Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: Nu cred că Ludovic Orban ar trebui să candideze la Primăria Capitalei

Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că își dorește ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru și că nu crede că acesta ar trebui să candideze la Primăria Capitalei. 

„Știu că există o discuție că ar fi bine să candideze, eu nu cred acest lucru. Domnul Orban e foarte bun ca premier, eu personal îmi doresc să rămână premier. Nu mi s-ar părea util un scenariu cu candidatura sa pentru Primăria Capitalei”, a spus șeful statului, răspunzând unei întrebări.

Klaus Iohannis a mai spus luni că a trimis Parlamentului scrisorile prin care solicită convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară pentru a lua act de angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

În opinia șefului statului, șansele de a ajunge anticipate sunt de „50% la 50”, iar liberalii nu vor fi puși în situația să voteze împotriva propriului guvern pentru a forța organizarea de alegeri înainte de termen.

„M-am exprimat pentru alegeri anticipate, la fel și PNL-ul. Care vor fi pașii, veți afla atunci. Deocamdată, nu suntem în această situație”, a declarat Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E bun ca Ciolos. Ca sa nu spuneti ca sunt carcotas, va dau exemple exacte.
  Ciolos: ''sa facem o dezbatere publica sa stabilim daca facem sau nu facem autostrata Pitesti-Sibiu'' 2016. Si-au mai trecut 4 ani.
  Orban: ''pana la sfarsitul lunii vom stabili cu ce bani facem autostrada Comarnic-Brasov'' Adica dupa demitere.
  Basescu: ''Romania nu are nevoie de autostrazi'' 1997-1999. de fapt america are nevoie de o(una) autostrada de la unguri pana la Constanta, mai exact baza militara Kogalniceanu. Ca grupul de la Cluj zise sa treaca pe la ei,sibienii ba pe la ei apoi unira cele doua bucati intre Sebes si Turda...
  Vad ca-i f.. grija de alegeri, nicidecum de tara si popor. Fomistii!
  • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   check icon
   Clar, e vina lui Cioloș că au trecut 4 ani!!
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult