Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizările referitoare la OUG 14

CCR

Foto: Inquam Photos

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizările referitoare la OUG 14, care a abrogat controversata OUG 13.

Împotriva OUG 14 au fost ridicate nu mai puțin de 17 excepții de neconstituționalitate, care au fost respinse în întregime de Curtea Constituțională. 

Dacă aceasta ar fi fost declarată neconstituțională, ar fi intrat imediat în vigoare OUG 13, controversatul act normativ care dezincrimina abuzul în serviciu.

În februarie 2017, sute de mii de români revoltați au ieșit în stradă forțând Guvernul, pe atunci condus de Sorin Grindeanu, să emită OUG 14, care abroga ordonanța 13.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult