Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Jocul simțurilor stârnește creativitatea și umorul. Transformă momentele banale în clipe de spectacol, inspirat de chef Dexter și „UNIQ Book of 76 expressions”

FLAVOR ELEVATION

Se anunță o zi tensionată? Te pregătești pentru o ședință lungă și plictisitoare? Te gândești că ți-ai putea accesoriza ziua cu o felie de pizza sau altă plăcere vinovată, dar ești la dietă? Din nou. Ori poate ai planuri pentru o cină în doi sau gătit împreună? Ar fi bine, dar azi trebuie să alegi între a mânca singur în oraș sau a aștepta un livrator prins în trafic.

Sunt zile care-ți rămân suspendate în suflet și clipe care arată ca un tablou, înrămate în amintire. Dar și zile mai grele sau banale, plictisitoare, fără culoare. Descifrăm și interpretăm realitatea cu ajutorul simțurilor, dar tot prin intermediul lor o putem remodela schimbând perspectiva pentru a observa noi detalii sau jucându-ne cu elemente știute în combinații sau contexte inedite.

Tiberiu Arsene și chef Dexter (Bogdan Alexandrescu) s-au jucat cu diferite texturi și culori pentru a recrea momente din viața de zi cu zi, iar rezultatul este cuprins în secțiunea FLAVOR ELEVATION a Uniq Book of 76 expressions. Scopul lor a fost să surprindă sentimentele din spatele fiecărui moment și să inspire o altă perspectivă asupra tuturor aspectelor care ne fac ziua: mai bune sau mai puțin bune.


Pasiune, culoare și atenție la detalii

Pentru Bogdan Alexandrescu, cunoscut ca chef Dexter, participarea la proiectul glo™ - Uniq Book of 76 expressions, a însemnat șansa de a cunoaște oameni creativi, care vorbesc aceeași limbă și sunt ghidați de pasiune, culoare și atenție la detalii.

„Colaborarea cu Tiberiu și echipa a decurs foarte lin, fiind o plăcere să ne așternem ideile pe foaie și apoi să le implementăm conceptual. Pe set veselie, voie bună, good vibes. Mi-a plăcut ca toată lumea a ajutat la tot, de la props la setup, art direction, până la styling și construirea decorurilor.

Shooting-ul nostru cred că a fost premieră națională, deoarece fotografiile au fost declanșate remote, din alt colțișor al lumii; a fost o experiență unică, Tiberiu fiind our "eye in the sky" și uimindu-ne pe toți cu setup-ul tehnic impecabil și atenția micrometrica prin care modifica luminile, cadrul, etc. A fost o reală plăcere și onoare să fiu și în fața, dar și în spatele camerei; We had lots of fun și am legat prietenii noi. Mulțumim glo™ for making us meet & do magic!”, povestește Dexter.

Bogdan Alexandrescu a fost finalist Masterchef România (sezonul I), competiție în cadrul căreia și-a dat seama cât de important este să faci ceea ce-ți place. Așa că a renunțat la statutul de corporatist și a intrat în bucătărie. Și-a deschis propriul restaurant și s-a specializat pe foodstyling și dezvoltare de rețete industriale pe piața de food. Este, de asemenea, influencer și activist Pay-It-Forward care promovează și revoluționează specialitățile culinare pentru clienții cu un gust fin și un standard de viață sănătos. 

Tiberiu Arsene este fotograf și și-a deschis propria casă de producție în 2017 (Arsenic Production), după mulți ani de freelancing, în care a lucrat la numeroase proiecte fotografice, inclusiv shooting-uri de frumusețe și modă, reclame și evenimente.

UNIQ Book of 76 expressions este un proiect glo™ care explorează patru teme susținute de reprezentați emblematici prin felul unic în care privesc realitatea și se raportează la experiențele de viață: Urban Exploration - Speak, Lifestyle - Ana Morodan, Flavor Elevation - Cătălin Bordea și Styling – INNA.

The UNIQ Book of 76 expressions e disponibilă pe glo.ro.

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult