Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Liviu Pop, ministrul care a „rezolvat” plagiatul lui Victor Ponta, se întoarce la cârma Educației

Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educației

Liviu Pop este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației, pe care a mai ocupat-o, ca interimar, în anul 2012. Scurtul său mandat de atunci a lăsat urme în ceea ce privește etica universitară. 

Pop a decis să schimbe componența Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare chiar înainte ca acesta să dea un verdict în cazul plagiatului lui Victor Ponta și a spus că CNATDCU nu are competența de a judeca suspiciunile de plagiat în cazul doctoratelor. A hotărât că singurul for care avea această competență era Consiliul Național de Etică, căruia i-a schimbat componența chiar înainte ca acesta să ia o decizie în cazul acuzațiilor de plagiat care îl vizau pe fostul ministru al Educației Ioan Mang.

Liviu Pop a ocupat o vreme funcția de secretar de stat și în ministerul Educației condus de Pavel Năstase. Din această poziție a explicat pentru Republica.ro de ce crede că directorii de școală care au obținut nota 2 la examenul de director pot să ocupe în continuare funcția prin decizia inpectoratului. 

„Și dacă nu e nimeni care vrea să fie director în școală, ce facem? Pe cine punem dacă nimeni nu vrea să fie director în scoală? Spuneți-mi cum punem un director dacă nu vrea nimeni. Îmi dați soluția?”, a răspuns Liviu Pop la întrebarea legată de această situație. 

Liviu Pop este profesor de matematică, iar timp de cinci ani, 2007-2012, a fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în primul guvern Ponta. La alegerile parlamentare din 2012 a obţinut un mandat de senator din partea PSD, iar în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a ocupat pentru a doua oară funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Brrrr!
    • Like 0
  • Bine ați venit în furepublica oligarhică românica! Lăsați orice speranță, voi care v-ați născut aici.
    • Like 0
  • Ca maramureșean îmi crapă pielea de rușine cu un astfel de specimen.
    • Like 0
  • psd și liviu dragnea (cu litere mici) lucrează pe față la intimidarea populației după modelul erdogan. Acesta este modelul de stat care ne așteaptă foarte curând.
    • Like 0
  • Va multumesc ca existati.Citesc si plang , plang si citesc , plang!Sper ca nu am fost prea melodramatic.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult