Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Marș în memoria victimelor de la Colectiv, la patru ani de la producerea tragediei

„Marșul Chitarelor” pentru Colectiv

Foto: Inquam Photos

Au trecut patru ani de la incendiul de la Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, din cauza rănilor și a infecțiilor, iar o persoană s-a sinucis. Patru ani în care victimelor nu li s-a făcut dreptate, iar autoritățile au demonstrat că sunt în continuare incapabile să protejeze cetățenii.

Un marș în memoria victimelor a avult loc miercuri seară în București. Participanții s-au întâlnit în Piața Unirii și au pornit spre Piața Bucur, spre clubul în care a avut loc tragedia. Pe unul dintre bannere este scrisă o propoziție spusă de regretatul Jean Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba care a murit în urma arsurilor de la Colectiv. „Acceptăm lucruri de neacceptat”. Pe un altul stătea scris „Capul lui Arafat vrem”.

În fața fostei fabrici Pionierul, peste 3.000 de oameni s-au recules, au depus flori și lumânări.

După patru ani de la tragedie niciunul dintre cei responsabili nu a fost condamnat, România continuă să nu aibă condiții pentru a trata marii arși, iar autoritățile continuă să nu își asume nicio responsabilitate pentru felul haotic în care au gestionat situația.

Marșul în memoria victimelor de la Colectiv a fost anunțat pe Facebook:

„30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei.

Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață.

Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart.

Pe 30 octombrie va așteptăm la un marș în memoria celor care au murit pentru că, în România, Responsabilitatea Personală nu a fost o Piedică în calea CORUPȚIEI.

Ne întâlnim în parcul din Piața Unirii și plecăm în marș spre Piața Bucur la 19:30”, a anunțat organizatorii pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ARAFAT merita la competenta sa colosala sa mearga "SERIOS"in SIRIA ,ca acolo va da examenul de salvator de vieti,NU la noi unde au murit oameni in munti,pe apa,la Colectiv,etc.
    • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult