Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

La fileu cu CTP. Darren i-a făcut semn Simonei că poate abandona

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, oare cum ar fi decurs lucrurile daca Wozniacki ar fi avut Tabloul de joc al Simonei? Oare cum s-ar fi terminat un meci Wozniacki vs. Davis? Cu acelasi scor ca meciul Halep vs. Davis si la fel de spectaculos?

  Cum sa nu-i fii alaturi si cum sa nu o iubesti pe Simona... Duracell ?
  • Like 0
 • Iuliu check icon
  Ma bucur ca ati revenit.Imi lipseau analizele voastre.
  Interesante,elegante si corecte observatiile legate de biomecanica loviturilor lui Federer vs. Nadal.
  Imi place si expresivitatea metaforei "schiorului" Federer.O intelege foarte bine cineva care a trecut prin chinurile accidentarilor si traumelor in sport/tenis.
  O analiza profunda, realista, corecta tehnic si mental in cazul Simonei.
  As mai mentiona si remarcile lui Wilander si - intr-o oarecare masura- Mouratoglu legate de un mai bun/optim management al resurselor, mai ales in meciuri "de parcurs" ( vezi partidele cu Aiava si Davis) cand un leader de nivelul Simonei nu ar trebui sa ajunga in momente limita, cu costuri irecuperabile in meciurile de final de turneu de anduranta.
  Poate va veni si vremea unei discutii extinse despre mental coaching-ul in tenis.
  Toate bune si succes pe mai departe !
  • Like 0
 • Bravo, domnul Popescu, cea mai pertinenta analiza a tennisului Simonei !
  Mai trebuie precizata adaptibilitatea nativa in timpul meciurilor cu miza mare si Roland - Garros-ul isi va desemna castigatoarea ! ( imi permit sa fiu optimist pentru ca intr-adevar Simona a evoluat enorm si prin prisma faptului ca a jucat cu toate jucatoarele de calibru mondial testandu-le limitele ) Desi realitatea din teren nu se reflecta intotdeauna in asteptarile favoritei nationale, pot sa spun ca ar fi fost pregatita pentru un succes la AO....in acele momente de tensiune a tinut numai de ea, mai pe scurt, cat si-a dorit de mult !
  Ca si devotament, ambitie uriasa, o stea fotonica se va naste.....Angeligue Kerber, si nu trebuie sa citesc din manualul de tennis pentru ca visul acestei campioane sa se implineasca !
  • Like 1
 • Mulțumim ! Dialog substanțial și fermecător,ca de0bicei .
  • Like 0
 • Domnilor jucatori in timpul liber si comentatori profesionisti ,jocul de atac al Simonei este in devenire.Winerele, in numar mai mare decat adversarele ,dovdesc cele spuse iar greselile nefortate vin din jocul ofensiv care este in devenire.Daca la Shenzhen ataca ca in ultimele trei jocuri de la AO poate nu ajungea in finala stoarsa.Astept o Simona cu atac din ce in ce mai bun ,fara a neglija apararea .Astept o Simona reactiva din aparare in atac.Sper ca inainte de %Roland Garros sa atinga tenisul de care vorbesc,Foarte greu dar nu imposibil pentru Simona.Simona face parte din acei oameni care ,indiferent de ce sport se apuca ,fac performanta.
  • Like 1
  • @ Vasile Ciucur
   Intre winnere si greseli nefortate trebuie sa existe un echilibru
   • Like 0
 • Mike Teo Mike Teo check icon
  Multumim Simona pentru toate aceste partide de tenis memorabile. Cred ca multa vreme de acum incolo se va vorbi despre Simona si spectacolul oferit la AO. Fara ea turneul ar fi fost unul anost. Nu stiu de unde a gasit resurse sa castige al doilea set din finala si apoi sa termine meciul. De asemenea, nu inteleg cum a rezistat Wosniaki forehand-urilor Simonei, asemenatoare unor gloante sau rachete. Cand iti suiera "gloantele" pe langa urechi e cam greu cred. Sunt convins ca, in urma acestui turneu, multe jucatoare vor trebui sa-si schimbe tacticile de joc in fata "rafalei" Simona. Sunt convins ca daca nu era atat de cald iar Simona nu era accidentata, castiga turneul fara probleme. Sper sa se refaca cat mai repde pentru ca urmeaza multe alte turnee iar anul abia a inceput.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult