Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Masca, obligatorie pe litoral în zonele de promenadă, între orele 18:00 și 24:00

Începând cu 1 august, turiștii care ajung pe litoral vor trebui să poarte mască de protecție, în zonele de promenadă, între orele 18:00 și 24:00, 

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca

„Acest interval, 18.00-24.00, a fost stabilit la propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție. Între orele respective, ni s-a transmis că, potrvit statisticilor, se aglomerează toate stațiunile turistice de interes național din județ”, a declarat prejectul județului, George Niculescu.

Totodată, acesta a mai spus că masca va fi obligatorie  și în alte zone cu aglomerări din Constanța, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri - piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.

Programul teraselor va rămâne însă neschimbat, fiind permis și după ora 23:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Din păcate scade vârsta de deces sub 40 de ani (chiar 20).
  • Like 1
 • Obligatoriu cum, tot cu amenzi din alea care vor fi găsite ilegale?
  • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Valentin check icon
   Mai e şi răspunderea penală în cazul unei anchete epidemiologice.
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Delia MC Delia MC check icon
   Ce-i mai important, că amenzile au fost declarate ilegale ori că oamenii s-au conformat exact de frică amenzilor? Să nu spuneți ca omul are conștiință. Numai cum se înghesuie acum la mare, deși situația e din cale-afară de proastă, arată mentalitatea de bizon, eu să mă distrez, alții n-au decât să crape.
   De ce au fost găsite ilegale? Fiindcă CCR pune preț mare pe lege, dle, constituțional să fie, că oamenii mor, vax albina. Aceeași constituție prevede prezervarea vieții ca cel mai important lucru, deci puteau fi declarate constituționale. Dar ce să faci cu șleahta de incompetenți criminali psd pe de o parte, Weber, CCR pe alta, care, straniu, i-au sprijinit pe pesediști în munca asta de a trimite la 2 m sub pământ pe cât mai mulți?
   Acțiunile astea de denigrare se bazează pe memoria scurtă a oamenilor. Ghinion. Unii își amintesc exact ce, când și de ce. Și la fel, ghinion, cine le ține isonul pozând în revoltați și umaniști. Ar fi așa dacă ar fi de partea oamenilor, lăsând la o parte animozitățile politice: iată, acum facem totul să trecem acest hop, ne facem frate cu... guvernul. Ar fi fost mult mai apreciați. Ghinion pentru toți, n-o fac.
   • Like 1
  • @ Valentin
   Delia MC Delia MC check icon
   E foarte greu de facut anchete epidemiologice acum. Prinde orbul, scoate-i ochii. Transmiterea e exclusiv comunitară, pe unde s-a foit unul timp de 10 zile ( 14 ar fi mult) ori chiar 3, e practic imposibil. A fost la x magazine, weekend cu gașca, la mare, la grătar, cu mască, fără mască... În martie se zbiera pe toate drumurile că au venit diasporenii și ne-au umplut de covid, fire-ar ei al dracului! Acum s-a schimbat total.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Dacă vrei că interdicția să funcționeze, trebuie să faci cumva ca oamenii să le respecte.Amenzile astronomice nu funcționează, lipsa totală iar nu funcționează, sunt curios care va fi mecanismul. Probabil toată lumea cu măști sub bărbie, că dacă apare vreo uniforma să le tragă sub nas.
   • Like 0
  • @ Valentin
   Răspundere penală pentru ce? Dacă ești sănătos nu faci nimic nimănui. Și cine poate ancheta cu cate sute de persoane te-ai intersectat la o plimbare pe promenada din Mamaia?
   • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Delia MC Delia MC check icon
   Absolut. Întrebarea e, cum faci totuși să funcționeze?
   Deci: amenzile astronomice chiar funcționează. Aș zice, numai asta. Ăsta-i omul, cine mizează pe corectitudine ori conștiință greșește. Asta-i armata, cu asta defilăm. Când nu ai destul personal să verifice dacă poartă omul masca ori nu. E exact, dar exact la fel ca pe șosele. Merge cât merge. Dar dacă te-a prins, ai încurcat-o. Așa se face civilizația, cu parul. Altă soluție nu-i.
   • Like 0
 • Valentin check icon
  Era şi timpul.
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult