Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis despre Tăriceanu: „Acest individ vrea să scape de justiție. Și vrea să-și scape și prietenii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat despre președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a lansat un apel către parlamentari să nu se mai pronunțe asupra cererilor DNA până la finalul actualei legislaturi, că „acest individ" are un discurs anti-justiţie şi că nu vrea să se scape doar pe el, ci şi „o gaşcă" de câţiva prieteni. 

„Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun foarte bine individ pentru că mi-e greu să cred că un întreg partid este împotriva justiţiei. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi o gaşcă de câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în Parlament în perioada următoare", a spus președintele Klaus Iohannis răspunzând la o întrebare adresată de jurnaliști. 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a publicat duminică seara pe contul său de Facebook și pe pagina oficială a Senatului un apel către parlamentari prin care îi îndeamnă să ignore cererile DNA până după alegeri.

În opinia președintelui Senatului, „DNA nu mai slujește demult Justiția”, ci a devenit „un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituții”.

„Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor de la DNA, coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA”, se arată în apelul președintelui Senatului.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării „cu celeritate” a unor verificări pentru a stabili dacă prin apelul făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost adusă atingere independenţei justiţiei.

Nu este prima dată când președintele Klaus Iohannis folosește un astfel de discurs în ce îl privește pe președintele Senatului. La sfârșitul lunii septembrie președintele Klaus Iohannis l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu de „obrăznicie politică” după ce președintele Senatului i-a cerut șefului statului să precizeze dacă prin numirea unui premier va respecta votul majoritar al românilor la alegerile din decembrie.

„Domnului Tăriceanu nu am ce garanții să îi dau, dar românilor am ce garanții să le dau. Le-am dat când am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie că voi respecta legile și voi face tot ce îmi stă în putere iîn avantajul României. E jurământul cel mai important pe care îl face un președinte și orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică", a spus în urmă cu aproape o lună președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Belcin check icon
  Domnule PRESEDINTE ,individul care se da politic si social ,ca exemplu..in aceste activitati intrbati-l de ce petrolul romanesc ajungr ..unde ajunge..ca ..liberal...a incalcat Constitutia din 1923..restul ..a actionat ca orice individ din ..Primaverii...masoneria????
  • Like 0
 • check icon
  Johannis are toate motivele să se teamă de Tăriceanu: dacă i se întîmplă ceva, doamne ferește, Tăriceanu îi ia locul pe interimat, iar în România interimatul poate însemna mult și multe.
  • Like 0
 • Nu se poate:))). Inseamna ca a inghetat iadul. S-a trezit in sfarsit Johannis.
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult