Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ce face Ilie Bolojan cu banii economisiți la CJ Bihor, prin reducerea la jumătate a personalului: „Vor fi folosiți pentru finanțarea de proiecte de investiții în județ”

Ilie Bolojan - FB

Foto Facebook/Ilie Bolojan

Banii economisiți la Consiliul Județean Bihor, prin reducerea la jumătate a personalului, vor fi folosiți pentru finanțarea de proiecte de investiții în județ, a declarat vineri, la Digi24, șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan. 

„Și acum 12 ani (la preluarea mandatului de primar la Oradea – n.n.) am făcut o reducere de personal la Oradea. A fost și atunci dureroasă din păcate, dar nu aveam ce face. 30 la sută din colegi nu au mai avut posturi. S-a dovedit că am funcționat la fel de prost ca înainte, să nu spun mai bine, dar economiile anuale s-au ridicat la aproximativ 4,5 milioane de euro, în salariile de astăzi, ceea ce înseamnă în fiecare an valoarea unui pod peste Crișul repede. Acești bani au fost practic redați cetățenilor din Oradea. Și banii economisiți la Consiliul Județean Bihor (prin reducerea la jumătate a personalului – n.n.) vor fi folosiți pentru finanțarea de proiecte de investiții în județul Bihor, pentru susținerea autorităților locale, a primăriilor de comune și de orașe în vederea cofinanțării proiectelor europene. În felul acesta acești bani vor fi folosiți pentru cetățeni, deci nu vor fi angajați alți oameni în consiliul județean”, a spus vineri Ilie Bolojan la Digi24.

Citiți și:

Foto Facebook Ilie Bolojan

Șeful Consiliului Județean Bihor spune că „supradimensionarea de personal este o boală” în multe instituții din sistemul public. 

„De ce se întâmplă asta? Din păcate nefiind niște date transparente legate de costuri de salarizare, de număr de angajați, de ceea ce fac ei, cetățenii simpli nu percep din păcate aceste costuri, care de fapt sunt bani luați indirect de la ei. Nu se realizează din acești bani lucrări de investiții. De asemenea, din păcate, în jurul multor oameni politici există o formă de clientelă politică sau personală care e răsplătită prin înființarea de posturi în sistemul public, pentru că nu sunt plătiți din banii omului politic respectiv, ci din banii cetățenilor”, a explicat Ilie Bolojan. 

În prima conferință după preluarea mandatului la CJ Bihor, Bolojan a declarat că a găsit în instituție persoane „fără obiectul muncii”, cu salarii mari și bonusuri de 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici, precum și angajați care nu aveau loc fizic corespunzător în birouri, fiind prea mulți. El a anunțat reorganizarea masivă a CJ Bihor, care presupune, printre altele, concedierea de la 1 decembrie a 86 de angajaţi, din totalul celor 174 salariați. Ulterior Romeo Dunca, noul președinte al CJ Caraș Severin, a anunțat că peste 500 de angajați din această instituție ar urma să fie concediați, iar economia la bugetul instituției este estimată la aproximativ 600.000 de euro lunar.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dintr-un calcul rapid am aflat ca la CJ Caras-Severin salariul mediu ar fi de 6.000 lei pe cap de crapcean. Asta trai, nineaca.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cu cătiva bugetari dați afară nu se întâmplă nimic.Mai avem 1300000, dintre care foarte mulți tăietori de frunze la câini,cu ei ce facem???
  • Like 0
 • Liberty check icon
  da-da... in judetul lui, doar el si este Baronul...!
  • Like 0
 • Salve, //Administrator//!

  - organigrame umflate, versus organigrame blocate -

  Cu bine,
  Purice N.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult