Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis: „Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti, care este Guvernul Dragnea - Dăncilă"

Klaus Iohannis - FB

(Foto: Facebook/Klaus Iohannis)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la o întâlnire cu primarii, că România nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE, adăugând că Guvernul Dăncilă - Dragnea, pe care l-a numit un "accident al democraţiei", trebuie înlocuit, scrie News.ro.

Șeful statului le-a transmis primarilor de muncipii că ceea ce s-a realizat în oraşele pe care le conduc li se datorează lor, nu actualului Executiv.

„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, deşi nu vă priveşte direct. Este vorba despre anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie onorantă dar şi solicitantă pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat şi am spus că vom face faţă. Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a admis că, anterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, a declarat că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, însă, între timp, "lucrurile au luat-o razna la Guvern".

Citiți și:

Iohannis: Un infractor cocoțat în fruntea statului, Dragnea, progresează în domeniul fake news

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihaela check icon
  Too little too late!!! Mult prea tarziu! Tacerea si somnul lui de pana acum au permis acestui ''accident al democratiei'' sa infloreasca si sa-si intinda radacinile asemenea unei caracatite de tip italian. Nu prea se mai poate face nimic acum, in mai putin de doua luni. Incercarea de a da guvernul jos acum va arunca Romania intr-o si mai mare criza politica. Insa daca Iohannis poate totusi face ceva, sa faca. Dar nu imi place ca dintr-odata devine super vocal. Se pare ca doar asta i-a mai ramas: sa tipe acum, dupa o tacere lunga si periculoasa. Sunt profund dezamagita!!!
  • Like 0
 • Vasile check icon
  Cineva a vorbit tare pe la Cotroceni și l-a trezit.
  • Like 1
  • @ Vasile
   check icon
   Corect.
   Și se pare că n-am fost noi, cei care am ieșit în stradă. Sau cei care ÎNCĂ mai ies (Sibiu, respect!).
   Poate că în București n-ar trebui să se mai protesteze în fața guvernului (căci e evident că, fără cocteluri molotov, n-are niciun efect!), ci în fața Cotroceniului.
   Iar dacă nici prin protestele în fața la Cotroceni nu se obține nimic, atunci, să mă ierte cel de sus, dar se pare că țara asta nu poate fi guvernată fără violență!!
   • Like 0
 • Soferilor acestui accident al democratiei romanesti si eu as zice al normalitatii , tocmai Klaus Johannis le-a dat cheile pe mina.
  Ar fi fost bine sa fi auzit si o simple recunoastere gen Postelnicu din partea dinsului.
  • Like 2
 • S-a trezit omul din Ionăniță.
  E și cam frig la munte, tot mai mult...
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult