Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Lăsați-l pe Piedone să candideze! Ce n-are el și aveți voi

C. P. Piedone

„Văd că se dă o luptă pe viață și pe moarte să îmi fie impiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opțiuni, să mă omoare sau sa mă lase în pace să mă supun judecății Dvs, la vot, pe 5 iunie...”

Îți trebuie mult tupeu să vorbești de moarte când incompetența și corupția din primăria ta i-au omorât pe tinerii din Colectiv.

Orice om, după o asemenea experiență teribilă, s-ar fi uitat înfricoșat înlăuntrul său și ar fi ieșit din lume, ducându-și, pentru tot restul zilelor, această cruce grea.

Cei din specia Piedone nu sunt oameni. Principala diferență dintre un politician din specia Piedone și un om este că cel din urmă are rușine. Rușinea este o calitate care ne ordonează lumea după principii morale: ea ne spune, de pildă, să nu mințim, să nu furăm sau să nu mergem în pielea goală pe stradă, pentru că nu se cade, pentru că ne va crăpa obrazul de rușine; un politician din specia Piedone n-ar avea nicio problemă cu asta, ba chiar și-ar etala cu satisfacție nu doar obrazul gros, ci și intestinul gros dacă asta i-ar aduce un vot în plus. Un om cu rușine și-ar vărsa mațele la un asemenea spectacol dezgustător, dar se vor găsi unii care se vor uita cu plăcere și chiar vor dori să-l atingă sau să-și facă un selfie cu colonul. Aceștia sunt cei care îl încurajează acum pe Facebook „să meargă mai departe”, „să nu-i lase”, „să-i învingă pe nenorociții care nu-l lasă să candideze”, că ei îl vor vota „cu amândouă mâinile”, că „ce căutau ăia în Colectiv, ce, primarul e de vină?” Astfel de scuipați în ochii părinților care și-au pierdut copiii în incendiu sunt combustibilul care alimentează acest aparat digestiv uriaș care se numește C.P. Piedone.

Aceștia nu sunt alegători, ci sunt complici la un act unic de exhibiționism, de ticăloșie și de turpitudine. Prin urmare, lăsați-l pe Piedone să candideze! Vom avea, în fine, un recensământ al abjecției în Capitala României.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • IN ROMANIA IMORALITATEA ESTE PESTE TOT SI NASTE MONSTRI ! Dupa cum se vede din hotararea instantei, justitia din Romania nu tine cont de imoralitate nici atunci cand candidatul in alegeri este cercetat penal in dosarul tragediei de la Colectiv in care au murit zeci de oameni.Astfel contestatiile victimelor au fost respense fiind acceptate doar centestatiile legate de nerespectarea legii electorale. Imoralitatea care naste monstri nu poate fi condamnata in Romania. Din aceasta cauza intreaga societate de la individ la institutiile statului este macinata de acest flagel.Ma gandesc cum ar fi judecat magistratii acest proces daca printre tinerii decedati in acest carnagiu ar fi fost si rude ale acestora. La fel ma intreb cum ar fi actionat primarul daca printre victime s-ar fi aflat si copii lui, cum ma intreb si daca semnatarii si sustinatorii listei de candidatura a lui Cristian Popescu Piedone in momentul semnarii listei s-au gandit la acesti tineri decedati si familiile lor indoliate distruse pentru tot restul vietii.Mii de oameni au demonstrat pentru pentru demiterea lui Piedone, in timp ce alte mii au semnat pentru o noua candidatura dupa demisia initiala. Mai exista moralitate si onoare in Romania ? Romania mai este o tara normala atunci ca 'raul invinge binele' ?
  • Like 0
 • Totusi aceasta situatie ridica o intrebare preocupanta: Cat va putea si DNA-ul sa protejeze poporul roman de raul pe care si-l face singur cu stampila? Poate ca daca Oprescu ar candida acum la primaria generala sau la una de sector, ar fi ales cu 60-70%. Ce se intampla cu oamenii acestia? In acelasi timp se plang de coruptie (si o fac sincer!), iar apoi merg si voteaza cu nonsalanta corupti de mare calibru.
  • Like 0
 • Au murit tineri nevinovati din cauza lui. Ganditi-va bine inainte de a repeta greșeala. Daca erau copii vostri acolo l-ati mai sustine? Think twice!
  • Like 0
 • Dar când se uită în ochii copiilor săi?Vreau să cred că ei nu susțin o asemenea atitudine...
  • Like 0
 • check icon
  cred ca plecand de la definitie responsabilitatii (RESPONSABILITÁTE, responsabilități, s. f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele; răspundere.) putem initia o reglementare in domeniul accesului la depunerea unei candidaturi sau la angajarea la un anume nivel in institutiile de invataman, medicale, finaciare si ale statului ... sau ne uitam in ochii lui paul de romania :)
  • Like 0
 • James check icon
  Da, parca evitam sa dam fata cu adevarul care nu ne place. De ce a demisionat Piedone ? De frica ! De ce si-ar retrage candidatura ? De frica ! Daca dupa anuntarea ei, pe parcursul a 6 - 7 ore P-ta Universitatii ar fi fost din nou plina, plina si de indignare, atunci i s-ar fi "sugerat" sa se potoleasca. Daca lumea blocheaza insa carosabilul doar ca sa descarce apoi poze pe FB, atunci primeste ce merita. Ce anume va rascoleste, domnule Negrutiu ? Ca maleficul, nedreptatea, va triumfa din nou ? Va castiga oricum si intotdeauna atata timp cat "interesul poarta fesul". Mie nu-mi provoaca nicio indispozitie faptul ca cei din patru, din interese mai mult decat marunte si meschine, se vor comporta precum ciracii lui, si nici lipsa lipsa solidaritatii din partea celorlalti bucuresteni, intr-o tara care provoaca oricum numai repulsie. Unde-n lumea civilizata trebuie sa faci temenele primarului de sector ca se achita cat de cat de obligatii ?
  • Like 0
 • "... că ei îl vor vota „cu amândouă mâinile” " - chiar ii rog, eventual sa intre si cu doau stampile in cabina de vot.
  • Like 0
 • check icon
  Din păcate, România este plină d-alde Piedone, de un fel, sau de altul. Noţiunea de "obraz gros" este specifică "românului creştin secular", care este convins 100 % că ceea ce face este bine şi nu dă înapoi, chiar dacă trebuie să calce peste gâturile altora. Se duce pe la mănăstiri, pune lumânări, plăteşte acatiste, se roagă pentru sănătate şi pentru alţii, iar când ajunge înapoi acasă şi îşi exercită atribuţiile funcţionale, dă cu parul în dreapta şi în stânga, vroind să arate că este autoritar, dar de fapt nu ştie să rezolve problemele şi pe deasupra mai ia şi şpagă cu banii puşi în Biblie.
  • Like 3
 • Lăsaţi domnu Piedone, nu va mai daţi lovit... Vreţi să păreţi martir... De fapt nu sunteţi decât un posesor de obraz gros. Ştiţi cum sunt tălpile bocancilor celor ce asfaltează străzile ? Trebuie să ştiţi, aţi fost edil ! Sunt tălpi groase, să nu se topească. V-aţi prins ? Aşa e şi obrazul dumneavoastră.
  • Like 2
  • @ Emil Marin
   La Colectiv nu a fost accident ci crima cu premeditare. "A fost nevoie sa moara oameni... " s-a dat de gol tembelul de Iohannis care dorea puterea absoluta cu orice pret. Acum o are. Ciolos e mana lui dreapta. Tot ce a urmat dupa Colectiv a fost o manipulare bine pusa la punct. Piedone poarte o parte din resposnabilitate in ideea ca autorizat un club care nu avea cateva aspecte in regula dar daca nu era premeditata treaba, cu butelii cu gaz super inflamabil, nu mai murea nimeni. Adevaratul vinovat este Iohannis, marioneta, si papusarii din afara care-l controleaza, de-al de Obama/Soros. Si nu incercati sa negati ca e o sluga ca doar a recunoscut singur asta. Studiati acest articol sunt foarte multe informatii acolo http://www.justitiarul.ro/florin-chilian-la-colectiv-a-fost-atac-terorist-cu-arma-chimica-apar-noi-dovezi/
   • Like 0
 • "Catindatul" Piedone va învinge, sigur se va scoate. Aunci vom putea spune cu seninătate, aşa "catindat", aşa alegători! Iar dacă vor da o mână de ajutor şi preafericiţii, atunci succesul va fi garantat, voia Domnului să fie făcută!
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult