Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

ÎPS Mache toarnă o revoluție

Cristian Tudor Popescu

●Grea lovitură pentru antivacciniști și dna doftoroaie deochi care deoache covidul cu leucemia – atât Alexandru Rafila, cât și Streinu-Cercel, medici specialiști virusologi de la PSD, partidul de suflet al distinsei, i-au dat peste protuberanța nazală artistei pop: „Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau cataractă, răspunsul meu este «Nu știu». Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, când de succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci și periculoase”. (Alexandru Rafila)

„Vaccinul este cât se poate de bun. Cei care se ocupă cu denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură sau să își asume morții”. (Adrian Streinu-Cercel)

●Dacă judecăm logic, obicei tot mai rar prin România de azi, activiștii antimască ar trebui să fie provaccin. Căci vaccinarea populației în proporție de peste 90% ar duce la stingerea rapidă a epidemiei și, deci, la demascarea tuturor. Da, dar așa, antícii ăștia ar ajunge la fel de rapid în vitrină la Antipa...

●Nu numai covidioții au o problemă, ci și bunii lor camarazi, trumpiții. Înaintea campaniei de vaccinare anticovid, în America a început campania de vaccinare împotriva virusului Trump. Rămân trumpiții fără președinte...

Însă Trump lasă în urma lui și alte nenorociri: în vreme ce la New York peste 600 de morți de covid zac încă în frigidere, pentru că înmormântarea costă și nu-i revendică nimeni, nu mai puțin de 24 milioane de americani n-au ce pune în frigidere, așa că se așază la cozi uriașe în fața cantinelor sociale.

●Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”.

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu as fi votat Trump domnule Popescu, deoarece am observat că o bună parte din susținătorii lui Biden, în special influencerii de pe la Holywood și alte înalte sfere nu mai au de mult legătură cu America profundă și nevoile ei și nici prea multă cultură politică și istorică să înțeleagă toxicitatea teoriilor pe care le propagă. De asemenea eu merg merg la biserică din convingere și biserica îmi dă puterea să privesc în jur cu dragoste și înțelegere. Și totuși port cu îndârjire mască și dacă va ajunge și pentru mine vaccinul sigur îl voi face. Pe mine unde mă băgați, la prostimea credincioasă, la trumpiți, la ultra cretinortodocși? Și văd că și progresiștii care comentează mai jos, se întrec în limbaj suburban cu așa zișii oameni ai Evului Mediu întunecat deși le reproșează acestora tocmai limbajul.
  • Like 0
 • Comentariu dublat.
  • Like 0
 • „Lăsaţi-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca şi El să vă mai îngăduie acolo unde credeţi că v-aţi înveşnicit”

  Doamne! Cât adevăr poate grăi gura păcătosului! Oare revelaţia asta o fi avut-o ÎPS-ul când s-a privit în oglindă?

  Nu cred că libertatea de a-L slăvi pe Dumnezeu îl roade pe ÎPS, ci pur şi simplu pierderea creiţarilor care s-ar fi adunat în urma pelerinajului: danii, cumpărare de cruciuliţe, mătănii şi icoane, vânzare de acatiste şi pomelnice, calendare... Vă daţi seama, stimaţi republicani, ce gaură a dat Justiţia tomitană în bugetul episcopiei? Păi, în condiţiile astea, cum să nu-i afurisească ÎPS-ul pe toţi cei închinaţi Cezarului?! :))

  Şi, cum nimic nu este întâmplător, astăzi am primit – printre glumele trimise de prieteni – ceva ce se potriveşte mănuşă chestiei de faţă:
  „Dacă mă duc în curtea Mitropoliei şi răstorn toate măsuţele unde se vând cruciuliţe, mătănii, lumânări etc. şi strig în gura mare «Ridicaţi acestea de aici şi nu faceţi din casa Tatălui Meu un loc de negustorie», popii or să cheme Poliţia sau or să mi se închine...?”
  • Like 8
 • Dorin check icon
  Preacurvitul la mulți bani Teodosie Șpăgoveanu se pare că trăiește în altă lume.Uită că în țara asta majoritari nu sunt: cretinortodoșii , pupători de ciolane și amatorii de târât în genunchi în jurul bisericilor.Mai uită că este plătit din bani publici adică din banii tuturor românilor.Ar cam fii timpul să luăm toți atitudine (că statul laic român se face că plouă) până nu e prea târziu până nu ne trezim cu o Republică Ortodoxă Română.
  • Like 6
  • @ Dorin
   Dan check icon
   In momentul de fata ,,bor , este cea mai puterinca institutie d.p.v. finanaciar , mai puternica decat statul roman, Cred ca ;
   ---Avem mare nevoie de un ALECSANDRU IOAN CUZA ,, care a facut o mare si necesara reforma in acest domeniu , prin Marea Secularizare ,
   • Like 4
  • @ Dorin
   Dan check icon
   Trebuie ,insistat pe , Titlul celebru si adevarat, :
   ---SATANA IN SUTANA ,,
   -- Felicitari Domnule C.T. Popescu ,ptr ca ,scoate-ti , Adevarul la Lumina Zilei !
   • Like 4
 • Paul check icon
  Imixtiunea bisericii in treburile statului mi se pare revoltătoare. Toate prelatele astea ar trebui sa se uite in calendar sa vadă ca nu mai suntem in evul mediu și sa se uite pe harta sa vadă ca trăim in Europa, unde am avut norocul sa trecem prin Renaștere.
  • Like 10
 • Mare pacoste si aceasta biseareca ortodoxa pe capul romanilor! Dar inca prinde la mintea multora, asta e!
  • Like 7
 • Foarte interesant. Persoana care ar comenta si pe marginea unui surub nu sufla o vorba despre reportajul Recorder.ro despre care vuieste internetul. De fapt, vad ca nu se scrie macar un cuvant pe acest "bastion al democratiei" care este Republica. Dar, stai! A murit Maradona
  • Like 0
 • Citat CTP :Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice,

  Una din doua, ori esti atoate cunoscator (indoielnic) ori esti demagog anuland cu maxima sinceritate tot ce -la fel ca "Mache"- propovaduiesti.
  Si nu omite faptul ca religia crestin ortodoxa face parte din apanajul traditional romanesc, patrimoniu national si spiritual. Da, cred insa ca ai prins momentul propice sa devii "universalist" dand cu tifla la "traditionalismul poporanist".
  • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Paul check icon
   Bai Gigele, vezi ca ești in alt film, citatul este din Rafila! Ai măcar bunul simt sa citești articolul înainte sa faci clăbuci... și dacă l-ai citit gândește-te adânc dacă l-ai înțeles.
   • Like 12
  • @ Alex Bacall
   Dan check icon
   popa ,lovit-n orgoliu propriu ,, Unde scrie in Sf, Biblie , , sa faca crestinii , ce spune ,acesta Satana ????
   -- Daca faci referire la vorba , romaneasca ,,;
   -- Sa faci ce spune ,popa ,dar sa nu faci ,ce face popa !
   • Like 3
 • Mache si dany is rupti total de realitate. daca si-ar deschide conturile de fb pt comentarii independente ar putea sa vada cate ceva din ce cred <oile lor> in rest in privinta pandemiei asteia donatiile catre stat facute din banii nostrii (caci le dam de la buget fara numar) imi provoaca o greata teribila . inca nu am vazut nicaieri cazuri de slujitori obedienti ai cultului (vezi monahi) cu studii medicale care sa dea o mana de ajutor prin spitale. bine nu isi pot convinge nici bossi ca virusu asta exista e f contagios si e nevoie de medici /asistente . in rest crede nu cerceta si mai ales nu fi deschis la argumente ptiu drace mai ales logice.si ne mai miram de fanatici musulmani ii avem pe ai nostri uite aici
  • Like 4


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult