Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relația cu televiziunea

Florin Călinescu

Florin Călinescu a decis să intre în politică, în calitate de președinte al Partidului Verde. De ce a luat această decizie? Va candida? Ce se va întâmpla cu rolul lui de jurat la Românii au talent?

Întrebări pe care Paginademedia.ro i le-a adresat lui Florin Călinescu. Răspunsurile, în interviul de mai jos.

"Cred că nu există o altă soluție, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te bați. Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poți face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, ești comentator, ești moderator, ești altceva", este răspunsul lui Florin Călinescu la întrebarea "De ce?"

Va candida?

Florin Călinescu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice. Dacă marketingul și situația politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea."

I-a anunțat pe cei de la Pro TV de decizia luată? Ce se va întâmpla?

"În acest moment, nu pot preciza care este relația mea cu televiziunea: despărțire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuții despre ce se va întâmpla. Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu știu exact ce prevede legislația CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum Românii au talent."

Legislația audiovizuală se referă doar la candidați și la cei care ocupă în funcții publice.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual: "Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Citiți interviul integral cu Florin Călinescu pe Paginademedia.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu te vad președinte asta e misiunea ta ești dotat cu ADN romanescsigir lumea are încredere în persoana florin Călinescu știu ca ești un manager bun ști sa alegi ce esteai bun pentru popor și interesul statului și romanilor
    . Eu te susțin, stinge semnăturile mergi în tara ai timp destul lumea te cunoaște și are încrederea de a semna și de a te vota. Nu perde timp.. Succes.
    • Like 0
  • Foarte bine, sa faca politica si sa candideze, ca de aia o face! E binevenit, politicienii sunt ca scutecele, trebuie schimbati cat mai des!
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult