Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: Recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă! Nu intenționez să reintroduc starea de urgență

Iohannis - ISNP

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis nu intenționează să reintroducă starea de urgență, însă este de părere că ar trebui puse restricții în ceea ce privește organizarea evenimentelor private, precum nunțile și botezurile.

„Sperietoarea cu starea de urgență e vehiculată de multă lume. Nu intenționez să revenim la starea de urgență! Cea mai bună prevenție sunt masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să închidem toată țara, în această etapă nu intenționez să o reintroduc. Sunt adeptul măsurilor preventive și da, trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume, nunțile, botezurile, vor trebui restricționate. Am văzut prea multe întruniri, unde nu s-au respectat restricțiile”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a discutat vineri cu specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și a declarat că vor trebui luate  măsuri specifice acolo unde incidența cazurilor de Covid este mai mare.

„Despre restricții am vorbit destul de mult și am observat că descentralizarea deciziei a fost un lucru bun, dar e nevoie de mai multă clarificare. Am convenit cu reprezentanții INSP, cu domnul Tătaru și echipa mea să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate și județ. În acest fel vom putea să fim mai eficienți, vom putea lua mai repede măsurile care se impun, vom putea să evităm ca să zic restricții prea dure.

Repet, măsurile de bază rămân cele discutate, masca, distanța, igienă.

Am purtat o discuție mai lungă despre masca. Cam toți specialiștii sunt de părere că este extrem de utilă ca să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce discuția mai departe și vom avea mai multe discuții despre unde și când să purtăm masca”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului crede că elevi sunt în siguranță la școală și nu trebuie „să exagerăm” cu închiderea școlilor. „Copiii trebuie să meargă la școală să învețe. Părinții trebuie să-i trimită la școală, iar ei să meargă la serviciu. Ca să nu existe exagerări legate de închiderea școlilor, se va lucra la o metodologie pentru a veni în sprijinul decidenților locali”, a declarat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Carpusoara pe care romanul o tine la nas și gura nu folosește la nimic. Adevarata eventuala protecție o poate capătă de la masca medicală de unica folosință. Asta costa destul de mult ca omul de pe strada sa nu își poate permite sa o cumpere. In afara de asta virusul se poate ascunde in para sau pe haine. Ne spălam pa mâini și el se muta liniștit in căile respiratorii și gura. Cu asta omul poate sa moara liniștit.
    Locurile aglomerate sunt adevăratul pericol de contaminare. Virusul asta are raza de răspândire de 7 m. Distanțarea de 1-2 m. nu folosește. Dar toate astea se știu de la consilierii prezidențiali. Poate ar trebui sa le știe și romanii.


    • Like 0
  • Servus!

    Autodisciplina în aplicarea prudenței, bisturiu mai eficace decât biciul.
    Educația-i leacul.

    Cu bine,
    Purice N.


    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult