Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum s-a făcut redeschiderea teraselor în Italia, Germania și Spania. GALERIE FOTO

Redeschiderea teraselor-

Foto: Matthias Oesterle/ Zuma Press/ Profimedia

Italia, Spania și Germania se numără printre statele care au redeschis terasele restaurantelor și cafenelele, cu condiția respectării unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, în contextul epidemiei de coronavirus. Aproape 32.000 de oameni au murit în Italia din cauza covid-19, iar economia se va restrânge cu aproape 10% în acest an.

Și în Spania a început relaxarea treptată a restricțiilor. Până la 10 persoane au voie să se întâlnească, cu condiția să poarte măști și să respecte distanța socială, în timp ce barurile și restaurantele și-au redeschis terasele la jumătate de capacitate. 

În Berlin restaurantele și cafenelele s-au redeschis începând cu 15 mai. Oamenii pot lua masa cu membri ai unei alte gospodării, dar trebuie să păstreze distanta de 1,5 metri unul de celălalt.

În România, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că este „destul de sigur” că terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, în condițiile respectării distanţei fizice de un metru şi jumătate. „Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, la B1TV, potrivit Agerpres.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a deschide galeria foto: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In Magdeburg, conform fotografiei, angajata care serveste clientii poarta viziera si nu masca asa cu ati scris!
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult