Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București le cere profesorilor și elevilor să își schimbe „urgent” parolele de la platformele de învățare online, după ce „persoane necunoscute au accesat ilegal” conturile utilizatorilor

Băiat la școala online

Foto: Guliver/ Getty Images

Inspectoratul Școlar al Municipiului București le cere profesorilor și elevilor să își schimbe „urgent” parolele de la platformele de învățare online, se arată într-o adresă prezentată de Edupedu.ro.

Potrivit documentului trimis tuturor unităților de învățământ preuniversitar din Capitală, „în ultima perioadă mai multe unități școlare au sesizat imixtiuni în activitățile de predare realizate în sistemul online, constând în aceea că persoane necunoscute au accesat ilegal codurile de acces la aplicațiile utilizate, postând diferite mesaje, înregistrând prelegerile profesorilor sau chiar restricționând accesul acestora la aplicație”.

Inspectoratul le-a cerut directorilor să adopte urgent următoarele măsuri:

„Veți solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesare a conturilor de către persoane neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT;

Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Accesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Orice imixtiune în procesul de învățământ, va fi semnalată în cel mai scurt timp atât Inspectoratului școlar al Municipiului București cât și poliției”, se arată în adresa trimisă de ISMB.

Vreme de două săptămâni, unitățile de învățământ din Capitală funcționează conform scenariului roșu, ținând toate cursurile la distanță.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ar trebui folosite parole cat mai complexe, nu "maricica123". Poate ar trebui vorbit nitel si despre dictionary attacks.
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Servus!

   - Urgent!

   bine, Cu
   ntp
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult