
(Foto: Inquam Photos)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, are o indemnizaţie brută de 16.675 de lei pe lună. Un deputat primește 13.050 de lei brut.
Camera Deputaţilor a publicat joi pe site indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică alese, precum şi salariile celor cu funcţii de conducere în serviciile Camerei şi în birourile parlamentare.
Vicepreşedinţii Camerei Deputaților au o indemnizație lunară de 5.515 de lei, secretarii şi chestorii sunt remunerați cu 15.225 de lei, liderii grupurilor parlamentare - 14.500 de lei, iar preşedinţii comisiilor permanente - 14.065 de lei.

(clic pe tabel pentru a mări)
Camera Deputaţilor a publicat și salariile pentru funcţiile din serviciile Camerei Deputaţilor. Un secretar general are un salariu maxim este de 17.900 de lei, un secretar general adjunct - 17.677 de lei, iar un şef de departament - 12.400 de lei.
Salariul maxim la care poate ajunge un expert parlamentar este de 7.289 de lei, în timp ce un consilier parlamentar primește 8.859 de lei. Un electrician are un salariu maxim de 2.936 de lei, un şofer - 3.703 lei, un muncitor horticol - 2.070 de lei.

(clic pe tabel pentru a mări)
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pana nu apare un sistem informatizat, prin care eu sa pot verifica oricand, exact unde ajung si ce se face cu banii mei, eu nu le mai dau nici un ban in plus ...daca pot.
Mi-as dori sa faca toata lumea ca mine, sa crape tot sistemul si sa o luam de la capat cu ganduri mai bune. Nu cred ca se mai poate repara ceva altfel.
Pe de alta parte, parerea mea este ca un demnitar (parlamentar, guvernant, etc.) ar trebui sa castige un salariu echivalent personalului din managementul companiilor. In definitiv - ei au impact mai mare asupra vietii noastre decat respectivii manageri. Problema care doare este legata de calitatea celor care ajung in acele demnitati, dominati mai degraba de dorinta pentru castiguri colaterale (pare-se muuuult mai consistente decat zisele salarii) decat de motivatia de a lucra pentru societate.
Ştiţi care este tragedia? Că noi, cetăţenii de rând, am ajuns să le apărăm avantajele nesimţite pe care şi le fac unii altora, crezând că suntem de partea binelui. Acceptaţi măcar faptul că Cioloş putea să propună diminuarea salariilor nesimţite... Că nu se aproba de către Parlament...era altă poveste.
De ce nu le-a dus pana la capat - habar nu am si probabil o avea vreo explicatie (sper plauzibila).
Insa - oricum am privi, nu il putem invinui pe el pentru ceea ce au facut altii.
Mai aveti putin si il gasiti pe 'mnealui de vina si pentru recentele mariri de salarii indreptate tot catre cei din aparatul administrativ, nu?