Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Jocul simțurilor stârnește creativitatea și umorul. Transformă momentele banale în clipe de spectacol, inspirat de chef Dexter și „UNIQ Book of 76 expressions”

FLAVOR ELEVATION

Se anunță o zi tensionată? Te pregătești pentru o ședință lungă și plictisitoare? Te gândești că ți-ai putea accesoriza ziua cu o felie de pizza sau altă plăcere vinovată, dar ești la dietă? Din nou. Ori poate ai planuri pentru o cină în doi sau gătit împreună? Ar fi bine, dar azi trebuie să alegi între a mânca singur în oraș sau a aștepta un livrator prins în trafic.

Sunt zile care-ți rămân suspendate în suflet și clipe care arată ca un tablou, înrămate în amintire. Dar și zile mai grele sau banale, plictisitoare, fără culoare. Descifrăm și interpretăm realitatea cu ajutorul simțurilor, dar tot prin intermediul lor o putem remodela schimbând perspectiva pentru a observa noi detalii sau jucându-ne cu elemente știute în combinații sau contexte inedite.

Tiberiu Arsene și chef Dexter (Bogdan Alexandrescu) s-au jucat cu diferite texturi și culori pentru a recrea momente din viața de zi cu zi, iar rezultatul este cuprins în secțiunea FLAVOR ELEVATION a Uniq Book of 76 expressions. Scopul lor a fost să surprindă sentimentele din spatele fiecărui moment și să inspire o altă perspectivă asupra tuturor aspectelor care ne fac ziua: mai bune sau mai puțin bune.


Pasiune, culoare și atenție la detalii

Pentru Bogdan Alexandrescu, cunoscut ca chef Dexter, participarea la proiectul glo™ - Uniq Book of 76 expressions, a însemnat șansa de a cunoaște oameni creativi, care vorbesc aceeași limbă și sunt ghidați de pasiune, culoare și atenție la detalii.

„Colaborarea cu Tiberiu și echipa a decurs foarte lin, fiind o plăcere să ne așternem ideile pe foaie și apoi să le implementăm conceptual. Pe set veselie, voie bună, good vibes. Mi-a plăcut ca toată lumea a ajutat la tot, de la props la setup, art direction, până la styling și construirea decorurilor.

Shooting-ul nostru cred că a fost premieră națională, deoarece fotografiile au fost declanșate remote, din alt colțișor al lumii; a fost o experiență unică, Tiberiu fiind our "eye in the sky" și uimindu-ne pe toți cu setup-ul tehnic impecabil și atenția micrometrica prin care modifica luminile, cadrul, etc. A fost o reală plăcere și onoare să fiu și în fața, dar și în spatele camerei; We had lots of fun și am legat prietenii noi. Mulțumim glo™ for making us meet & do magic!”, povestește Dexter.

Bogdan Alexandrescu a fost finalist Masterchef România (sezonul I), competiție în cadrul căreia și-a dat seama cât de important este să faci ceea ce-ți place. Așa că a renunțat la statutul de corporatist și a intrat în bucătărie. Și-a deschis propriul restaurant și s-a specializat pe foodstyling și dezvoltare de rețete industriale pe piața de food. Este, de asemenea, influencer și activist Pay-It-Forward care promovează și revoluționează specialitățile culinare pentru clienții cu un gust fin și un standard de viață sănătos. 

Tiberiu Arsene este fotograf și și-a deschis propria casă de producție în 2017 (Arsenic Production), după mulți ani de freelancing, în care a lucrat la numeroase proiecte fotografice, inclusiv shooting-uri de frumusețe și modă, reclame și evenimente.

UNIQ Book of 76 expressions este un proiect glo™ care explorează patru teme susținute de reprezentați emblematici prin felul unic în care privesc realitatea și se raportează la experiențele de viață: Urban Exploration - Speak, Lifestyle - Ana Morodan, Flavor Elevation - Cătălin Bordea și Styling – INNA.

The UNIQ Book of 76 expressions e disponibilă pe glo.ro.

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult