Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Iordache a explicat de ce Dragnea s-a internat într-o clinică privată: Nu există nicio diferenţă între cum sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat

Florin Iordache

 (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a susţinut, miercuri, că „nu există nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat”. Iordache a explicat astfel de ce Liviu Dragnea s-a internat la o clinică privată.

„Dl preşedinte Dragnea a avut o opţiune pentru un anumit spital. Nu există nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat. Nu cred că pentru o internare de urgenţă, cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital e un capăt de ţară. Dar eu şi colegii mei avem respect pentru modul în care pacienţii sunt trataţi în spitalele de stat, cât şi în cele private”, a afirmat Florin Iordache, potrivit News.ro.

Iordache a povestit că, anul trecut, a suferit o intervenție chirurgicală într-un spital de stat, iar și modul în care a fost tratat şi condiţiile pe care le-a avut au fost „mai mult decât mulţumitoare”. 

„În plus, prin faptul că s-au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul că au fost alocate şi o serie de instituţii spitaliceşti şi-au îmbunătăţit condiţiile, discutăm de aparatură, de construcţia de noi secţii şi aşa mai departe, sunt premise că sănătatea pentru guvernare a constituit şi constituie o prioritate”, a mai adăugat Iordache.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ăsta este un cretin veritabil. Boul nici nu-și imaginează ca atunci când un parazit al societății ajunge să fie internat, in spitalul respectiv managerul, personal, spală pe jos, wc-ul aferent, că sunt rezerve speciale, pentru protocol, iar cadrele medicale sunt dublate de haidamacii ce asigură securitatea jigodiei. Dacă vrea să cunoască adevărul să se deplaseze incognito dintr-un spital și să apeleze la ajutor. Atunci va vedea realitatea cu care ne confruntăm noi, pacienții de rând, întreținătorii tuturor paraziților și borfașilor, inclusiv a medicilor ce tratează cu dispreț pacienții. Sa meargă intr-un spital de provincie să vadă adevăratele condiții. Un dobitoc ca toți ceilalți din șleahta de golani parveniți și impostori.
    • Like 1
  • Adica Ciordache minte? Alta intrebare!
    • Like 0
  • Nu exista nicio diferenta intre PCR si PSD, tovarasi. Pana si pe Nea Nicu il durea in spate!
    • Like 3
  • check icon
    Îl mai bagă careva în seamă pe dobitocul ăsta??
    • Like 2
    • @
      Roxana B check icon
      Pai uite , de ex noi astia care citim si il comentam......
      Referitor la spital privat/vs de star.....
      diferentza sta 99% in conditiile hoteliere.
      Doctorii, cel putin in Ro sint si dintre cei care lucreaza la stat.
      De obicei un pacient cu asigurare privata are dreptul sa stea sg in camera, sa aiba plasma, frigider, evtl balcon daca e cazul.Are dreptul sa-si aleaga meniul , sa primeasca ziare si sa i se aduca intre masa de prinz si cina o prajitura, un fruct...la alegere.
      Pacientii semi privati stau 2 in camera , au o sg plasma, in rest....la fel ca cei privati.
      Pacientii cu asigurare generala stau 4 in salon, fiecare are la pat un monitor TV, casti, radio.
      Meniul e la alegere dintre 3 formule, pt masa de prinz si cea de seara.
      Nu au dreptul la ziare si la prajitura de la ora 5.
      Mincarea este comandata de la restaurantul spitalului, deci nu e cantina.
      Pt cei cu regim, restaurantul gateste cf indicatiilor medicului/nutritionistului etc.
      In general sefii de sectie/profesoruu opereaza pe cei cu asig privata, care au si dreptul la o second opinion fara sa plateasca.
      Ceilalti, daca vor second opinion trebuie sa plateasca din buzunar.
      Dar, profesorul opereaza si pacienti de la asigurarea generala daca acestia sint trecuti pe planul lui de operatii.
      In fine, asa e in Elvetia.
      Si banuiesc ca in intreaga Europa unde profesorul este "somitatea"....de la noi, numai ca in vest profesorul chiar trebuie sa stie ce face, si daca nu stie, se consulta cu ceilalti colegi.
      In plus, toate clinicile accepta orice asigurare , daca unul cu asig generala vrea la.o clinica.privata, trebuie sa plateasca in plus pt conditiile hoteliere.
      Serviciile medicale sint acoperite de asigurarea medicala, indiferent cine te opereaza/ingrijeste
      E drept ca si asigurarea medicala costa.......
      • Like 1
  • Ar trebui sa le facem un silenzio stampa, daca ar vrea televiziunile si agentiile de stiri. O saptamana sa nu fie nici un reporter la Guvern. Sa nu aiba cine sa le preia tampeniile. La fel, nici o televiziune sa nu ii cheme la vreun talk show 1 saptamana. De ce? Pentru ca nu vrem sa ii mai auzim, macar 1 saptamana cum scot minciuni/idiotenii prin toti porii !
    • Like 2
    • @ Ovidiu Avarvarei
      Și să rămînă doar latrinele și labeunu să-i lingă cu microfonul în fund?
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult