Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

ÎPS Mache toarnă o revoluție

Cristian Tudor Popescu

●Grea lovitură pentru antivacciniști și dna doftoroaie deochi care deoache covidul cu leucemia – atât Alexandru Rafila, cât și Streinu-Cercel, medici specialiști virusologi de la PSD, partidul de suflet al distinsei, i-au dat peste protuberanța nazală artistei pop: „Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau cataractă, răspunsul meu este «Nu știu». Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, când de succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci și periculoase”. (Alexandru Rafila)

„Vaccinul este cât se poate de bun. Cei care se ocupă cu denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură sau să își asume morții”. (Adrian Streinu-Cercel)

●Dacă judecăm logic, obicei tot mai rar prin România de azi, activiștii antimască ar trebui să fie provaccin. Căci vaccinarea populației în proporție de peste 90% ar duce la stingerea rapidă a epidemiei și, deci, la demascarea tuturor. Da, dar așa, antícii ăștia ar ajunge la fel de rapid în vitrină la Antipa...

●Nu numai covidioții au o problemă, ci și bunii lor camarazi, trumpiții. Înaintea campaniei de vaccinare anticovid, în America a început campania de vaccinare împotriva virusului Trump. Rămân trumpiții fără președinte...

Însă Trump lasă în urma lui și alte nenorociri: în vreme ce la New York peste 600 de morți de covid zac încă în frigidere, pentru că înmormântarea costă și nu-i revendică nimeni, nu mai puțin de 24 milioane de americani n-au ce pune în frigidere, așa că se așază la cozi uriașe în fața cantinelor sociale.

●Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”.

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult