Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis: Românii să renunțe o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone aglomerate. Paza bună trece primejdia rea

Klaus Iohannis la Cotroceni -

Foto presidency.ro

„Fac un apel ca românii să renunțe pentru o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obișnuit sunt mai aglomerate. Noi, românii, avem o vorbă - Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toții comportamentul în aceste zile”, a spus marți seara la Cotroceni președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut apel la capacitatea națiunii de a fi unită. „Mai mult decât virusul ne pot face rău lipsa de responsabilitate și de grijă față de ceilalți, lipsa de încredere, panica și nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorități. La fel de nocive sunt în acest moment răfuielile politice și încercările unora de a câștiga capital electoral prin găsirea vinovaților de serviciu”, a mai spus Iohannis.

Suntem cu toții responsabili să ne informăm și să îi informăm pe cei apropiați de toate măsurile oficiale de prevenție și de restricțiile impuse. În aceste momente dificile, pericolul infectării cu Covid-19 este dublat de cel al dezinformării, a punctat președintele Iohannis care a subliniat că trebuie să continue într-un ritm susținut campaniile de informare la nivel național.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La vârsta pe care o am îmi număr copiii. Îmi număr nepoții. Pentru ei as dori și îmi pasa de siguranța sănătății lor. Pentru părinți nu îmi fac grija: și ei sunt plecați din țara. intr-o lume mai buna. In astea constau atât asemănările cât și deosebirile.
    Deci?
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult