Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marș în memoria victimelor de la Colectiv, la patru ani de la producerea tragediei

„Marșul Chitarelor” pentru Colectiv

Foto: Inquam Photos

Au trecut patru ani de la incendiul de la Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, din cauza rănilor și a infecțiilor, iar o persoană s-a sinucis. Patru ani în care victimelor nu li s-a făcut dreptate, iar autoritățile au demonstrat că sunt în continuare incapabile să protejeze cetățenii.

Un marș în memoria victimelor a avult loc miercuri seară în București. Participanții s-au întâlnit în Piața Unirii și au pornit spre Piața Bucur, spre clubul în care a avut loc tragedia. Pe unul dintre bannere este scrisă o propoziție spusă de regretatul Jean Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba care a murit în urma arsurilor de la Colectiv. „Acceptăm lucruri de neacceptat”. Pe un altul stătea scris „Capul lui Arafat vrem”.

În fața fostei fabrici Pionierul, peste 3.000 de oameni s-au recules, au depus flori și lumânări.

După patru ani de la tragedie niciunul dintre cei responsabili nu a fost condamnat, România continuă să nu aibă condiții pentru a trata marii arși, iar autoritățile continuă să nu își asume nicio responsabilitate pentru felul haotic în care au gestionat situația.

Marșul în memoria victimelor de la Colectiv a fost anunțat pe Facebook:

„30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei.

Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață.

Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart.

Pe 30 octombrie va așteptăm la un marș în memoria celor care au murit pentru că, în România, Responsabilitatea Personală nu a fost o Piedică în calea CORUPȚIEI.

Ne întâlnim în parcul din Piața Unirii și plecăm în marș spre Piața Bucur la 19:30”, a anunțat organizatorii pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ARAFAT merita la competenta sa colosala sa mearga "SERIOS"in SIRIA ,ca acolo va da examenul de salvator de vieti,NU la noi unde au murit oameni in munti,pe apa,la Colectiv,etc.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult