Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Jurnalism – metoda Hau-Hau

Cu câteva ore mai devreme de ultima întâlnire Trump-Biden dinainte de alegerile din SUA, care se țin, desi au murit peste 200.000 de americani de covid, încă președintelui Trumpf i-a fost luat un interviu de către jurnalista Lesley Stahl, în programul „60 minutes”. Trumpf a întrerupt intempestiv interviul după 37 de minute și l-a difuzat public apoi ca pe o „dovadă” a unei „tentative vicioase și agresive” împotriva lui. „Uitați-vă la întreruperile și ostilitatea ei. Comparați răspunsurile mele complete, fluente și magnific briliante, cu întrebările ei”.

Păi, așa să facem, să le comparăm. Trumpf spune la un moment dat că așteaptă hotărârea Curții Supreme prin care pachetul social-medical cunoscut ca Obamacare să fie declarat neconstituțional și el să se simtă foarte bine pe chestia asta. 

 „Ok”, zice Lesley Stahl, „Și ce urmează? Cu ce înlocuiți Obamacare?” „Cu un plan complet dezvoltat, gata de aplicare, pe care îl am pregătit” „Și de ce nu ni-l prezentați acum, dacă îl aveți gata?” „Nu, aștept să văd decizia Curții” „De ce nu-l prezentați acum? Sunteți în campanie electorală” „Nu, nu acum, aștept să vedem”.

În continuarea discuției despre baliverna programului medical pe care Trumpf pretinde că îl are, apare următoarea secvență de întrebări și răspunsuri:

Stahl: „What about people with preexisting conditions?” (Ce va fi cu oamenii care au boli preexistente?)

Trump: „I`ll protect it. Will be totally protected”

Stahl: „How?”

Trump: „They will be protected, Lesley”

Stahl: „How?”

Trump: „I mean the people with preexisting conditions are going to be protected”

Stahl: „How?”

Trump: „As they are now” (Așa cum sunt acum)

Stahl: „How?”

Trump: „...”

The End

Mi se pare cel mai simplu și sugestiv portret, făcut de o jurnalistă adevărată, a ceea ce a însemnat Trumpf pentru America și pentru lumea întreagă. Și sper să nu mai însemne.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult