Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La fileu cu CTP. Darren i-a făcut semn Simonei că poate abandona

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, oare cum ar fi decurs lucrurile daca Wozniacki ar fi avut Tabloul de joc al Simonei? Oare cum s-ar fi terminat un meci Wozniacki vs. Davis? Cu acelasi scor ca meciul Halep vs. Davis si la fel de spectaculos?

  Cum sa nu-i fii alaturi si cum sa nu o iubesti pe Simona... Duracell ?
  • Like 0
 • Iuliu check icon
  Ma bucur ca ati revenit.Imi lipseau analizele voastre.
  Interesante,elegante si corecte observatiile legate de biomecanica loviturilor lui Federer vs. Nadal.
  Imi place si expresivitatea metaforei "schiorului" Federer.O intelege foarte bine cineva care a trecut prin chinurile accidentarilor si traumelor in sport/tenis.
  O analiza profunda, realista, corecta tehnic si mental in cazul Simonei.
  As mai mentiona si remarcile lui Wilander si - intr-o oarecare masura- Mouratoglu legate de un mai bun/optim management al resurselor, mai ales in meciuri "de parcurs" ( vezi partidele cu Aiava si Davis) cand un leader de nivelul Simonei nu ar trebui sa ajunga in momente limita, cu costuri irecuperabile in meciurile de final de turneu de anduranta.
  Poate va veni si vremea unei discutii extinse despre mental coaching-ul in tenis.
  Toate bune si succes pe mai departe !
  • Like 0
 • Bravo, domnul Popescu, cea mai pertinenta analiza a tennisului Simonei !
  Mai trebuie precizata adaptibilitatea nativa in timpul meciurilor cu miza mare si Roland - Garros-ul isi va desemna castigatoarea ! ( imi permit sa fiu optimist pentru ca intr-adevar Simona a evoluat enorm si prin prisma faptului ca a jucat cu toate jucatoarele de calibru mondial testandu-le limitele ) Desi realitatea din teren nu se reflecta intotdeauna in asteptarile favoritei nationale, pot sa spun ca ar fi fost pregatita pentru un succes la AO....in acele momente de tensiune a tinut numai de ea, mai pe scurt, cat si-a dorit de mult !
  Ca si devotament, ambitie uriasa, o stea fotonica se va naste.....Angeligue Kerber, si nu trebuie sa citesc din manualul de tennis pentru ca visul acestei campioane sa se implineasca !
  • Like 1
 • Mulțumim ! Dialog substanțial și fermecător,ca de0bicei .
  • Like 0
 • Domnilor jucatori in timpul liber si comentatori profesionisti ,jocul de atac al Simonei este in devenire.Winerele, in numar mai mare decat adversarele ,dovdesc cele spuse iar greselile nefortate vin din jocul ofensiv care este in devenire.Daca la Shenzhen ataca ca in ultimele trei jocuri de la AO poate nu ajungea in finala stoarsa.Astept o Simona cu atac din ce in ce mai bun ,fara a neglija apararea .Astept o Simona reactiva din aparare in atac.Sper ca inainte de %Roland Garros sa atinga tenisul de care vorbesc,Foarte greu dar nu imposibil pentru Simona.Simona face parte din acei oameni care ,indiferent de ce sport se apuca ,fac performanta.
  • Like 1
  • @ Vasile Ciucur
   Intre winnere si greseli nefortate trebuie sa existe un echilibru
   • Like 0
 • Mike Teo Mike Teo check icon
  Multumim Simona pentru toate aceste partide de tenis memorabile. Cred ca multa vreme de acum incolo se va vorbi despre Simona si spectacolul oferit la AO. Fara ea turneul ar fi fost unul anost. Nu stiu de unde a gasit resurse sa castige al doilea set din finala si apoi sa termine meciul. De asemenea, nu inteleg cum a rezistat Wosniaki forehand-urilor Simonei, asemenatoare unor gloante sau rachete. Cand iti suiera "gloantele" pe langa urechi e cam greu cred. Sunt convins ca, in urma acestui turneu, multe jucatoare vor trebui sa-si schimbe tacticile de joc in fata "rafalei" Simona. Sunt convins ca daca nu era atat de cald iar Simona nu era accidentata, castiga turneul fara probleme. Sper sa se refaca cat mai repde pentru ca urmeaza multe alte turnee iar anul abia a inceput.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult