Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lista spitalelor care au ieșit prost la controlul eficienței dezinfectanților

Ministerul Sănătății a făcut publică lista unităților sanitare în care testele pentru verificarea substanțelor biocide folosite au ieșit neconforme. 

„Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General face publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. 

Totodată, precizăm faptul că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătății.

E vorba de unități sanitare importante, răspândite în 23 de județe ale țării. Printre acestea se numără Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul de Urgență Sf. Ioan, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, dar și multe spitale de urgență din țară. O serie de anchete realizate de Cătălin Tolontan și jurnaliștii de investigații de la Gazeta Sporturilor a dezvăluit faptul că în unitățile sanitare din România sunt folosite substanțe dezinfectante provenite de la Hexi Pharma cu concentrații diluate și de zece ori chiar din fabrică. Ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu, a susținut că s-au făcut peste 3.500 de teste de verificare a eficacității substanțelor biocide și că mai puțin de 5% au fost neconforme. Reprezentanții ministerului au refuzat să facă însă public numele acestora, motivând că au în acest sens o interdicție venită de la Parchet. În urma presiunii publice, Ministerul Sănătății a făcut vineri publică lista spitalelor. Acestea sunt 50 la număr, nouă dintre ele aflându-se în București.

București

Institutul Național de Endocrinologie Parhon

Spital de Urgență Pantelimon

Spitalul Clinic de Urgență București

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Spital Sf Ștefan

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan

Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino

Spitalul de Nefrologie Carol Davila

Spitalul Universitar de Urgență

Județul Alba

Spital Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Județul Bacău

Spital Judeţean de Urgenţă Bacău

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENŢĂ MOINEŞTI

Județul Brașov

Spitalul Clinic de Copii Brașov

Spital Fagăraș

Județul Brăila

Centru integrat medicala paleativă

Județul Caraș Severin

Spitalul de Urgență Reșița

Județul Călărași

Spital Orășenesc Lehliu Gară

Spital Psihiatrie Săpunari

Spital Călărași Pneumologie

Spital de Urgență Călărași

Spital Municipal Oltenița

Județul Cluj

Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj

Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuță" Cluj Napoca

Județul Constanța

Spital Clinic de Pneumoftiziologie

Spital Municipal Mangalia

Spital Orășenesc Hârșova

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Județul Dolj

Spitalul Municipal Filantropia Craiova

SPITALUL MUNICIPAL CALAFAT

Județul Galați

SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ " SF APOSTOL ANDREI" GALAȚI

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII "SF. IOAN" GALAȚI

Județul Gorj

Spital Orășenesc Bumbești - Jiu

Județul Harghita

Spital Municipal Gheorghieni

Județul Iași

SP OG Cuza Voda Iași

Spitalul clinic de psihiatrie “Socola” Iaşi

Județul Mureș

SPITAL JUDEȚEAN DE URGENȚA Targu Mureș

Județul Neamț

Spital Județean de Urgență Piatra Neamț

Județul Olt

Spital Județean Slatina

Spital Municipal Caracal

Județul Prahova

Spitalul Judetean de Urgență Ploiești

Județul Satu Mare

SPITAL ORAȘENESC NEGREȘTI OAȘ

Județul Suceava

Spital Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc

Spital Psihiatrie Cronici Siret

Spital Municipal Rădăuți

Spital Orășenesc Gura Humorului

Spital Municipal Falticeni

Județul Timiș

SC Materna Care SRL

Județul Tulcea

Spitalul Județean Tulcea

Județul Vâlcea

Spitalul Municipal Drăgășani

Spitalul Orășenesc Horezu

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe mine ma îngrijorează faptul ca in lista apar si unități private, semn ca si acolo treaba e împuțită rau de tot.
  • Like 0
 • deci : daca 50 spitele reprezinta 5%, atunci 1000 spitale reprezinta 100%, adica romania are 1000 de spitale. in cateva evaluari am gasit numai 368 de spitale in functiune in romania ! sa inteleg ca restul de 632 nu functioneaza ? 50 inseamna 13.58% din 368 ! acuma, sa folosim logica de medic hot, borfas, adica : 3.500 de teste in 368 de spitale = 9,5 teste/spital :) deci ... 5% din 3500 = 175 (s-au făcut peste 3.500 de teste de verificare a eficacității substanțelor biocide și că mai puțin de 5% au fost neconforme) neconforme :) adica 18,42 spitale neconforme :) sau 36,84 de jumatati de spitale neconforme , sau 73,68 de sferturi de spitale neconforme, sau ... sa inteleg ca va iese la calcule 1,2 bolnavi vindecati :), 0,72 decese intraspitalicesti :) si 6,43 nou nascuti :) ? cred ca cineva este IDIOT, adica ori noi care ne uitam in gura autoritatilor sau ... substanta din care sunt plamadite autoritatile :). uite asa intra omul in facultate norma si iese ... ce ramane din el dupa ce este stoarsa toata omenia din el, adica ceva intre impostorul sorin oprescu si mitomanul patriciu achimaş - cadariu :)
  • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   navigand printre date am descoperit ca autoritatile vor sa ingroape, nu sa vindece populatia prin cele 15.218 de biserici, 41 de biserici/spital :) sau 39.813 medici vs 63.859 de popi, 1,6 popi/1,0 medic :)
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   Lucian, ai muncit ceva pana ai obtinut cifrele... dar ma tem ca, nici logica matematicii, nu a obtinut rezultatele reale! suntem mult "mai praf", ca sa folosesc aceeasi "materie" cu care suntem tratati in ochi, in ficeare secunda... S'auzim de bine!
   • Like 0
 • cinu check icon
  ce surpriza ! sa vad pe lista -Spitalul Judetean de Urgență Ploiești!!!!!!
  • Like 1
  • @ cinu
   eu cred ca rezultatul acesta de 50 spitale a aparut dupa numai 73 verificate :) restul este fantezie :) dar daca ne punem cunostintele in functiune reusim sa descoperim ce spitale au fost verificate
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult