Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ion Iliescu, dus de urgență la Spitalul C.C. Iliescu, în urma unor probleme cardiace

Ion Iliescu

(Foto Inquam Photos)

Ion Iliescu se află la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a ajuns la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias, unitatea sanitară unde își face periodic controale medicale, anunță Digi24.

Medicii iau în calcul o intervenție chirurgicală la inimă. Fostul președinte are montate 6 stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge.

UPDATE: Ion Iliescu a suferit o intervenție chirurgicală. Medicii i-au extras lichidul pericardic.

Fostul președinte al României a împlinit recent 89 de ani.

Pe 21 decembrie 2018, Ion Iliescu a fost inculpat în dosarul Revoluției din 1989, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu. Cei patru sunt acuzaţi de crime împotriva umanităţii, procurorii precizând că, după înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu, s-a creat în mod intenţionat o „psihoză teroristă” care a dus la decesul a peste 800 de persoane şi rănirea a peste 2.100.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Insanatosire grabnica domnule Iliescu.

  Sa nu uitam ca la revolutie erau implicati peste 1 milion de oameni, toti veniti sa ia puterea, si ii acuza de rea-vointa pe 4 dintre ei.

  Pai cum treceai de 999.996 dintre ei, sa poti sa mentii fraiele puterii. Singurul care stie adevarul este Dumnezeu si el ii iubeste pe toti, in cer si pe pamant.

  Exista revolutia duhului sfant, pe care am cunoscut-o in America, si pe cea repu blicana si pe cea democratica a lui Bernie Sanders. Si locuiam in Statul Vermont unde democratii erau majoritari, si va pot spune cu mana pe inima ca trecerea de la revolutia duhului sfant la revolutia politica, se face numai prin exemplul de sacrifiu a lui Isus Cristors, pe care l-am primit din belsug.

  Si ma pun in genunchi si ma rog la toti cei ce au murit, care au fost raniti la revolutie si care au participat pe strazi, in familie sau doar cu sufletul si regasesc mult mai multi adepti ai lui Isus Cristos, decat toate gloatele care au fost trase la revolutie. Si revolutia a invins, revolutia lui Cristos, asta a fost revolutia romana, revolutia lui Isus Cristos, si ii multumim, ne-a salvat pe toti, inca o data.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Pai dupa o revolutie si doua mineriade, cred si eu ca l-a apucat inima. Nea Liviu matale esti bine? Iti recomandam o statiune balneoclimaterica in Rio de Janeiro, ca tot iti place tie acolo.
  • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult