Liviu Pop este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației, pe care a mai ocupat-o, ca interimar, în anul 2012. Scurtul său mandat de atunci a lăsat urme în ceea ce privește etica universitară.
Pop a decis să schimbe componența Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare chiar înainte ca acesta să dea un verdict în cazul plagiatului lui Victor Ponta și a spus că CNATDCU nu are competența de a judeca suspiciunile de plagiat în cazul doctoratelor. A hotărât că singurul for care avea această competență era Consiliul Național de Etică, căruia i-a schimbat componența chiar înainte ca acesta să ia o decizie în cazul acuzațiilor de plagiat care îl vizau pe fostul ministru al Educației Ioan Mang.
Liviu Pop a ocupat o vreme funcția de secretar de stat și în ministerul Educației condus de Pavel Năstase. Din această poziție a explicat pentru Republica.ro de ce crede că directorii de școală care au obținut nota 2 la examenul de director pot să ocupe în continuare funcția prin decizia inpectoratului.
„Și dacă nu e nimeni care vrea să fie director în școală, ce facem? Pe cine punem dacă nimeni nu vrea să fie director în scoală? Spuneți-mi cum punem un director dacă nu vrea nimeni. Îmi dați soluția?”, a răspuns Liviu Pop la întrebarea legată de această situație.
Liviu Pop este profesor de matematică, iar timp de cinci ani, 2007-2012, a fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în primul guvern Ponta. La alegerile parlamentare din 2012 a obţinut un mandat de senator din partea PSD, iar în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a ocupat pentru a doua oară funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.