Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lucrările la podul din Bulz, construit din economii făcute de Ilie Bolojan prin reducerea personalului CJ Bihor, sunt aproape gata, cu peste 6 luni înainte de termenul stabilit

Pod Bulz

Foto: cjbihor.ro

Lucrările la podul peste râul Crișul Repede din localitatea Bulz, județul Bihor, sunt aproape finalizate, iar în august va fi deschis circulației. Termenul pentru terminarea construcției era stabilit pentru primăvara anului viitor, potrivit unui comunicat al CJ Bihor.

Șantierul a fost început în ianuarie anul acesta, iar în prezent pe pod a fost turnat asfaltul și urmează montarea balustradelor de protecție pentru pietoni și realizarea marcajelor rutiere.

„Mulțumesc constructorilor și echipei tehnice din Consiliul Județean pentru terminarea lucrărilor într-un timp scurt. Conform contractului, ele ar fi trebuit finalizate în primăvara anului viitor. Podul va lega comunele Bulz şi Bratca, pe drumul județean ce urmează cursul râului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Podul are o lungime totală de 52,40 metri, două benzi de circulație cu o lățime totală de 6,00 metri și două trotuare de 1,25 metri. Vechiul pod, construit în anul 1996, are o singură bandă de circulație, de 3,75 m lățime, fiind într-o stare avansată de degradare.

Firma care execută lucrările la noul pod este Dacia Faber SRL, din Cluj Napoca. Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 5,086,420.36 lei, cu TVA inclus. Sursa de finanţare pentru pod a fost reprezentată de o parte din economiile făcute de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, după restructurarea personalului instituţiei, scrie ebihoreanul.ro.

La preluarea mandatului la CJ Bihor, Ilie Bolojan, fost primar al Municipiului Oradea, a declarat, în octombrie anul trecut, că a găsit în instituție persoane „fără obiectul muncii”, cu salarii mari și bonusuri de 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici, precum și angajați care nu aveau loc fizic corespunzător în birouri, fiind prea mulți. El a anunțat atunci reorganizarea masivă a CJ Bihor, care presupunea, printre altele, concedierea a 86 de angajaţi, din totalul celor 174 de salariați. 

Foto: cjbihor.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult