Noua Simona Halep n-a apărut din senin. Federer schiază pe terenul de tenis.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.
Noua Simona Halep n-a apărut din senin. Federer schiază pe terenul de tenis.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
Citește mai mult„Rapsodia română” cântată „printre străini” te face să-ți duci mâna la piept, ca la imn. (Foto: Mugur Cristescu)
Citește mai multMultora dintre noi ideea unui spital „deschis” li s-ar părea probabil un nonsens. Și apoi cine merge la un spital de plăcere?
Citește mai mult„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Citește mai multTavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Citește mai mult
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Cum sa nu-i fii alaturi si cum sa nu o iubesti pe Simona... Duracell ?
Interesante,elegante si corecte observatiile legate de biomecanica loviturilor lui Federer vs. Nadal.
Imi place si expresivitatea metaforei "schiorului" Federer.O intelege foarte bine cineva care a trecut prin chinurile accidentarilor si traumelor in sport/tenis.
O analiza profunda, realista, corecta tehnic si mental in cazul Simonei.
As mai mentiona si remarcile lui Wilander si - intr-o oarecare masura- Mouratoglu legate de un mai bun/optim management al resurselor, mai ales in meciuri "de parcurs" ( vezi partidele cu Aiava si Davis) cand un leader de nivelul Simonei nu ar trebui sa ajunga in momente limita, cu costuri irecuperabile in meciurile de final de turneu de anduranta.
Poate va veni si vremea unei discutii extinse despre mental coaching-ul in tenis.
Toate bune si succes pe mai departe !
Mai trebuie precizata adaptibilitatea nativa in timpul meciurilor cu miza mare si Roland - Garros-ul isi va desemna castigatoarea ! ( imi permit sa fiu optimist pentru ca intr-adevar Simona a evoluat enorm si prin prisma faptului ca a jucat cu toate jucatoarele de calibru mondial testandu-le limitele ) Desi realitatea din teren nu se reflecta intotdeauna in asteptarile favoritei nationale, pot sa spun ca ar fi fost pregatita pentru un succes la AO....in acele momente de tensiune a tinut numai de ea, mai pe scurt, cat si-a dorit de mult !
Ca si devotament, ambitie uriasa, o stea fotonica se va naste.....Angeligue Kerber, si nu trebuie sa citesc din manualul de tennis pentru ca visul acestei campioane sa se implineasca !