Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Klaus Iohannis: Recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă! Nu intenționez să reintroduc starea de urgență

Iohannis - ISNP

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis nu intenționează să reintroducă starea de urgență, însă este de părere că ar trebui puse restricții în ceea ce privește organizarea evenimentelor private, precum nunțile și botezurile.

„Sperietoarea cu starea de urgență e vehiculată de multă lume. Nu intenționez să revenim la starea de urgență! Cea mai bună prevenție sunt masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să închidem toată țara, în această etapă nu intenționez să o reintroduc. Sunt adeptul măsurilor preventive și da, trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume, nunțile, botezurile, vor trebui restricționate. Am văzut prea multe întruniri, unde nu s-au respectat restricțiile”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a discutat vineri cu specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și a declarat că vor trebui luate  măsuri specifice acolo unde incidența cazurilor de Covid este mai mare.

„Despre restricții am vorbit destul de mult și am observat că descentralizarea deciziei a fost un lucru bun, dar e nevoie de mai multă clarificare. Am convenit cu reprezentanții INSP, cu domnul Tătaru și echipa mea să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate și județ. În acest fel vom putea să fim mai eficienți, vom putea lua mai repede măsurile care se impun, vom putea să evităm ca să zic restricții prea dure.

Repet, măsurile de bază rămân cele discutate, masca, distanța, igienă.

Am purtat o discuție mai lungă despre masca. Cam toți specialiștii sunt de părere că este extrem de utilă ca să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce discuția mai departe și vom avea mai multe discuții despre unde și când să purtăm masca”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului crede că elevi sunt în siguranță la școală și nu trebuie „să exagerăm” cu închiderea școlilor. „Copiii trebuie să meargă la școală să învețe. Părinții trebuie să-i trimită la școală, iar ei să meargă la serviciu. Ca să nu existe exagerări legate de închiderea școlilor, se va lucra la o metodologie pentru a veni în sprijinul decidenților locali”, a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Carpusoara pe care romanul o tine la nas și gura nu folosește la nimic. Adevarata eventuala protecție o poate capătă de la masca medicală de unica folosință. Asta costa destul de mult ca omul de pe strada sa nu își poate permite sa o cumpere. In afara de asta virusul se poate ascunde in para sau pe haine. Ne spălam pa mâini și el se muta liniștit in căile respiratorii și gura. Cu asta omul poate sa moara liniștit.
  Locurile aglomerate sunt adevăratul pericol de contaminare. Virusul asta are raza de răspândire de 7 m. Distanțarea de 1-2 m. nu folosește. Dar toate astea se știu de la consilierii prezidențiali. Poate ar trebui sa le știe și romanii.


  • Like 0
 • Servus!

  Autodisciplina în aplicarea prudenței, bisturiu mai eficace decât biciul.
  Educația-i leacul.

  Cu bine,
  Purice N.


  • Like 1


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult