Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lucrările la podul din Bulz, construit din economii făcute de Ilie Bolojan prin reducerea personalului CJ Bihor, sunt aproape gata, cu peste 6 luni înainte de termenul stabilit

Pod Bulz

Foto: cjbihor.ro

Lucrările la podul peste râul Crișul Repede din localitatea Bulz, județul Bihor, sunt aproape finalizate, iar în august va fi deschis circulației. Termenul pentru terminarea construcției era stabilit pentru primăvara anului viitor, potrivit unui comunicat al CJ Bihor.

Șantierul a fost început în ianuarie anul acesta, iar în prezent pe pod a fost turnat asfaltul și urmează montarea balustradelor de protecție pentru pietoni și realizarea marcajelor rutiere.

„Mulțumesc constructorilor și echipei tehnice din Consiliul Județean pentru terminarea lucrărilor într-un timp scurt. Conform contractului, ele ar fi trebuit finalizate în primăvara anului viitor. Podul va lega comunele Bulz şi Bratca, pe drumul județean ce urmează cursul râului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Podul are o lungime totală de 52,40 metri, două benzi de circulație cu o lățime totală de 6,00 metri și două trotuare de 1,25 metri. Vechiul pod, construit în anul 1996, are o singură bandă de circulație, de 3,75 m lățime, fiind într-o stare avansată de degradare.

Firma care execută lucrările la noul pod este Dacia Faber SRL, din Cluj Napoca. Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 5,086,420.36 lei, cu TVA inclus. Sursa de finanţare pentru pod a fost reprezentată de o parte din economiile făcute de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, după restructurarea personalului instituţiei, scrie ebihoreanul.ro.

La preluarea mandatului la CJ Bihor, Ilie Bolojan, fost primar al Municipiului Oradea, a declarat, în octombrie anul trecut, că a găsit în instituție persoane „fără obiectul muncii”, cu salarii mari și bonusuri de 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici, precum și angajați care nu aveau loc fizic corespunzător în birouri, fiind prea mulți. El a anunțat atunci reorganizarea masivă a CJ Bihor, care presupunea, printre altele, concedierea a 86 de angajaţi, din totalul celor 174 de salariați. 

Foto: cjbihor.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult