Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Iohannis, întrebat de ce a numit-o premier pe Dăncilă: Îmi pare rău. A fost o megadezamăgire

Klaus Iohannis - captura

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îi pare rău că a numit-o premier pe Viorica Dăncilă, adăugând că la momentul respectiv a fost o majoritate PSD în Parlament ce nu putea fi contestată.

„Mi s-a prezentat o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar și am bănuit că acolo la Bruxelles a văzut cum funcționează o democrație, cum e în Europa cu valorile europene. Nu o cunoșteam și este o megadezamăgire. Acum se preface că nu este acolo și nu a fost vinovată. Îmi pare rău, dar la momentul respectiv era o majoritate puternic pesedistă în Parlament. Eu am declarat din 2014 că voi respecta cutumele democratice, litera și spiritul Constituției. În situația în care o majoritate puternică a propus un candidat fără probleme penale, am considerat că poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția ulterioară și cred că nimeni nu a prevăzut ca astfel se vor derula lucrurile”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la o conferință de presă la Cotroceni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar cele 10 zile din Tenerife in 02.2018 ce au fost ? In realitate sunteti intr-o vacanta continua ! Intr-o zi de miercuri , candva in iunie 2018, ati fost sa verificati personal lucrarile de amenajare , a vilei de vacanta de la Neptun ! Pe bune ! Nu aveti vreun administrator pentru asa ceva care sa va arate poze , un album cu poze , un film pe calculator ! Cum ati fost platit in acea zi ! Dar care a fost agenda Dves de lucru in saptamana respectiva ?V-A AUZIT VREO DATA CINEVA SA VA INGRIJORATI DE FAPTUL CA 244.000 DE COPII SE CULCA TREI SERI PE SAPTAMANA NEMNACATI TOATA ZIUA ( Sodaj si raport UNICEF2017 ). Deci , cum suntem ?
  • Like 0
 • #Votez check icon
  Imi pare rau, ai fost si ai ramas un Politruc !... acum mai Marlan si Esuat !
  • Like 0
 • Zic ce am zis si inaintinte: "în fața scenei românești care fie moare (revoluție, mineriade, Colectiv etc) fie pleacă (vezi migrația din ultimii ani) nu este oare momentul să schimbe modul de a comunica în așa fel încât să unească și să întărească?"

  https://republica.ro/singuratatea-unui-presedinte-ce-mai-poate-face-klaus-iohannis?fbclid=IwAR3S11T8Z2FjfbHn4-IRg7q3_SL9JWaz7W4XNF3ZP3kBxqffVy-6b40vChE
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult