Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele SUA și dictatorul nord-coreean și-au strâns mâinile timp de 22 de secunde

Donald Trump și Kim Jong-un - față în față

(Foto: Guliver/Getty Images)

În premieră un preşedinte american în funcţie şi un dictator nord-coreean s-au întâlnit faţă în faţă. La summitul de la Singapore Donald Trump şi Kim Jong-un şi-au strâns mâinile timp de 22 de secunde. 

Întâlnirea dintre cei doi lideri a două țări care nu au avut niciodată relații diplomatice a durat aproape trei sferturi de oră și a avut loc doar în prezenţa celor doi translatori, după care au început discuţiile celor două delegaţii.

„Merge nemaipomenit. Am avut o întâlnire cu adevărat fantastică. S-au făcut o mulţime de progrese. Cu adevărat foarte pozitive. Cred eu, mai bine decât îşi putea imagina oricine”, le-a declarat reporterilor Donald Trump, după prânzul de lucru cu Kim Jong-un.

„Am decis să lăsăm trecutul în urmă. Lumea va asista la schimbări majore”, a spus Kim Jong-un, potrivit translatorului său.

Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un acord, un „document destul de cuprinzător”, după cum a afirmat președintele Trump. Jurnaliștii au primit asigurări că vor primi copii ale documentului semnat de cei doi șefi de stat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, poate ca toata grija pentru bani a lui Trump va fi numai pentru relatiile cu EU, dar in Coreea de Nord va investi pentru a-i irita si chiar face invidiosi pe chinezi...E foarte interesant cat de repede se vor vedea urmari dupa aceasta intalnire stranie dupa ce acesti doi insi pitoresti (ai zice) se balacarisera ca doi clovni dand frisoane mapamondului...
    • Like 0
  • Nu se comenteaza pentru ca nu este mare lucru de comentat. A fost doar un exercitiu de imagine. Exercitiile de imagine sunt foarte iubite de ambii parteneri.
    Piticul atomic nu va renunta niciodata la armele sale nucleare pentru ca sunt singura garantie a mentinerii dinastiei. Insa din experienta istorica astfel de regimuri se prabusesc din interior nu la atacuri externe. Cei din exterior trebuie doar sa mentina presiunea si izolarea ca sa faca posibila explozia interna. Care odata si odata va veni. Si va fi crunta pentru tot ce inseamna reprezentantii regimului. aici nu SUA se vor implica ci ”fratii” din sud. Care sunt convins ca au pregatite scenarii de lucru si tot ce e nevoie pentru a sprijini orice explozie sociala.
    • Like 1
  • mike mike check icon
    Kim a facut o mutare geniala pe tabla de sah a lumii si s-a ales si cu un parteneriat strategic cu SUA. Sa vedeti ce investitii vor face americanii acolo si sa vedeti ce infrastructura va avea Coreea de Nord. S-ar putea sa ne depaseasca la numarul de autostrazi. Astfel, Trump va impusca mai multi iepuri dintr-o data: va primi Nobelul pentru pace, va denucleariza Coreea de Nord, isi va instala ceva baze militare acolo, va uni cele doua Corei iar partea de nord se va dezvolta foarte bine in urma investitiilor din sud (LG, Samsung, Hyunday, banci, etc), amenintarile vor diparea, va inchide si va securiza zona aceasta de la granita cu Rusia si China spre disperarea rusilor si chinezilor. Intre timp Europa va fi lasata de izbeliste, iar aliantele si acordurile vor fi semnate intre SUA si noii lor aliati asiatici. Japonia era oricum principalul partener economic al SUA, iar acum Coreea de Sud va fi principalul exportator de otel si aluminiu catre SUA (prietenii stiu de ce), in detrimentul Germaniei. Coreea de Sud nu a fost niciodata afectata de taxele impuse pe otel si aluminiu. Astfel, parteneriatul solid Transatlantic va disparea si se va transforma in parteneriatul Transpacific. Polii puterii se deplaseaza.
    • Like 1
  • Observ că subiectul summitului de la Singapore nu e băgat in seamă şi comentat de către majoritatea cititorilor de aici deşi e subiecul ,momentul internațional cel mai important de la căderea zidului Berlinului . Aşa se intâmplă când judeci doar ideologic iar creierul judecă doar in termeni de finutz. Dacă avea Obama succesul ăsta mai lua un premiu Nobel ,pe primul la luat probabil in avans pentru răsunătorul ,,succes" al primăverii arabe. Din păcate pentru mişcarea progresistă Obama nu a avut coaie si astfel nu a intreprins nimic in problema nord coreeană iar ca o analogie dacă in locul lui Ronald Reagan ar fi fost preşedinte un alt finutz ca Obama am fi avut şi acum comunism in Europa de est.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult