Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele SUA și dictatorul nord-coreean și-au strâns mâinile timp de 22 de secunde

Donald Trump și Kim Jong-un - față în față

(Foto: Guliver/Getty Images)

În premieră un preşedinte american în funcţie şi un dictator nord-coreean s-au întâlnit faţă în faţă. La summitul de la Singapore Donald Trump şi Kim Jong-un şi-au strâns mâinile timp de 22 de secunde. 

Întâlnirea dintre cei doi lideri a două țări care nu au avut niciodată relații diplomatice a durat aproape trei sferturi de oră și a avut loc doar în prezenţa celor doi translatori, după care au început discuţiile celor două delegaţii.

„Merge nemaipomenit. Am avut o întâlnire cu adevărat fantastică. S-au făcut o mulţime de progrese. Cu adevărat foarte pozitive. Cred eu, mai bine decât îşi putea imagina oricine”, le-a declarat reporterilor Donald Trump, după prânzul de lucru cu Kim Jong-un.

„Am decis să lăsăm trecutul în urmă. Lumea va asista la schimbări majore”, a spus Kim Jong-un, potrivit translatorului său.

Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un acord, un „document destul de cuprinzător”, după cum a afirmat președintele Trump. Jurnaliștii au primit asigurări că vor primi copii ale documentului semnat de cei doi șefi de stat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, poate ca toata grija pentru bani a lui Trump va fi numai pentru relatiile cu EU, dar in Coreea de Nord va investi pentru a-i irita si chiar face invidiosi pe chinezi...E foarte interesant cat de repede se vor vedea urmari dupa aceasta intalnire stranie dupa ce acesti doi insi pitoresti (ai zice) se balacarisera ca doi clovni dand frisoane mapamondului...
  • Like 0
 • Nu se comenteaza pentru ca nu este mare lucru de comentat. A fost doar un exercitiu de imagine. Exercitiile de imagine sunt foarte iubite de ambii parteneri.
  Piticul atomic nu va renunta niciodata la armele sale nucleare pentru ca sunt singura garantie a mentinerii dinastiei. Insa din experienta istorica astfel de regimuri se prabusesc din interior nu la atacuri externe. Cei din exterior trebuie doar sa mentina presiunea si izolarea ca sa faca posibila explozia interna. Care odata si odata va veni. Si va fi crunta pentru tot ce inseamna reprezentantii regimului. aici nu SUA se vor implica ci ”fratii” din sud. Care sunt convins ca au pregatite scenarii de lucru si tot ce e nevoie pentru a sprijini orice explozie sociala.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  Kim a facut o mutare geniala pe tabla de sah a lumii si s-a ales si cu un parteneriat strategic cu SUA. Sa vedeti ce investitii vor face americanii acolo si sa vedeti ce infrastructura va avea Coreea de Nord. S-ar putea sa ne depaseasca la numarul de autostrazi. Astfel, Trump va impusca mai multi iepuri dintr-o data: va primi Nobelul pentru pace, va denucleariza Coreea de Nord, isi va instala ceva baze militare acolo, va uni cele doua Corei iar partea de nord se va dezvolta foarte bine in urma investitiilor din sud (LG, Samsung, Hyunday, banci, etc), amenintarile vor diparea, va inchide si va securiza zona aceasta de la granita cu Rusia si China spre disperarea rusilor si chinezilor. Intre timp Europa va fi lasata de izbeliste, iar aliantele si acordurile vor fi semnate intre SUA si noii lor aliati asiatici. Japonia era oricum principalul partener economic al SUA, iar acum Coreea de Sud va fi principalul exportator de otel si aluminiu catre SUA (prietenii stiu de ce), in detrimentul Germaniei. Coreea de Sud nu a fost niciodata afectata de taxele impuse pe otel si aluminiu. Astfel, parteneriatul solid Transatlantic va disparea si se va transforma in parteneriatul Transpacific. Polii puterii se deplaseaza.
  • Like 1
 • Observ că subiectul summitului de la Singapore nu e băgat in seamă şi comentat de către majoritatea cititorilor de aici deşi e subiecul ,momentul internațional cel mai important de la căderea zidului Berlinului . Aşa se intâmplă când judeci doar ideologic iar creierul judecă doar in termeni de finutz. Dacă avea Obama succesul ăsta mai lua un premiu Nobel ,pe primul la luat probabil in avans pentru răsunătorul ,,succes" al primăverii arabe. Din păcate pentru mişcarea progresistă Obama nu a avut coaie si astfel nu a intreprins nimic in problema nord coreeană iar ca o analogie dacă in locul lui Ronald Reagan ar fi fost preşedinte un alt finutz ca Obama am fi avut şi acum comunism in Europa de est.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult