • Like 1
 • check icon
  Blamarea aiurea a tehnologiei e deja mainstream.
  Care ar fi diferența dacă în loc să se uite în telefon, mama respectivă ar fi împletit la un ciorap?
  • Like 1
 • Pasolini check icon
  Greu de spus cum va fi viitorul peste cativa zeci de ani, dar sper ca se va inventa si masina timpului cu care sa "calatoresti" in ce vremuri vrei. Iar la cum arata lumea acum mai ca as pleca deja.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult