Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Marș în memoria victimelor de la Colectiv, la patru ani de la producerea tragediei

„Marșul Chitarelor” pentru Colectiv

Foto: Inquam Photos

Au trecut patru ani de la incendiul de la Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, din cauza rănilor și a infecțiilor, iar o persoană s-a sinucis. Patru ani în care victimelor nu li s-a făcut dreptate, iar autoritățile au demonstrat că sunt în continuare incapabile să protejeze cetățenii.

Un marș în memoria victimelor a avult loc miercuri seară în București. Participanții s-au întâlnit în Piața Unirii și au pornit spre Piața Bucur, spre clubul în care a avut loc tragedia. Pe unul dintre bannere este scrisă o propoziție spusă de regretatul Jean Chelba, tatăl fotografului Alex Chelba care a murit în urma arsurilor de la Colectiv. „Acceptăm lucruri de neacceptat”. Pe un altul stătea scris „Capul lui Arafat vrem”.

În fața fostei fabrici Pionierul, peste 3.000 de oameni s-au recules, au depus flori și lumânări.

După patru ani de la tragedie niciunul dintre cei responsabili nu a fost condamnat, România continuă să nu aibă condiții pentru a trata marii arși, iar autoritățile continuă să nu își asume nicio responsabilitate pentru felul haotic în care au gestionat situația.

Marșul în memoria victimelor de la Colectiv a fost anunțat pe Facebook:

„30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei.

Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață.

Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart.

Pe 30 octombrie va așteptăm la un marș în memoria celor care au murit pentru că, în România, Responsabilitatea Personală nu a fost o Piedică în calea CORUPȚIEI.

Ne întâlnim în parcul din Piața Unirii și plecăm în marș spre Piața Bucur la 19:30”, a anunțat organizatorii pe Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ARAFAT merita la competenta sa colosala sa mearga "SERIOS"in SIRIA ,ca acolo va da examenul de salvator de vieti,NU la noi unde au murit oameni in munti,pe apa,la Colectiv,etc.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult