Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Liberalii au decis, în sfârșit, cu ce propunere de premier „de rotativă" vor merge la președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis la PNL

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcția de premier, Florin Cîțu fiind obligat să facă un pas în spate, scrie Europa Liberă, care adaugă că liberalii merg astfel pe drumul unui guvern cu PSD, care acceptă premierul PNL dacă acesta nu este Florin Cîțu.

Decizia a fost luată în unanimitate în ședința online a Biroului Executiv al PNL. 

„Propunerea a venit din partea președintelui partidului. A mai fost o propunere ca șeful delegației de negociere să fie Nicolae Ciucă. A fost votat. Urmează un calendar de întâlnire cu PSD, finalizăm programul de guvernare, apoi finalizăm arhitectura guvernului", a spus prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur, la finalul ședinței. Florin Cîțu va rămâne în echipa de negociere.

„E mai importantă țara decât un om", a completat Flutur, făcând aluzie la Florin Cîțu. Potrivit Europa Liberă, prim-vicepreședinții PNL i-au reproșat lui Florin Cîțu că pune interesul personal în fața celui de partid, iar România are nevoie de guvern.

Votul de învestire pentru noul Guvern ar putea avea loc joia viitoare. În prezent liberalii și social-democrații poartă discuții pentru finalizarea programului de guvernare, în special în zona economică și de justiție.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Versurile din Titanic Vals sunt de mare actualitate:
  Vai, vai, vai ci durere.
  Ioti-te, bre, vaporu' cum chere
  Şi PNL-istii cum moari
  Moari şi dă din chişioari...

  Deci Ciolacatul este de fapt Ciucalacu , extraordinar !
  • Like 1
  • @ Radu Bogdan
   Felicitări! Sună tare de tot CIUCALACU :):):) Pare ceva nedefinit între amuzant și horror.... Așa cred că va fi și în realitate. Ar fi totuși bine să mă înșel.
   • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Nu cred ca ne inselam deloc , dar grotescul situatiei este in plina desfasurare , se pare ca mai nou Prim-VP-ii PNL-isti sufera de sindromul Stockholm , am citit ca in timpul negocierilor , Rares Bogdan se ruga de Ciolacu : " Marcele , nu poti sa ne faci asta ! ". Marele luptator cu ciuma rosie ... Rares Bogdan . Asta se intimpla cand creierele echipei conducatoare a PNL incap toate intr-un borcan de mustar fara sa se atinga.
   PNL si-a atins toate obiectivele , au ramas fara Catu prim-ministru , au ramas fara finante si fara alte ministere cheie si o sa-si ia placuta suedeza de la PSD din toate pozitiile pana ajung la limita pragului electoral.
   Asa strategie mai rar. L-au facut pe un dobitoc ca Grindeanu si un agramat precum Ciolacu sa para geniali.
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult