Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Jurnalista de război Anelise Borges și experta în conexiuni umane Lakshmi Rengarajan vorbesc despre tăcere la UNFINISHED

Anelise Borges si Lakshmi Rengarajan

Jurnalista Anelise Borges (FR), considerată ca având una dintre cele mai importante ascensiuni din presa internațională, alături de Lakshmi Rengarajan (US), expertă în conexiuni umane, vor fi prezente în perioada 22-24 septembrie, în București, la UNFINISHED. Acestea vor vorbi despre tăcere, tema ediției din acest an, din perspectiva domeniului lor de activitate. Jurnalista Anelise Borges  va vorbi despre inutilitatea cuvintelor care eșuează în fața realității crunte, iar Lakshmi va trata tema într-un mod metaforic, reimaginând modul în care ieșim la „date-uri” mai târziu în viață. 

Anelise Borges a transmis din peste 30 de țări, acoperind subiecte ca problema migrației, dictaturile din jurul lumii, conflictele și războaiele momentului, precum și crizele multiple de identitate ale Europei. Unul dintre cele mai cunoscute materiale ale ei este ”10 zile pe mare - Povestea adevărat a navei Aquarius” și prezintă conflictul dintre echipajul navei umanitare Aquarius și autoritățile italiene, fiind unicul jurnalist de la bord. Materialul s-a transformat într-un documentar pentru care a primit premiul Lovie de bronz în 2018. În prezent, Anelise este corespondent EuronewsNBC și a raportat din Ucraina, Libia, Siria și Iran , dar și din Venezuela și alte zone ale lumii.

De 15 ani, Lakshmi Rengarajan reinventează modul în care oamenii se întâlnesc, dincolo de aplicațiile de dating. A fost recrutată de Match.com pentru a conduce departamentul de Event Design, apoi a deveni primul Director of Workplace Connection al WeWork. A aprofundat arta de a conecta oameni la Paired by The People, și a co-găzduit seria de podcasturi premiate Vox Media, Land of the Giants, axată pe istoria industriei matrimoniale. În prezent, Lakshmi reimaginează ce înseamnă să-ți găsești jumătatea mai târziu în viață, prin proaspătul proiect The Later Dater Today. 

Alături de acestea, zeci de invitați, din toate colțurile lumii, vor transforma Bucureștiul într-un laborator de idei și experimente ce vor gravita în jurul temei SILENCE: Topaz Adizes (MX) scriitor, regizor și arhitect în designul experiențelor, Rafaela Sahyoun (BR), dansatoare, coregrafă și profesoară de dans, Daniel Jones (US) editorul celebrei rubrici Modern Love din cotidianul The New York Times, Roni Levit (IL) - artist vizual specializată în designul informațiilor, Joao Paulo Barbosa (BR) fotograf, istoric și autor, Alexe Popescu (RO) grafic designer și designer de produs, Jean-Kenta Gauthier (FR) - galerist și critic de artă și mulți alții.

Cea de-a opta ediție a festivalului multidisciplinar UNFINISHED are loc în perioada 22-24 septembrie, în București, în HOUSE of IDEAS (Casa Universitarilor), dar și în grădina și serele sale istorice. Ca în fiecare an, participarea la festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații: apply.unfinished.ro și vor fi acceptați să participe la această ediție doar 3141 de participanți.

UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European. Mai multe detalii despre ediția de anul acesta și mai mulți speakeri sunt anunțați pe www.unfinished.ro și pe paginile de social media ale evenimentului.

Parteneri strategici: Banca Transilvania, Orange

Sponsori: Kaufland, Metaminds, OMV Petrom, eMAG

Parteneri: Universitatea din București, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București prin ARCUB, Cărturești, Ambasada Braziliei, Institutul Guimarães Rosa, Leroy și Asociații, 360 Revolution, Voxility, Project 1

Parteneri media: PRO TV, Hotnews, IQAds, Republica, G4Media, Igloo, Glamour, Agerpres, The Woman, Adevărul Weekend, Zile și Nopți, Zelist

Despre UNFINISHED

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult