Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

În timp ce noi ne uităm hipnotizați în telefon, copiii cad în gol

Femeie smartphone parc

Foto: Getty Images

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. O prezență salvatoare a anticipat și împiedicat tragedia ce ar fi urmat, dat fiind gardul metalic înspre care s-ar fi îndreptat biata copilă în cădere. 

Citiți continuarea articolului pe Viața Medicală.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mhm check icon
    Rugăciunea alcoolicilor anonimi poate fi parafrazată: God grant me the serenity to accept technology I need, Courage not to use the one I don't need, and Wisdom to know the difference.
    • Like 0
  • Extraordinar text. Foarte adevarat. Am lucrat la o companie importanta cativa ani si eram nemultumita de ceea ce faceam. Era o aplicatie gen facebook dar specializata pe security, deci, destinata utilizatorilor experimentati ai calculatoarelor, care sa-si transmita intre ei semnalizari si informatii utile legate de detectarea virusulor si a software-ului malitios, rauintentionat...mi se parea ca lumea devine un iad in care armate de softisti sunt sacrificate preocuparii de a contracara alte armate de softisti, cei rauvoutori, care patrund cu programe distrugatoare retelele de calculatoare tintite pentru a fi puse pe butuci...Deci spre asta ne indreptam? Spre o lume launtrica a razboaielor inteligente? E cumplit. Cata risipa! Cata absurditate!!!
    • Like 1
  • check icon
    Blamarea aiurea a tehnologiei e deja mainstream.
    Care ar fi diferența dacă în loc să se uite în telefon, mama respectivă ar fi împletit la un ciorap?
    • Like 1
  • Pasolini check icon
    Greu de spus cum va fi viitorul peste cativa zeci de ani, dar sper ca se va inventa si masina timpului cu care sa "calatoresti" in ce vremuri vrei. Iar la cum arata lumea acum mai ca as pleca deja.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult