Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se redeschid terasele, iar românii vor putea merge la plajă. Ce măsuri vor trebui să respecte și care sunt restricțiile impuse de autorități

Redeschiderea teraselor de la 1 iunie

Foto: Estelle Ruiz/ AFP /Profimedia

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi o serie de noi măsuri de relaxare, care vor intra în vigoare de la 1 iunie. 

De la această dată, se redeschid terasele, însă doar cu respectarea unor măsuri de siguranță. Acestea sunt păstrarea unei distanțe de 2 metri între mese, interdicția de a așeza mai mult de patru persoane la o masă și asigurarea normelor de igienă pentru prevenirea infectării cu Covid.

Tot de la 1 iunie, românii vor putea merge la plajă, cu condiția ca între șezlonguri să existe o distanță minimă de 2 metri. 

Cetățenii se vor putea deplasa între localități fără declarație pe propria răspundere, iar transportul rutier și cel feroviar vor fi reluate. 

„Vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu până la 500 de spectatori, așezați pe scaun la distanța impusă”, a anunțat Iohannis.

Acesta a avertizat însă că pericolul infectării există în continuare, iar românii trebuie să rămână precauți. „Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă, așadar nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. Deci atenție, atenție, atenție!”, a spus Iohannis.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • AlexisZ check icon
    Nu se va respecta nimic, de catre nimeni, sau la inceput de foarte putini, dar care vor ceda si ei mai apoi sub presiunea marii mase de jemanfutisti...sa nu ne imbatam cu apa rece !
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult