Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Kamala Harris l-a pus la colț pe Donald Trump, dar nu a reușit să-l facă KO

Imagine de la dezbaterea dintre Trump și Harris. Foto: Captură foto: Wall Street Journal/Youtube

Captură foto: Wall Street Journal/Youtube

Dezbaterea dintre Trump și Harris are un câștigător și acesta se numește Kamala Harris. Exact ca un fost campion mondial la box, Donald Trump a intrat în ring cu aroganța faptului că a mai luptat pentru titlu și îi va fi ușor în fața unui competitor care nu a mai fost campion (adică președinte) până acum. Însă meciul nu se câștigă de la sine, iar dezbaterea a început cu o Kamala Harris plină de energie, care a știut să pareze loviturile lui Trump (prin limbajul corpului și expresiile faciale) chiar și atunci când microfonul îi era oprit. Vizibil iritat de situație, după ce și-a dat seama că nu poate să-și facă K.O adversarul, Trump a început să arunce cu lovituri fără o țintă clară și a căzut de mai multe or în capcana adversarului, fiind atras de mai multe ori în subiecte din care nu a putut ieși decât cu afirmații înșelătoare sau în totalitate false. Firește, Kamala Harris a avut și ea momentele sale dificile, când a trebuit să contraargumenteze faptul că face parte dintr-o administrație care e la putere în acest moment. A avut șansa de K.O în câteva momente, dar pare că a dorit mai mult să-l lovească Trump în așa fel încât acesta să-și piardă controlul și să arate cât de periculos este pentru democrația americană și aliații internaționali ai SUA.

Unii dintre aliații lui Donald Trump, care au vorbit cu jurnaliștii de la CNN, au declarat că frustrați de faptul că acesta și-a pierdut calmul de mai multe ori în timpul dezbaterii. Acești aliați au spus că nu cred că vicepreședinta Kamala Harris a răspuns direct la întrebări, dar că răspunsurile ei au fost umbrite de incapacitatea lui Trump de a rămâne focusat pe mesaj. Republicanii care au vorbit cu jurnaliștii de la Politico au susținut că, în general, nu a fost o performanță eficientă pentru Trump, dar nici nu cred că Harris a strălucit.

Aliații lui Trump l-au avertizat pe fostul președinte american să nu răspundă la remarcile instigatoare ale lui Harris. Deși apropiații săi au indicat că acesta a înțeles importanța acestui lucru, Trump a mușcat de mai multe ori momeala lansată de Harris, inclusiv certându-se cu ea cu privire la faptul dacă oamenii părăsesc mai devreme mitingurile sale. 

Kamala Harris pare să-l fi zdruncinat în mai multe momente pe Donald Trump, după cum remarcă și jurnaliștii de la The Guardian, inclusiv atunci când a luat în derâdere tendința sa de a face referire la personaje fictive precum Hannibal Lecter. Deși candidații au fost reduși la tăcere în timp ce celălalt vorbea, Harris s-a folosit, de asemenea, de partea sa de ecran, prezentând o serie de expresii pentru a arăta scepticism, îngrijorare și respingere.

De altfel, Harris a petrecut cea mai mare parte a dezbaterii uitându-se direct la Trump în timp ce acesta răspundea la întrebări, schițând un zâmbet sau dând din cap în semn de dezacord în timp ce el spunea ceva. La un moment dat, când Trump s-a referit la ea ca la o marxistă, ea și-a pus mâna pe bărbie pentru a semnala că nu înțelege despre ce vorbește.

Pe de altă parte, atunci când a încercat să transmită un mesaj pe teme esențiale precum economia și avortul, Kamala Harris s-a uitat direct în cameră, ca și cum ar fi vorbit direct alegătorilor care o urmăresc.

Trump a evitat complet contactul vizual cu Harris în timpul răspunsurilor sale sau în timp ce ea răspundea la întrebări. El a adoptat tonul său combativ obișnuit, arătând cu degetul în timp ce oferea replici la atacurile lui Harris. S-a văzut foarte mult cum s-a enervat în momentul în care candidatul republican a devenit vizibil agitat în timpul unui schimb de replici pe tema avortului.

Kamala Harris și-a arătat și dezinvoltura, mai ales în momentul în care râdea. Vicepreședinta SUA a râs de comentariile lui Trump de mai multe ori, inclusiv atunci când a susținut în mod fals că imigranții mănâncă animale de companie și a spus că nimeni nu merge la mitingurile ei.

Câteva dintre temele dezbaterii:

Economie: Harris a subliniat planul său pentru o „economie a oportunităților” și a prezentat propunerile sale de a face locuințele mai accesibile și de a extinde creditul fiscal pentru copii. Trump a susținut că planul său de implementare a tarifelor îi va ajuta pe americani. Trump a propus tarife cuprinse între 10% și 20% pentru majoritatea produselor importate în Statele Unite, cu excepția produselor chinezești - care ar primi un tarif de 60%. Aceasta i-ar costa pe americani 2.600 de dolari pe an, potrivit Institutului Peterson pentru Economie Internațională.

Proiectul 2025: Trump s-a distanțat de foaia de parcurs politică conservatoare Project 2025, după ce Harris l-a acuzat că ar fi legat de „planul periculos”. El a declarat: „Nu am nimic de-a face cu Proiectul 2025”.

Avortul: Fostul președinte american și-a apărat decizia de a sprijini interzicerea avortului de șase săptămâni în Florida și a subliniat poziția sa conform căreia avortul ar trebui să fie o problemă de stat. De asemenea, Trump a făcut referire la anularea de către Curtea Supremă a hotărârii Roe v. Wade și la rolul său în numirea unor judecători conservatori. Harris a criticat ceea ce a numit „interdicțiile de avort Trump” de la căderea Roe v. Wade și a spus că fostul președinte „nu ar trebui să spună unei femei ce să facă cu corpul ei”.

Politica externă: Harris a declarat că a fost de acord cu decizia președintelui Joe Biden de a retrage trupele americane din Afganistan în 2021, afirmând că Trump „a negociat una dintre cele mai slabe înțelegeri pe care vi le puteți imagina” pe această temă în timpul mandatului său de președinte. În ceea ce privește războiul din Ucraina, Trump a susținut că ar putea obține „rezolvarea” conflictului în 24 de ore, dar nu a spus dacă dorește ca Ucraina să câștige. De asemenea, el a afirmat în mod fals că Harris s-a întâlnit cu Vladimir Putin cu câteva zile înainte de invazie. Harris a spus că „liderii mondiali râd” de Trump, iar candidatul republican i-a invocat sprijinul lui Viktor Orban.

Asistența medicală: Trump a spus că are „concepte de plan” pentru a înlocui Affordable Care Act, ceva ce a promis anterior că va face. Harris a răspuns că Trump a încercat de zeci de ori să scape de ACA și a promovat activitatea administrației Biden de a lucra pentru a reduce costurile medicamentelor pe bază de prescripție medicală și pentru a limita costul insulinei. Ea a spus că va consolida ACA dacă va fi aleasă președinte.

Rasă: Când a fost întrebat despre afirmația sa falsă conform căreia Harris „s-a întâmplat să devină neagră” în scopuri politice, Trump a spus că „nu-i pasă deloc” de rasa adversarului său. Harris a numit comentariile lui Trump cu privire la identitatea sa rasială o „tragedie” și a atacat dosarul său privind relațiile rasiale în America.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • andrei andrei check icon
    trump a zis cam ce zice de cativa ani. nu a zis nimic nou.

    kamala face cum facea dragnea cand cerea sa fie votat psd ca are el carnetul cu planul politic, dar nu il zice inca, il zice doar dupa ce castiga. la fel si kamala, doar dupa ce castiga zice ce vrea sa faca.

    extremistii democrati o sa voteze cu kamala chiar daca ar manca de pe jos, extremistii republicani ar vota cu trump chiar daca ar manca de pe jos

    adevarul e ca atata timp cat a fost trump presedinte americanii aveau o putere de cumparare mai buna, sub biden preturile s-au dus aiurea tare.

    kamala a fost coordonat controlul imigratiei si se vede foarte bine ca milioane au intrat in sua. doar niste bogatasi sau niste americani care stau mult prea departe de granita de sud sustin asa ceva.


    fara sa fiu pro trump, dar dezbatarea asta e echivalentul lui lasconi de a merge la antena 3 sau romania tv si sa dezbata cu ciolacu sau simion.

    in concluzie a fost o gainareala, dar macar americanii de rand asteapta sfaturi de la milionari si actori sau cantareti sa voteze cu kamala
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult