Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relația cu televiziunea

Florin Călinescu

Florin Călinescu a decis să intre în politică, în calitate de președinte al Partidului Verde. De ce a luat această decizie? Va candida? Ce se va întâmpla cu rolul lui de jurat la Românii au talent?

Întrebări pe care Paginademedia.ro i le-a adresat lui Florin Călinescu. Răspunsurile, în interviul de mai jos.

"Cred că nu există o altă soluție, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te bați. Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poți face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, ești comentator, ești moderator, ești altceva", este răspunsul lui Florin Călinescu la întrebarea "De ce?"

Va candida?

Florin Călinescu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice. Dacă marketingul și situația politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea."

I-a anunțat pe cei de la Pro TV de decizia luată? Ce se va întâmpla?

"În acest moment, nu pot preciza care este relația mea cu televiziunea: despărțire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuții despre ce se va întâmpla. Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu știu exact ce prevede legislația CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum Românii au talent."

Legislația audiovizuală se referă doar la candidați și la cei care ocupă în funcții publice.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual: "Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Citiți interviul integral cu Florin Călinescu pe Paginademedia.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu te vad președinte asta e misiunea ta ești dotat cu ADN romanescsigir lumea are încredere în persoana florin Călinescu știu ca ești un manager bun ști sa alegi ce esteai bun pentru popor și interesul statului și romanilor
    . Eu te susțin, stinge semnăturile mergi în tara ai timp destul lumea te cunoaște și are încrederea de a semna și de a te vota. Nu perde timp.. Succes.
    • Like 0
  • Foarte bine, sa faca politica si sa candideze, ca de aia o face! E binevenit, politicienii sunt ca scutecele, trebuie schimbati cat mai des!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult