Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ion Caramitru: Trăim azi o dramă la vedere. Noi știm că hoții sunt acolo. Ei știu că noi știm că ei sunt hoți, lumea știe că hoții sunt la putere

Protest 10 august (Foto: Inquam Photos/George Călin)

(Foto: Inquam Photos/George Călin)

Acuzațiile potrivit cărora mitingul antiguvernamental din 10 august din Piaţa Victoriei ar fi fost o lovitură de stat eșuată sunt considerate „tembele” de către actorul Ion Caramitru, unul dintre cei care au participat la Revoluția din 1989. Caramitru a fost invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața” de la Digi24, .

„S-a comentat din partea puterii că a fost o încercare de lovitură de stat în 10 august. (...) Acuzația de lovitură de stat pentru ce s-a întâmplat pe 10 august e una dintre cele mai tembele acuzații posibile și deconspiră spaima metafizică pe care o are puterea de azi față de populația bine orientată”, a spus actorul Ion Caramitru, adăugând că dacă pe 10 august nu ar fi fost plecat din țară, ar fi ieșit în stradă la protest.

Citiți și:

Actorul vede o „comedie amară” care se joacă pe scena politică actuală, în care cei „dovediți, condamnați vin și spun că nu sunt vinovați”.

„Trăim azi o dramă la vedere. Noi știm că hoții sunt acolo. Ei știu că noi știm că ei sunt hoți, lumea știe că hoții sunt la putere și ăia care știm că n-ar fi hoți așteaptă să se facă dreptate. Dreptatea e făcută pe jumătate, toată lumea joacă un soi de comedie amară. Ăștia dovediți, condamnați vin și spun că nu sunt vinovați. Unde sunt argumentele juridice forte? Că nu s-a făcut un colectiv de judecători așa cum trebuie? Că aceia trei nu erau toți specializați în speța respectivă?!”, a spus Ion Caramitru.

Moderator: „Mulți fac comparații între regimul Dragnea și cel de dinainte de '89. Vi se pare o comparație forțată?”

Ion Caramitru: „Faptul că cineva care este vinovat va scăpa, cu tertipuri de tot felul, arată că ne îndreptăm spre iadul cel mai întunecat. Și atunci, ca să își poată prezerva puterea, va trebui să facă mână forte. Asta e teama potențială de ceea ce se poate întâmpla. Dar părerea mea e că nu se va ajunge acolo”.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 14:05 și miercurea de la ora 10:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Părerea mea este că Numai HOTII votează cu HOTII !
  • Like 1
 • Drama de la 10 august a fost pregătită cu multa minuțiozitate ! Era atât de evident că se pregătește ceva...ceea ce a fost cumplit ! Timpul a trecut....inca 30 de ani pt desecretizarea anchetelor ???!!!!
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Hoții de la putere au fost legitimități la conducere.de voturile unora asemenea lor .Deci avem o grămadă de concetățeni ce le place sa fie conduși de o gașcă de Hoți Ordinari
  • Like 1
  • @ Dorin
   ... la pachet cu o gașcă și mai mare de pișători pe ei de vot, care nu au avut în ei nici măcar instictul minim de a nu lăsa ca niște hoți să preia frâiele țării. Prin urmare, grămada de cetățeni cărora le place să fie conduși de hoți ordinari este mult mai mare.
   • Like 0
 • Valentin check icon
  Noi ştim că ei ştu că noi ştim că ştim.
  • Like 2
 • Domnul Ion Caramitru e de părere că nu se va ajunge la dictatură. Cu complicitatea CCR, a SS-ul Adinei Florea, cu un ministru al justitiei care va desăvârși distrugerea sistemului judiciar și legiferarea corupției, cu puteri discreționare acordate organelor de represiune - jandarmerie, poliție, ne îndreptăm spre o nouă dictatură care ne va izola de lumea civilizată și va orienta România către Eurasia.
  • Like 3

Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult