Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Jurnalista de război Anelise Borges și experta în conexiuni umane Lakshmi Rengarajan vorbesc despre tăcere la UNFINISHED

Anelise Borges si Lakshmi Rengarajan

Jurnalista Anelise Borges (FR), considerată ca având una dintre cele mai importante ascensiuni din presa internațională, alături de Lakshmi Rengarajan (US), expertă în conexiuni umane, vor fi prezente în perioada 22-24 septembrie, în București, la UNFINISHED. Acestea vor vorbi despre tăcere, tema ediției din acest an, din perspectiva domeniului lor de activitate. Jurnalista Anelise Borges  va vorbi despre inutilitatea cuvintelor care eșuează în fața realității crunte, iar Lakshmi va trata tema într-un mod metaforic, reimaginând modul în care ieșim la „date-uri” mai târziu în viață. 

Anelise Borges a transmis din peste 30 de țări, acoperind subiecte ca problema migrației, dictaturile din jurul lumii, conflictele și războaiele momentului, precum și crizele multiple de identitate ale Europei. Unul dintre cele mai cunoscute materiale ale ei este ”10 zile pe mare - Povestea adevărat a navei Aquarius” și prezintă conflictul dintre echipajul navei umanitare Aquarius și autoritățile italiene, fiind unicul jurnalist de la bord. Materialul s-a transformat într-un documentar pentru care a primit premiul Lovie de bronz în 2018. În prezent, Anelise este corespondent EuronewsNBC și a raportat din Ucraina, Libia, Siria și Iran , dar și din Venezuela și alte zone ale lumii.

De 15 ani, Lakshmi Rengarajan reinventează modul în care oamenii se întâlnesc, dincolo de aplicațiile de dating. A fost recrutată de Match.com pentru a conduce departamentul de Event Design, apoi a deveni primul Director of Workplace Connection al WeWork. A aprofundat arta de a conecta oameni la Paired by The People, și a co-găzduit seria de podcasturi premiate Vox Media, Land of the Giants, axată pe istoria industriei matrimoniale. În prezent, Lakshmi reimaginează ce înseamnă să-ți găsești jumătatea mai târziu în viață, prin proaspătul proiect The Later Dater Today. 

Alături de acestea, zeci de invitați, din toate colțurile lumii, vor transforma Bucureștiul într-un laborator de idei și experimente ce vor gravita în jurul temei SILENCE: Topaz Adizes (MX) scriitor, regizor și arhitect în designul experiențelor, Rafaela Sahyoun (BR), dansatoare, coregrafă și profesoară de dans, Daniel Jones (US) editorul celebrei rubrici Modern Love din cotidianul The New York Times, Roni Levit (IL) - artist vizual specializată în designul informațiilor, Joao Paulo Barbosa (BR) fotograf, istoric și autor, Alexe Popescu (RO) grafic designer și designer de produs, Jean-Kenta Gauthier (FR) - galerist și critic de artă și mulți alții.

Cea de-a opta ediție a festivalului multidisciplinar UNFINISHED are loc în perioada 22-24 septembrie, în București, în HOUSE of IDEAS (Casa Universitarilor), dar și în grădina și serele sale istorice. Ca în fiecare an, participarea la festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații: apply.unfinished.ro și vor fi acceptați să participe la această ediție doar 3141 de participanți.

UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European. Mai multe detalii despre ediția de anul acesta și mai mulți speakeri sunt anunțați pe www.unfinished.ro și pe paginile de social media ale evenimentului.

Parteneri strategici: Banca Transilvania, Orange

Sponsori: Kaufland, Metaminds, OMV Petrom, eMAG

Parteneri: Universitatea din București, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București prin ARCUB, Cărturești, Ambasada Braziliei, Institutul Guimarães Rosa, Leroy și Asociații, 360 Revolution, Voxility, Project 1

Parteneri media: PRO TV, Hotnews, IQAds, Republica, G4Media, Igloo, Glamour, Agerpres, The Woman, Adevărul Weekend, Zile și Nopți, Zelist

Despre UNFINISHED

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult