Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis, despre marele miting anunțat de PSD: „Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, o astfel de abordare mi se pare caraghioasă și pur populistă”

Dragnea și Dăncilă

Foto: George Călin/Inquam Photos

PSD organizează sâmbătă un mare miting de protest în fața Guvernului la care va fi prezent inclusiv prim-ministrul Viorica Dăncilă. În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere, a spus președintele Klaus Iohannis.

”Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal într-o democraţie cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat Iohannis.

Protestele PSD, la care au fost convocați oamenii din toate fililalele județene ale partidului, va avea loc pe 9 iunie, de la ora 20:00. Va fi un miting contra abuzurilor și pentru apărarea statului de drept, a susținut șeful PSD, Liviu Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tudor check icon
    Electoratul PSD nu isi pune asemenea intrebari. La ei relatia de cauzalitate e inversa. Nu face Dragnea protest pentru ca exista o problema, ci sigur exista o problema daca Dragnea face protest!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult