Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

INTERVIU. Florin Călinescu: Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. În acest moment, nu pot preciza care va fi relația cu televiziunea

Florin Călinescu

Florin Călinescu a decis să intre în politică, în calitate de președinte al Partidului Verde. De ce a luat această decizie? Va candida? Ce se va întâmpla cu rolul lui de jurat la Românii au talent?

Întrebări pe care Paginademedia.ro i le-a adresat lui Florin Călinescu. Răspunsurile, în interviul de mai jos.

"Cred că nu există o altă soluție, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te bați. Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poți face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, ești comentator, ești moderator, ești altceva", este răspunsul lui Florin Călinescu la întrebarea "De ce?"

Va candida?

Florin Călinescu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice. Dacă marketingul și situația politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea."

I-a anunțat pe cei de la Pro TV de decizia luată? Ce se va întâmpla?

"În acest moment, nu pot preciza care este relația mea cu televiziunea: despărțire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuții despre ce se va întâmpla. Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu știu exact ce prevede legislația CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum Românii au talent."

Legislația audiovizuală se referă doar la candidați și la cei care ocupă în funcții publice.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual: "Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Citiți interviul integral cu Florin Călinescu pe Paginademedia.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu te vad președinte asta e misiunea ta ești dotat cu ADN romanescsigir lumea are încredere în persoana florin Călinescu știu ca ești un manager bun ști sa alegi ce esteai bun pentru popor și interesul statului și romanilor
    . Eu te susțin, stinge semnăturile mergi în tara ai timp destul lumea te cunoaște și are încrederea de a semna și de a te vota. Nu perde timp.. Succes.
    • Like 0
  • Foarte bine, sa faca politica si sa candideze, ca de aia o face! E binevenit, politicienii sunt ca scutecele, trebuie schimbati cat mai des!
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult