Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Lista spitalelor care au ieșit prost la controlul eficienței dezinfectanților

Ministerul Sănătății a făcut publică lista unităților sanitare în care testele pentru verificarea substanțelor biocide folosite au ieșit neconforme. 

„Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General face publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. 

Totodată, precizăm faptul că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătății.

E vorba de unități sanitare importante, răspândite în 23 de județe ale țării. Printre acestea se numără Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul de Urgență Sf. Ioan, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, dar și multe spitale de urgență din țară. O serie de anchete realizate de Cătălin Tolontan și jurnaliștii de investigații de la Gazeta Sporturilor a dezvăluit faptul că în unitățile sanitare din România sunt folosite substanțe dezinfectante provenite de la Hexi Pharma cu concentrații diluate și de zece ori chiar din fabrică. Ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu, a susținut că s-au făcut peste 3.500 de teste de verificare a eficacității substanțelor biocide și că mai puțin de 5% au fost neconforme. Reprezentanții ministerului au refuzat să facă însă public numele acestora, motivând că au în acest sens o interdicție venită de la Parchet. În urma presiunii publice, Ministerul Sănătății a făcut vineri publică lista spitalelor. Acestea sunt 50 la număr, nouă dintre ele aflându-se în București.

București

Institutul Național de Endocrinologie Parhon

Spital de Urgență Pantelimon

Spitalul Clinic de Urgență București

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Spital Sf Ștefan

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan

Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino

Spitalul de Nefrologie Carol Davila

Spitalul Universitar de Urgență

Județul Alba

Spital Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Județul Bacău

Spital Judeţean de Urgenţă Bacău

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENŢĂ MOINEŞTI

Județul Brașov

Spitalul Clinic de Copii Brașov

Spital Fagăraș

Județul Brăila

Centru integrat medicala paleativă

Județul Caraș Severin

Spitalul de Urgență Reșița

Județul Călărași

Spital Orășenesc Lehliu Gară

Spital Psihiatrie Săpunari

Spital Călărași Pneumologie

Spital de Urgență Călărași

Spital Municipal Oltenița

Județul Cluj

Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj

Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuță" Cluj Napoca

Județul Constanța

Spital Clinic de Pneumoftiziologie

Spital Municipal Mangalia

Spital Orășenesc Hârșova

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Județul Dolj

Spitalul Municipal Filantropia Craiova

SPITALUL MUNICIPAL CALAFAT

Județul Galați

SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ " SF APOSTOL ANDREI" GALAȚI

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII "SF. IOAN" GALAȚI

Județul Gorj

Spital Orășenesc Bumbești - Jiu

Județul Harghita

Spital Municipal Gheorghieni

Județul Iași

SP OG Cuza Voda Iași

Spitalul clinic de psihiatrie “Socola” Iaşi

Județul Mureș

SPITAL JUDEȚEAN DE URGENȚA Targu Mureș

Județul Neamț

Spital Județean de Urgență Piatra Neamț

Județul Olt

Spital Județean Slatina

Spital Municipal Caracal

Județul Prahova

Spitalul Judetean de Urgență Ploiești

Județul Satu Mare

SPITAL ORAȘENESC NEGREȘTI OAȘ

Județul Suceava

Spital Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc

Spital Psihiatrie Cronici Siret

Spital Municipal Rădăuți

Spital Orășenesc Gura Humorului

Spital Municipal Falticeni

Județul Timiș

SC Materna Care SRL

Județul Tulcea

Spitalul Județean Tulcea

Județul Vâlcea

Spitalul Municipal Drăgășani

Spitalul Orășenesc Horezu

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe mine ma îngrijorează faptul ca in lista apar si unități private, semn ca si acolo treaba e împuțită rau de tot.
  • Like 0
 • deci : daca 50 spitele reprezinta 5%, atunci 1000 spitale reprezinta 100%, adica romania are 1000 de spitale. in cateva evaluari am gasit numai 368 de spitale in functiune in romania ! sa inteleg ca restul de 632 nu functioneaza ? 50 inseamna 13.58% din 368 ! acuma, sa folosim logica de medic hot, borfas, adica : 3.500 de teste in 368 de spitale = 9,5 teste/spital :) deci ... 5% din 3500 = 175 (s-au făcut peste 3.500 de teste de verificare a eficacității substanțelor biocide și că mai puțin de 5% au fost neconforme) neconforme :) adica 18,42 spitale neconforme :) sau 36,84 de jumatati de spitale neconforme , sau 73,68 de sferturi de spitale neconforme, sau ... sa inteleg ca va iese la calcule 1,2 bolnavi vindecati :), 0,72 decese intraspitalicesti :) si 6,43 nou nascuti :) ? cred ca cineva este IDIOT, adica ori noi care ne uitam in gura autoritatilor sau ... substanta din care sunt plamadite autoritatile :). uite asa intra omul in facultate norma si iese ... ce ramane din el dupa ce este stoarsa toata omenia din el, adica ceva intre impostorul sorin oprescu si mitomanul patriciu achimaş - cadariu :)
  • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   navigand printre date am descoperit ca autoritatile vor sa ingroape, nu sa vindece populatia prin cele 15.218 de biserici, 41 de biserici/spital :) sau 39.813 medici vs 63.859 de popi, 1,6 popi/1,0 medic :)
   • Like 0
  • @ Andriescuus Lucian
   Lucian, ai muncit ceva pana ai obtinut cifrele... dar ma tem ca, nici logica matematicii, nu a obtinut rezultatele reale! suntem mult "mai praf", ca sa folosesc aceeasi "materie" cu care suntem tratati in ochi, in ficeare secunda... S'auzim de bine!
   • Like 0
 • cinu check icon
  ce surpriza ! sa vad pe lista -Spitalul Judetean de Urgență Ploiești!!!!!!
  • Like 1
  • @ cinu
   eu cred ca rezultatul acesta de 50 spitale a aparut dupa numai 73 verificate :) restul este fantezie :) dar daca ne punem cunostintele in functiune reusim sa descoperim ce spitale au fost verificate
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult