Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban: Este penurie! Regret că nu putem asigura echipamente în spitale

orban-

Premierul Ludovic Orban a confirmat miercuri, la EuropaFM, criza de echipamente de protecție pentru spitale și a subliniat că este necesar ca să se înceapă fabricarea în România de astfel de materiale.

„E o penurie! Regret profund că nu putem asigura toate materialele necesare. Când le obținem, le transmitem în viteză maximă, nu durează mai mult de 24 de ore, pe baza necesarului solicitat de managerii spitalelor. Am făcut apel de mai multe ori și către managerii spitalelor si către aceia care au spitalele în subordine. Sunt autorități locale care s-au mișcat și autorități locale pe care le-a durut în spate”, a spus premierul la EuropaFM.

Ludovic Orban a pus situația pe seama lipsei de materiale pe piața internațională. „Foarte multe țări au impus restricții la export. De multe ori a trebuit să facem intervenții la nivel diplomatic pentru a obține permisiunea din partea miniștrilor Sănătății de a asigura exportul.

„E necesar introducerea în fabricație în România a acestor materiale. Azi avem contractate peste 450 de ventilatoare care ar fi trebit să vină și ni s-au raportat întârzieri în livrare”, a subliniat Ludovic Orban. 

Prim-ministrul a explicat și ce se poate face pentru a convinge medicii să nu își mai dea demisia în plină pandemie, din cauza lipsurilor din sistemul medical: „Să asigurăm condiții mai bune în spitale, să intensificăm eforturile pentru producerea sau achiziționarea materialelor, să asigurăm resurse pentru achizițiile de care au nevoie spitalele”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ba esti un bou se vefe ca nai avut firma ca sa fii nevoit sa cauti solutii tot timpul.cand dai de greu te plafonezi.trebuia demult sa importi tehnologie de produs masti si echipamente.Trebuia demult sa cereti tehnologia americana de produs testere care sunt cica cele mai performante.nu stii numai sa cumperi ca dintrun supermarket si cand dai de greu te vaieti..cauta solutii si rezolva nu te scuza ca de aia esti PREMIER.Ungaria a importat ieri cateva milioane de masti dar mai si mai important si au adus linie completa de produs masti care azi lau pus deja in lucru..Deci?!
  • Like 0
 • Abundenta de servilism si ipocrizie nu compenseaza penuria de creier!!
  • Like 0
 • Este penurie !!!

  Țărișoara asta, al cărei cetățean sînt și eu nu reușește să aibă o clasă politică hotărîtă și decisă...În a-2-a jumătate a lunii martie mai mult de 700.000 de persoane, presupun că au fost trecute în șomaj tehnic și mai mult de 150.000(eu sînt unul dintre aceștia) și-au pierdut locurile de muncă. Oare cam toți ăștia, așa ca la măcar 850.000 persoane sînt din economia reală ? Și în aceiași perioadă ce s-a întîmplat în sistemul public ? Pentru cîți dintre bugetari s-a ,,stins becul"?
  Mă gîndesc la cadrele didactice, unde activitatea este suspendată temporar, la angajații feluritelor instituții care controlau HORECA, care HORECA (pe unde fusei și eu) fie și-au dat afară parte din angajați, pe motiv de încăsări reduse, eu așa am fost informat, fie le-a fost suspendată activitatea de guvern, pe motiv de CoVid-19...
  De ce clasa politică lasă povara doar pe umerii angajaților din privat și a antreprenorilor? De ce nu rărește rîndurile angajaților de la stat care și-au pierdut obiectul muncii ? Și iartă-Le păcatele, că eu, din nou nu mă voi duce la vot, că pe mine și pe cei ca mine, nici un politician nu mă reprezintă...Praful și pulberea să se aleagă de clasa politică.
  • Like 0
 • Este primul care spune adevarul transant. Romania arata ca si cum ar fi trecut printr-un razboi civil de 3o de ani, categorii sociale defavorizate, categorii sociale privilegiate, asta prin lege sau dupa bunul plac. codul rutier de voie, bugetari contra privat, copii avortati cu milioanele, pamant si sange vandut exod de milioane, diaspora contra celor ramasi in tara. La placinte toata lumea la nevoie......facem teledonuri.
  • Like 2
 • Leo check icon
  Faceți o promisiune - scrisă - că după ce se termină această situație îi dați afară pe toți politrucii, vă dați și voi - toți cei care ați ocupat zilele acestea o funcție de decizie în statul român - demisiile și nu mai candidați în vecii vecilor.
  Și atunci lumea vă va sprijini ca să rezolvăm mai repede lucrurile.
  • Like 0
 • Sa vorbeasca presedintele Johannis direct cu Merkel sau direct cu firma Drägger din Germania, sa le livreze esalonat un lot. Asta e firma serioasa cu 15000 de angajati. Au plin de comenzi insa livreaza echitabil guvernelor in functie de nevoi.
  • Like 0
 • NFane check icon
  Un politician adevărat ar fi gândit la „prezent pentru viitor” , din păcate politicienii noștri nu se trezesc nici măcar când „viitorul a devenit prezent”. În rest tot ce se spune nu sunt decât politicianisme ale unei clase politice ratate, sau tradus: stimați medici eu m-am dezinfectat pe mâini, voi vă descurcați
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Mai bine ar fi spus ca regreta timpul pe care l-au pierdut, cand ii minca in fund anticipatele.
  • Like 4


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult