Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Marcel Ciolacu: Proiectul legii offshore va fi depus în Parlament în această săptămână

Marcel Ciolacu - Kelemen Hunor

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul legii offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, va fi depus în Parlament în această săptămână.

Întrebat de ce legea offshore nu a fost încă depusă la Parlament, liderul PSD a menţionat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este plecat din România, notează Agerpres.

Ciolacu a spus că va fi un proiect din care statul român va avea de câştigat. „Este normal să încurajăm această investiţie şi vom veni cu un proiect în care statul român va câştiga. Proporţia va fi 60% la 40%", a explicat liderul PSD.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că liderii coaliţiei de guvernare ar putea cădea de acord cel mai probabil vineri asupra proiectului legii offshore.

Legea offshore este aşteptată de mai multe companii pentru a putea începe exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult