Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mastercard donează 1 milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu

Mastercard a anunțat, miercuri, că donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, realizat de Asociația Dăruiește Viață.

Totodată, fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

Recent, compania OMV-Petrom a făcut o donație record de 10 milioane de euro pentru același proiect. 

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a spus atunci Carmen Uscatu, cea care a fondat, împreună cu Oana Gheorghiu Dăruiește Viață. 

De-a lungul timpului, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au văzut câtă umilință trebuie să îndure în România pacienții bolnavi de cancer și rudele acestora și cât de mult le este afectată șansa la viață din cauza simplului fapt că s-au născut aici. Din această suferință la care erau martore zilnic s-a născut hotărârea lor de a construi un spital de oncologie pediatrică.

„Aveam o temere imensă, o frică de ce înseamnă această boală, de câtă umilință aduce în viața unui copil și a părintelui său. Aveam această frică de moarte. Și cu această frică și de la această frică noi am ajuns astăzi să construim acest spital. Pentru că primim în fiecare zi mesaje de la părinții copiilor care nu au medicamente. Îi facem copilului operație, dar nu avem unde să-i facem radioterapie. Pentru că am descoperit că dacă în străinătate foarte mulți copii sunt tratați pe parcursul bolii cu radioterapie, în România sunt foarte puțini tratați. În general fac radioterapie în spitale de adulți și în clinici private”, spunea Carmen Uscatu în toamnă. 

Donaţiile pentru spital se pot face: online, lunar sau o singură dată, pe Bursa de Fericire - platforma de strângere de fonduri; prin comanda unui produs din Colecţiile Bursa de Fericire, iar donaţia se transformă în cărămizi pentru Spitalul „Dăruieşte Viaţă”; prin crearea propriului eveniment prin care se vor strânge fonduri pentru Spital cu ajutorul celor dragi. Donaţii mai pot fi făcute prin SMS cu mesajul SPITAL la 8864 (4 euro/lună) şi/sau la 8844 (2 euro/lună). Companiile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit către Dăruieşte Viaţă. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu traiesc in Targu - Mures, orasul cu una dintre cele mai mari universitati de medicina din tara, si cu cele mai multe spitale pe cap de locuitori. Acesta este standardul de civilizatie, care tine mai multe comunitati, romani, maghiari, germani, evrei, tigani, arabi, si altele in pace si bucurie.

    MasterCard, felicitari si la mai mare !!!!!!!!!!
    • Like 0
  • Opinion check icon
    Felicitari lor! Indiferent de motivatia lor, banii sunt foarte buni pentru scopul vizat! Sper sa li se aplice ceva deduceri fiscale in contul donatiei, macar in parte. Asa poate vom incuraja sa faca donatii si firmele mai putin preocupate de comunitate. Ar fi o solutie sa obligam statul sa investeasca indirect in spitale: sa doneze cat mai multe firme bani pentru spitale si apoi sa solicite deduceri de la stat. Si asa ar fi bine. Daca mai pun ceva si peste deduceri, toata stima!
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    De ce nu ar dona si PSD-ul, macar unul dintre sutele de milioane de lei, pe care le incaseaza moca' de la buget...doar pentru ca poate !
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult