Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lista salariilor din Camera Deputaților. Cât câștigă Liviu Dragnea după noua lege. Șoferul lui ia 3.700 de lei

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților

(Foto: Inquam Photos)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, are o indemnizaţie brută de 16.675 de lei pe lună. Un deputat primește 13.050 de lei brut.

Camera Deputaţilor a publicat joi pe site indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică alese, precum şi salariile celor cu funcţii de conducere în serviciile Camerei şi în birourile parlamentare. 

Vicepreşedinţii Camerei Deputaților au o indemnizație lunară de 5.515 de lei, secretarii şi chestorii sunt remunerați cu 15.225 de lei, liderii grupurilor parlamentare - 14.500 de lei, iar preşedinţii comisiilor permanente - 14.065 de lei.

(clic pe tabel pentru a mări)

Camera Deputaţilor a publicat și salariile pentru funcţiile din serviciile Camerei Deputaţilor. Un secretar general are un salariu maxim este de 17.900 de lei, un secretar general adjunct - 17.677 de lei, iar un şef de departament - 12.400 de lei. 

Salariul maxim la care poate ajunge un expert parlamentar este de 7.289 de lei, în timp ce un consilier parlamentar primește 8.859 de lei. Un electrician are un salariu maxim de 2.936 de lei, un şofer - 3.703 lei, un muncitor horticol - 2.070 de lei. 

(clic pe tabel pentru a mări)

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta e unul din motivele pentru care de cativa ani eu mai dau statului decat banii pe TVA-ul produlelor pe care le cumpar. Cred ca oricum e mult mai mult decat merita. Si asa banii nostri nu ajung niciodata unde trebuie, mereu sunt deturnati catre alte interese. Nu mai mergem la niciun medic si facem homeschooling.
  Pana nu apare un sistem informatizat, prin care eu sa pot verifica oricand, exact unde ajung si ce se face cu banii mei, eu nu le mai dau nici un ban in plus ...daca pot.
  Mi-as dori sa faca toata lumea ca mine, sa crape tot sistemul si sa o luam de la capat cu ganduri mai bune. Nu cred ca se mai poate repara ceva altfel.
  • Like 0
 • Salariul pentru Dragnea, Iohannis, Tăriceanu, şefii SRI, SIE şi alţi 45 , dacă nu mă înşel, au fost stabilite de OPREA şi aprobate de IOHANNIS, care a spus că este bine... Cioloş nu a avut nimic de comentat...nici dumneavoastră... De ce comentăm acum? Prostim proştii? Parcă asta era meseria pesediştilor... Sau sunt proşti şi în ograda dumneavoastră?
  • Like 0
  • @ Constantin
   Adevarul este ca Ciolos ar fi trebuit sa mearga in parlament si sa ii dea o scatoalca infractorului dragnea si ciracilor lui, ca sa nu cumva sa voteze legea - nu? Si parca intre Oprea si Iohannis mai era si un parlament dominat de pesede, care a votat cu mare voiosie - nu? Ca altfel cum ajungea sa fie promovata de presedinte? Iohannis a promovat - sa-i fie de bine si sa isi traga ponoasele, aferim!
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Domnule, accept faptul că Oprea şi cei care au votat în Parlament acele măriri de salarii sunt nişte nesimţiţi. Dar acele măriri au fost votate cu promisiunea că şi ceilalţi bugetari vor beneficia de 10-15% pe an, mai mulţi ani... Mult prea cinstitul Iohannis a zis că este bine... A venit Cioloş la putere în 2016 şi a spus că nu se pot mări salariile celorlalţi bugetară cu 10-15 la sută, pentru că nu sunt bani. Foarte bine! Dar nu era cinstit să revină la sintuaţia anterioară şi salariile bugetarilor de lux? Inclusiv al lui... Cum a acceptat prea cinstitul Cioloş o mărire de salariu de la nenorocitul de Oprea şi nenorocitul de PSD? Sunt buni Oprea şi PSD-ul atunci când îţi măreşte salariul? Daaaa... Sunt nişte nenorociţi doar atunci când vor să o facă şi pentru alţii... Curat murdar, coane Iron! Care era alternativa la PSD? Iohannis şi Cioloş? Care-i diferenţa dintre unii şi alţii? Cum îi stă Preşedintelui acum când critică promisele măriri de salarii de către PSD, el încasând salariul triplat de către Oprea, încă din 2015?
   • Like 0
  • @ Constantin
   In privinta lui Iohannis - deja m-am pronuntat, nu ma repet. In continuare nu inteleg ce asteptari aveati de la Ciolos, cata vreme era vorba de o lege votata de parlament.
   Pe de alta parte, parerea mea este ca un demnitar (parlamentar, guvernant, etc.) ar trebui sa castige un salariu echivalent personalului din managementul companiilor. In definitiv - ei au impact mai mare asupra vietii noastre decat respectivii manageri. Problema care doare este legata de calitatea celor care ajung in acele demnitati, dominati mai degraba de dorinta pentru castiguri colaterale (pare-se muuuult mai consistente decat zisele salarii) decat de motivatia de a lucra pentru societate.
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Nu vă faceţi că nu înţelegeţi. Legea votată de Parlament putea fi modificată de Cioloş prin ordonanţă de urgenţă, în vacanţa parlamentară, de exemplu. Că Parlamentul o respingea, asta era altceva. EU APRECIAM INIŢIATIVA LUI CIOLOŞ. Aşa era cinstit, dacă Cioloş era vreo sculă de politician, dar nu, a fost un şmenar de rând.
   Ştiţi care este tragedia? Că noi, cetăţenii de rând, am ajuns să le apărăm avantajele nesimţite pe care şi le fac unii altora, crezând că suntem de partea binelui. Acceptaţi măcar faptul că Cioloş putea să propună diminuarea salariilor nesimţite... Că nu se aproba de către Parlament...era altă poveste.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Pare-se ca omul a avut ceva intentii: http://romanialibera.ro/politica/institutii/ciolos-taie-de-la-demnitari-si-da-la-parlamentari-413182; http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21068247-exclusiv-guvernul-vrea-taie-salariile-ministrilor-presedintelui-altor-inalti-demnitari-surse.htm
   De ce nu le-a dus pana la capat - habar nu am si probabil o avea vreo explicatie (sper plauzibila).
   Insa - oricum am privi, nu il putem invinui pe el pentru ceea ce au facut altii.
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Nu mai daţi link-uri. Scrieţi. Şi eu scriu. N-a avut nicio intenţie serioasă. Nu-l mai apăraţi. Dacă avea intenţii serioase emitea o ordonanţă de urgenţă, dar n-a făcut-o.. Astea sunt faptele! Guvernul vrea tăierea salariilor... Ce glumă proastă? Era în puterea lui să o facă, dar nu a făcut-o. Nu mai avem ce discuta pe tema asta. Nutreţ pentru proşti nu mănânc la ora asta.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Nu il apar stimate domn, daca are vreo vina - sa-i fie de bine si sa raspunda. Insa constat ca dati cu pietre in altcineva decat ar trebui. Repet a nu stiu cata oara: parlamentul a votat, presedintele a promulgat - ei sa fie laudati. Nu gasesc normal sa exagerati cu Ciolos - cand altii au facut nefacutele.
   Mai aveti putin si il gasiti pe 'mnealui de vina si pentru recentele mariri de salarii indreptate tot catre cei din aparatul administrativ, nu?
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Domnule, nu vă recunosc... Sunteţi un om inteligent, ce naiba?!Eu spun că ăia care au votat au fost nişte nesimţiţi, dar ăsta PUTEA să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă. Era în competenţa sa. Alţii au făcut nefăcute...corect! Dar Cioloş putea să indrepte lucrurile. Nu mai insistaţi...
   • Like 0
  • @ Constantin
   Uite ca a fost alegerea lui sa nu apeleze la ordonanta de urgenta pe acest domeniu - asta fiind un bun motiv pentru a fi injurat acum. Dar oare cate avea de indreptat in rastimp de un an? Din punctul meu de vedere - am altele pentru care sunt / am fost nemultumit de Ciolos, dar cu alta ocazie ajungem si acolo.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult