Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klaus Iohannis: „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare”

Klaus Iohannis - la Cotroceni

„Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa”, a declarat președintele Klaus Iohannis despre recentul scandal din jurul Direcției Naționale Anticorupție.

„Avem oare a câta oară un scandal în spațiul public și cred că de data aceasta destul de multă lume așteaptă să îmi spun opinia. Din punctul meu de vedere, niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa. După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare. Opinia mea despre DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet: Din punctul meu de vedere DNA și conducerea DNA fac o treabă bună. Iar acest atac este de natură să îmi confirme că DNA face treabă bună”, a spus Iohannis la Cotroceni. 

Șeful statului a declarat că s-a întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă și șeful PSD, Liviu Dragnea și că și-a exprimat nemulțumirea față de existența unui nou scandal pe tema justiției. Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă i-a spus că ministrul Justiției, Tudorel Toader, are mână liberă în ceea ce privește decizia legată de DNA. „După aceea, domnul ministru a ieșit și ne-a informat că ne va informa”.

Iohannis a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Tudorel Toader este „un profesionist renumit” și că este sigur că decizia pe care o va lua va fi bine fundamentată juridic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • FILPET check icon
    Tudorel ne-a informat ca ne va informa.
    Presedintele ne-a raspuns ca ne-a mai raspuns.
    Kovesi pare ca este singurul personaj din sceneta care are proprietatea cuvintelor.
    CSM, FA CEVA!
    • Like 0
  • De la o vreme asistam la o privatizare a functiilor publice prin achiztionarea institutiilor de catre cei din fruntea lor. Daca in cadrul unei intreprinderi private patronul/administratorul poate face ce vrea, dar numai in limitele cadrului legal, in institutiile publice vremelnicul ocupant al functiei de conducere nu poate, nu trebuie si nu are permisiunea legala de a se comporta precum un arendas. Cel din fruntea unei institutii publice are principala obligatie de a asigura functionarea institutiei in limitele strict legale si de a prezenta periodic sau la cerere rapoarte despre felul in care el a asigurat ca institutia pe care o conduce si-a indeplinit sarcinile pentru care a fost creata. Parchetele nu au prezentat niciodata raportul anual de activitate conform legii, SPP de asemenea, presedintele,serviciile secrete la fel, iar presedintele isi permite sa nu raspunda intrebarilor ziaristilor pentru ca "asa vrea muschii lui". Sa traiasca statul de drept si aparatorii sai infocati !
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Da, in esenta care e problema cea mai mare ? Ca DNA nu a dat nu stiu ce rapoarte sau ca i-a prins pe hoti care au acum atat de multi bani, incat cumpara mercenari care MINT cu nerusinare masele ca ei sunt curati ca lacrima...Aici e cercul vicios ! Ca oamenii ii cred acum pe hoti si hulesc singura institutie, care, fiind sustinuta din vest, incearca sa curete societatea romaneasca de cei care se cred in elementul lor sa fure si nu vor sa dea nimanui socoteala! DNA ar trebui ajutata, intarita(sa poata prinda mai multi hoti) si nu hulita de catre oamenii care-si doresc insanatosirea societatii noastre si stoparea deraparii tarii catre subdezvoltare acuta! Dar masele au ajuns sa JOACE cum le canta hotii magnati prin mass media aservita lor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Like 1
    • @ Adriana Negruti
      Problema DNA nu sta in 'prinderea' hotilor ( oricum de acest lucru se ocupa alte organe ), problema DNA sta in faptul ca nu instrumenteaza profesional dosarele de coruptie astfel incat sa nu fie returnate de catre judecatori pentru refacere, sta in faptul ca mentine dosare in nelucrare pana la prescrierea faptelor, sta in faptul ca nu-si activeaza 'anticorpii' necesari izolarii si extirparii celulelor canceroase, sta in faptul ca nu este capabila sa-si gestioneza imensa putere cu care a fost investita pentru apararea legii, sta in faptul ca nu vrea sa-si respecte legea proprie de functionare prin care este obligata sa raporteze anual ce a facut cu intreaga avere publica pusa la dispozitie pentru apararea legii si a proprietatii publice.
      Nu va faceti ca nu intelegeti adevaratele probleme din cadrul DNA.
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Vad ca-i gasiti numai bube-n cap de parca n-ati sti ca DNA e facuta din romani si romanii sunt smecheri sau superficiali si lenesi in procentaj urias!
      Dar toate institutiile sunt subminate de lipsa de profesionalism a romanilor, la toate nivelurile, nu numai la nivelul DNA! Insa pentru penalii cu bani si care au pus laba pe mass media pentru a prosti masele, DNA e vedeta nr 1 ! Pentru ca le sta in gat! Pentru ei e plina de gaunosenii, ca si cum nu esenta conteaza si anume, necesitatea de a se consolida aceasta institutie pentru curatirea societatii noastre de smecheri si ticalosi ce s-au imbogatit dupa revolutie in detrimentul progresului tarii !!!!! Nu ma fac ca nu vad ca au penetrat si DNA-ul cei care vor s-o submineze si s-o denigreze... S-au facut eforturi serioase in acest sens. Fiind la putere EXACT penalii, bineinteles ca au capacitatea si dorinta de a face asta ! Ei pervertesc mase largi de oameni in complici ai hotilor...E ABSOLUT ridicol cum si-au pierdut logica simpla atatia oameni vrajiti fiind de posturile TV platite de penali verosi si unsi cu toate unsorile!!! Nu stiu daca ne mai scoate cineva din aceasta mizerie de nedescris a moravurilor in care ne afundam pe zi ce trece !!!! Ne taiem singuri craca de sub picioare cu o fervoare demna de cauze marete, nu de propria autodistrugere !!!!
      • Like 1
    • @ Adriana Negruti
      As vrea sa incerc sa lamuresc de unde vine expresia "romanii sunt smecheri sau superficiali si lenesi in procentaj urias" completata de "lipsa de profesionalism a romanilor, la toate nivelurile" folosita ca un instrument de autoflagelare. Una din cauzele principale a profilului romanului descris mai sus o reprezinta modul discretionar si iresponsabil in care a fost condus acest popor din vremurile in care au inceput sa apara primele semne ale constiintei de neam ( in epoca medievala la curtile domnitorilor si la cele boieresti era o viermuiala de acaparare a puterii o lupta plina de aranjamente, amantlacuri, tradari, crime si promisiuni catre Inalta Poarta, dar toti erau de acord ca talpa tarii trebuie tinuta in mizerie, prostire si stoarsa pana la epuizare. Dupa realizarea unirii politice soarta talpei tari nu s-a schimbat cu nimic, abia dupa Razboiul de Independenta si cele 2 Razboaie Mondiale s-a imbunatatit oleaca prin secularizarea averilor manastiresti si a reformei agrare. Acest lucru nu a durat prea mult ca a venit comunismul care a distrus tot ce se infiripase in bine de la M.Kogalniceanu pana atunci. A venit decembrie 89 cand toata lumea astepta renasterea poporului roman dar, in cei aproape 30 de ani, talpa tarii asista la propria expoliere, fara precedent, si fara sa poata face ceva, zaharelul care a servit drept momeala fiind integrarea euroatlantica si Europa Unita.) La asa o continuitate a prapastiei dintre cei care conduc si cei care sunt condusi nu ai cum sa supravietuiesti decat prin 'smecherii; si simulare a harniciei.
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Ati luat-o un pic spre alt aspect...Simplu, ca sa nu ma lungesc, nu e momeala euroatlantismul si intrarea in EU, in Polonia se traieste mai bine, pentru ca acolo nu s-a furat ca la noi ! Salariul mediu este mai mare si economia lor e realmente dezvoltata, nu ca la noi redusa la foarte putin!Hotii si speculantii situatiei dupa revolutie trebuie sa plateasca, macar o parte din ei, pentru ca daca s-ar opri la cat au furat pana acum tot ar mai fi cum ar mai fi, dar ei sunt de o calitate morala atat de joasa incat nu se vor lasa pana nu aduc tara in sapa de lemn! Toti ar trebui sa sustinem DNA si sa cerem consolidarea si epurarea ei de elemente mafiotice. Pare o utopie ca romanii sa faca asta? S-o facem cu colaborarea vestului care vrea o tara partenera serioasa, nu una paduchios de corupta si de prefacuta !!!
      • Like 1
    • @ Adriana Negruti
      De acord cu dv.!
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Ciudate „raționamente” faceți!
      • Like 0
  • Cristi check icon
    Domnul Presedinte incearca sa fie teatral, insa nu prea are talent la drama ci, mai degraba, la comedie *hihi*
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    TUDORELE, FA CEVA !...pentru tine.
    • Like 0
  • La care penali s-a referit presedintele: penalii care au fost inregistrati (procurori) sau penalii care au inregistrat si prezentat inregistrarile? :)))))))
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult