Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizările referitoare la OUG 14

CCR-

Foto: Inquam Photos

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizările referitoare la OUG 14, care a abrogat controversata OUG 13.

Împotriva OUG 14 au fost ridicate nu mai puțin de 17 excepții de neconstituționalitate, care au fost respinse în întregime de Curtea Constituțională. 

Dacă aceasta ar fi fost declarată neconstituțională, ar fi intrat imediat în vigoare OUG 13, controversatul act normativ care dezincrimina abuzul în serviciu.

În februarie 2017, sute de mii de români revoltați au ieșit în stradă forțând Guvernul, pe atunci condus de Sorin Grindeanu, să emită OUG 14, care abroga ordonanța 13.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult