(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a susţinut, miercuri, că „nu există nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat”. Iordache a explicat astfel de ce Liviu Dragnea s-a internat la o clinică privată.
„Dl preşedinte Dragnea a avut o opţiune pentru un anumit spital. Nu există nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat. Nu cred că pentru o internare de urgenţă, cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital e un capăt de ţară. Dar eu şi colegii mei avem respect pentru modul în care pacienţii sunt trataţi în spitalele de stat, cât şi în cele private”, a afirmat Florin Iordache, potrivit News.ro.
Iordache a povestit că, anul trecut, a suferit o intervenție chirurgicală într-un spital de stat, iar și modul în care a fost tratat şi condiţiile pe care le-a avut au fost „mai mult decât mulţumitoare”.
„În plus, prin faptul că s-au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul că au fost alocate şi o serie de instituţii spitaliceşti şi-au îmbunătăţit condiţiile, discutăm de aparatură, de construcţia de noi secţii şi aşa mai departe, sunt premise că sănătatea pentru guvernare a constituit şi constituie o prioritate”, a mai adăugat Iordache.
Citiți și:
- Cristian Tudor Popescu: Tradiția listei și bâtei
- Codrin Ştefănescu: Liviu Dragnea are dublă hernie de disc şi rămâne internat pentru câteva zile. Luni liderul PSD urma să fie reaudiat în dosarul angajărilor fictive
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Referitor la spital privat/vs de star.....
diferentza sta 99% in conditiile hoteliere.
Doctorii, cel putin in Ro sint si dintre cei care lucreaza la stat.
De obicei un pacient cu asigurare privata are dreptul sa stea sg in camera, sa aiba plasma, frigider, evtl balcon daca e cazul.Are dreptul sa-si aleaga meniul , sa primeasca ziare si sa i se aduca intre masa de prinz si cina o prajitura, un fruct...la alegere.
Pacientii semi privati stau 2 in camera , au o sg plasma, in rest....la fel ca cei privati.
Pacientii cu asigurare generala stau 4 in salon, fiecare are la pat un monitor TV, casti, radio.
Meniul e la alegere dintre 3 formule, pt masa de prinz si cea de seara.
Nu au dreptul la ziare si la prajitura de la ora 5.
Mincarea este comandata de la restaurantul spitalului, deci nu e cantina.
Pt cei cu regim, restaurantul gateste cf indicatiilor medicului/nutritionistului etc.
In general sefii de sectie/profesoruu opereaza pe cei cu asig privata, care au si dreptul la o second opinion fara sa plateasca.
Ceilalti, daca vor second opinion trebuie sa plateasca din buzunar.
Dar, profesorul opereaza si pacienti de la asigurarea generala daca acestia sint trecuti pe planul lui de operatii.
In fine, asa e in Elvetia.
Si banuiesc ca in intreaga Europa unde profesorul este "somitatea"....de la noi, numai ca in vest profesorul chiar trebuie sa stie ce face, si daca nu stie, se consulta cu ceilalti colegi.
In plus, toate clinicile accepta orice asigurare , daca unul cu asig generala vrea la.o clinica.privata, trebuie sa plateasca in plus pt conditiile hoteliere.
Serviciile medicale sint acoperite de asigurarea medicala, indiferent cine te opereaza/ingrijeste
E drept ca si asigurarea medicala costa.......